Гримиране - идеи и техники. Тема № 91

• 15 950
  • 205
  •   1
Отговори
# 60
Кой ти е любимият?
Аз четвърта или пета опаковка на Бахама мама доизразходвам и вече ми писна от него 😃😃😃

Аз много харесвам новия бронзер на YSL, а кремообразно чата на make up by Mario e 🔝
Иначе любимия за всичко времена си ми остава HOOLa bronzer на Benefit

# 61
Аз така и не се разбрах с прахообразните бронзанти (имала съм Hoola, също и Laguna го имам в една палитра с Orgasm, и съответно ползвам само ружа). Кремообразният на Шарлът Тилбъри е много лесен за работа+това количеството е доста. Последно си взех течния
бронзър на Rare Beauty, многооо лесно се работи с него, количеството също е доста. Следващият път ще си взема и по-студения тон, за да мога да го плескам като контур. Иначе откакто имам кремообразните на Марио, Селена (този на стик) и стикът на Too Faced изобщо не ми се връща към прахообразните формули, колкото и да са добри и хвалени. Да похваля автоматичния молив за устни на Morphe, траен, нито прекалено мек, нито много сух, нанася се много лесно.

# 62
  • София
Аз имам от дървените моливи на Morphe и много ми харесват. Добър dupe са на Mac, a цената им е доста по-ниска.

# 63
Точно от това видео породи един въпрос към вас за молив-сенките, заради споменатия
NARS
Total Seduction Smudge-Proof Eyeshadow Stick

Споделете опит, за сега съм си запазила идейно два - на Боби Браун и Лаура Мерсие
Вижда ми се добра идея, особено за пътуване, че така съм си натрошавала свободни сенки, че нямам желание вече да нося със себе си.

# 64
Аз съм ползвала на Сефора от тяхната колецкия и съм доволна. Когато пътувам взимам с мен само такъв тип сенки, абсурд да треперя дали няма да се натрошат пресованите такива. Иначе имам стик сенки на Fenty, много съм доволна, не се събират, лесно се свалят и дори без база за сенки се държат чудесно през целия ден.

# 65
  • София
Точно от това видео породи един въпрос към вас за молив-сенките, заради споменатия
NARS
Total Seduction Smudge-Proof Eyeshadow Stick

Споделете опит, за сега съм си запазила идейно два - на Боби Браун и Лаура Мерсие
Вижда ми се добра идея, особено за пътуване, че така съм си натрошавала свободни сенки, че нямам желание вече да нося със себе си.
За такъв тип продукт горещо препоръчвам Chanel - бетон са, а има и разкошни кафяви цветове. Друга алтернатива са сенките им в бурканче. Много ги харесвам и са супер удобни за ползване. ТФ също имат такива и те също са хубави.
https://prettyshop.bg/products/stylo-ombre-et-contour-3-in-1-eyeshadow-eyeliner-kohl-pencil1
От Nars почти от нищо не съм очарована. Сенките и пудрите им са прашливи, фдт не ми допаднаха.. От червилата съм със смесени чувства, не са ми нещо уау.

Последна редакция: чт, 31 юли 2025, 19:16 от ShokolaDkaa

# 66
Шоколадка, матовите им червила, които не са в гилза а тези на стик са много хубави. Матиращата им база също е чудесна, като кремче е, нищо, че се води мат и при мен се разбира с всички фдт-и. Иначе и аз не съм впечатлена от фдт-ите им и спиралите, нооо имам лека обсесия с всичко, което носи името Orgasm (особено течният такъв руж, няма нищо общо със съхнещите за 0,736373737 секунди на “певицата” Селена Гомез, с първия се работи много по-лесно). Аз съм разбрала за себе си, че е по-добре да заложа на марки, които са създадени от гримъори, отколкото на певци, артисти и т.н., разбира се има неща на Фенти, които ми допадат, но не са чак толкова много.

# 67
Има нещо такова, при милионите текстури на пазара до ден днешен посягам с радост към палитрите за лице на Kevyn Aucoin, това е любов за цял живот, а и май те са бездънни и ще ме придружават цял живот

# 68
А какво мислите за марката Ardeco?

# 69
Galya..
База, фдт, коректор, течен бронзант (с какво нанесен) и после..?!
Обикновено аз след фдт и коректора слагам през лятото малко мат пудра в центъра на лицето и отгоре Метеоритите, а през останалите месеци не слагам матираща, а само Метеорити. После бронзър и когато не е 40° + слагам и хайлайт.

Този течен бронзант къде да го вмъкна? Трайни ли са такъв тип продукти? Никога не съм използвала, ама гледам от 20 до н-брой сума ги има

# 70
Tulip🌷, аз си нанасям продуктите в твоята последователност. Течните и кремообразни бронзанти (и ружове такива) понякога ги нанасям след пудрата, понякога преди и никога не съм имала проблеми с трайността. При мен май работи нанасянето на горните продукти с четката ми за фдт, която обаче е с по-мекички и гъсти косми. Днес сложих DW, след това течния бронзант с новата четка на Real Techniques  с гъсти и по-твърди косми, стана ужасТно (добре че ходих в Бургаския зоопарк само и ме видяха капибарите). Много интересно, че със същата четка+кремообразния бронзър на Rare се получава добре…

Последна редакция: чт, 31 юли 2025, 20:42 от Galya_Dimitrova

# 71
  • София
Аз ползвам четката на Real Techniques за фдт за нанасяне на кремообразен руж и много добре се получава. Предполагам, че и за бронзър ще става, но не ми допада такъв тип или просто не съм открила подходящия. Имах хваления на Шанел, но не ми хареса изобщо.
Artdeco имат някои хубави неща.Харесвам гланцовете им за устни - има един, който е много добър dupe на Диорския максимайзър. Хвалила съм го в темата за червилата. Предвид цената им обаче, не си заслужават според мен. По-добре малко да додадете и да си вземете нещо на по-добра марка.
Подкрепям за брандовете и също купувам предимно такива, които са си доказани с времето и работят единствено в тази насока. По същия начин съм и с чантите и обувките - рядко купувам от такива, които правят основно дрехи (с единствено изключение Масимо Дути).
За Fenty съм съгласна. Наистина има добри попадения.
А да ви питам.. На Стила ползвали ли сте нещо?

# 72
Аз ползвам четката на Real Techniques за фдт за нанасяне на кремообразен руж и много добре се получава. Предполагам, че и за бронзър ще става, но не ми допада такъв тип или просто не съм открила подходящия. Имах хваления на Шанел, но не ми хареса изобщо.
Artdeco имат някои хубави неща.Харесвам гланцовете им за устни - има един, който е много добър dupe на Диорския максимайзър. Хвалила съм го в темата за червилата. Предвид цената им обаче, не си заслужават според мен. По-добре малко да додадете и да си вземете нещо на по-добра марка.
Подкрепям за брандовете и също купувам предимно такива, които са си доказани с времето и работят единствено в тази насока. По същия начин съм и с чантите и обувките - рядко купувам от такива, които правят основно дрехи (с единствено изключение Масимо Дути).
За Fenty съм съгласна. Наистина има добри попадения.
А да ви питам.. На Стила ползвали ли сте нещо?

На Стила съм ползвала тези сенки:

https://douglas.bg/stila-glitter-and-glow-eye-shadow-conf-73427

И са просто супер за цената си. Наистина блясъка е страхотен, но задължително с база за сенки иначе се събират в линията на клепачите.

# 73
  • София
Благодарско! Ще пробвам, но не обичам бази, а и нямам нужда, защото сенки никога не ми се събират, дори и да са леко мазни Simple Smile

# 74
Преди много години имах доста единички на Артдеко, разнасяха се леко, не се разпрашваха и бяха много пигментирани. В последно време съм тествала на ръка единствено летни палитри с ружове и бронзър, но действително за цената бих додала малко повече за нещо друго. Сега се сещам, че имаше и сенки във формата на стик-молив, но си бяха прахообразни, обожавах ги, имаше страхотни цветове. Може би за самостоятелно събрана палитра са хубава опция, имат много богат избор.

Общи условия

Активация на акаунт