Седмокласници 2025/2026

• 25 975
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
Нищо няма да прегреят.. даже ще й спра шлайканията с приятелки, че лятото 2-3 пъти седмично до 22 обикаляха навънка.. ама в учебно време цък. Максимум когато е на танци, те са до 21:30 и няма как..
Затова в учебен ден, ако трябва да е и на уроци ще излиза от вкъщи в 7:30 и ще се прибира в 22.. това не е нормално...
Уикендите по 2-3 чааса и да има време след това да се поразходят нанякъде като иска да разпуснат...
И без това вече не иска да ходи с нас насам-натам, хич няма да я натискам. Тая година да учи, догодина (според зависи Simple Smile Simple Smile ) .. ще видим какво ще е.
Но колкото повече порастват, толкова по-малко можем да ги ограничаваме и рестриктираме. Гледам повече да напътствам, да говоря.. повечето решения си оставям на нея.

# 631
  • София
Нашето училище премина изцяло на едносменен режим миналата година. Преди това за няколко години само гимназистите бяха на 2 смени. Започваха в 8, ако не се лъжа, и имаха половин час голямо междучасие, така че последен час приключваше малко преди 2. Много се надявам да не изместят началото на деня за по-късно.

# 632
  • Пловдив
Нашето училище е на двусменен режим,затова школата ще е в неделя по желание на наборката.Иска събота да и е свободна,а през седмицата видя кака си какви гимнастики правеше с уроците и училището за нейното НВО и реши, че абсурд да си го причини.Ще започва от 9.30 с Мат и ще свършва в 15.30 с БЕЛ.
Какви почивки и пауза за обяд тепърва ще разберем.Ами в общи линии ще е на 6 дневна учебна седмица

# 633
Нашите са на 2 смени, при това делят сградата с друго училище и за жалост няма как да започват от по-късно. Като се сетя, че започват годината първа смяна и ми се реве направо..

Ето това е сборника със задачи Pisa, който съм набелязала. Гледах страници в store.bg и са много подобни на изнесените примерни интегрални задачи:

# 634
  • София
Моята е рекордьор по записани школи и курсове😁 Исках поне английския да спрем, но не се съгласи. В училище е записала школи по математика, химия и биология. Извън училище има курс по БЕЛ, курс по английски, курс по състезателна математика, уроци по математика и спорт. Идея си нямам дали всички тези занимания ще можем да ги напаснем във времето, но се успокоявам, че нищо не е задължително в крайна сметка.
Ваканциите ще ги използваме за почивки и пътувания, както и всеки възможен неучебен ден. Освен девойката и аз ще имам нужда от психическо разтоварване тази година.
Нашето училище е на двусменен режим. Първа смяна започва в 07:30 ч. Втората смяна свършва в 19:00 ч. Не виждам вариант да започват в 08:00 ч.

# 635
  • София
Еха, много пишете! А дори не е започнала учебната година!  Wink  Fortuna, чета ви, понякога набързо, друг път - подробно. Simple Smile

Наборът започна да си преговаря по МАТ, сам. Успя да си прочете книгите от задължителната литература, голяма геройство!
Ще ходи на школи МАТ, един път в седмицата по четири учебни часа, и БЕЛ, в неделя, също по четири. Разорение и загуба на неделята, за нас, родителското тяло.
Сборниците със задачи само ги е разгледал един-два пъти.
За останалите предмети в училище не се притеснявам. Учи си, съвестен е, оценките му са добри.
Нашето училище е с едносменен режим, което за София си е привилегия. И аз много мразех втората смяна едно време.
На 11.09 ще бъде РС. Пфу, започна се.

Пълна почивка от училище беше през лятото. Имаме твърдото обещание, че ще полага максимални усилия през учебната година, да видим. Иначе поработи три седмици при брат ми на полето, изкара си малко парички и е много горд. И сега иска да му се плаща, като помага по къщата. Добре, разделили сме дейностите на графа "ежедневни задължения" и "платени". Вчера насипал един кубик пясък в чували и ги подредил, после изчистил мястото. Този пясък стои около година и все не стигаме до него. Получи си заработката.

# 636
  • там където има винаги вятър
Еха, много пишете! А дори не е започнала учебната година!  Wink ...

Пълна почивка от училище беше през лятото. Имаме твърдото обещание, че ще полага максимални усилия през учебната година, да видим. Иначе поработи три седмици при брат ми на полето, изкара си малко парички и е много горд. И сега иска да му се плаща, като помага по къщата. Добре, разделили сме дейностите на графа "ежедневни задължения" и "платени". Вчера насипал един кубик пясък в чували и ги подредил, после изчистил мястото. Този пясък стои около година и все не стигаме до него. Получи си заработката.
+1за писането, но пък аз чета редовно Wink
Много е интересно с графите. Сигурно "платени" е по-дълга за радост на набора Euro Smiley

За сега за наборката - купени са някоя и друга тетрадка, облекла/останалите - каквото искат у-телите ще е по нататък и то на по-висока цена сигурно/ и .... Fortuna и дипляните Satisfied Има дата за родителска среща.
Една смяна са, започват в 8 часа.
Това със забраната на телефоните...Rolling Eyes До сега в нашето училище - събират ги преди първия час и след последния им ги връщат.

# 637
  • Където морето целува небето...
mama iasi и при нас се процедираше така с телефоните. Събират им ги преди първи час и ги получават обратно след приключване на часовете.
От тази година се очаква да минат вече само на една смяна, но тъй като са две гимназии, ще се координира да не започват едновременно. Не знаем още в колко ще стартират нашите.
_Mishlence_ благодаря, ще го погледна това помагало.

# 638
  • София
Относно извънкласните занимания наборката ще има 1 път седмично математика по 2 астрономически часа (имаше и лятото, но по 1 ч.), БЕЛ може ми и той ще е един път (другата седмица има входно нищо в школата и ще стане ясно). Миналата година българският беше по 1,5 ч. Ще има два пъти в седмицата спорт, от английския се отказахме тази година.
И нашите започват 1-ва смяна, което за съжаление означава че втория срок ще са 2-ра Sad
Имаме насрочена родителска среща.
Класната им е писала, че електронно ще се получават данните от личния лекар - ДОЖИВЯХМЕ! Само трябва да са минали тази година профилактичен преглед или ако не са, до 30.09 да минат при ЛЛ.
Купих ученически карти и ще ги пращам със сестра й другата седмица да се снимат.

# 639
И при нас събираха телефоните,оставяха ги в една кутия.На малкия 4 клас ги даваха след часовете.Но големия в 6 клас във всяко междучасие бяха с телефоните.Дори някои деца за били с телефон по време на час и за преписвали с него.Дано тази година са по-строги и им ги дават в края на часовете.

# 640
Желанието на директорите е изобщо да не са с телефони в училище, което за мен не е ок. Синът ми пътува дълго до училище, сменя превозни средства и предпочитам да е с телефон, в случай на ситуация да звънне да я обсъди как е най-добре да реагира.

# 641
  • shumen
Аз съм за да са без телефони в училище.Нашите досега иммаше часове им ги събираха в кутии и накрая на часа им ги връщаха,но имаше и часове,в който не им ги вземаха и бяха по цял час с тях,че и преписваха.За междучасията си бяха в тях и се забравяха.То и има изобретателни деца с по 2 телефона,оставят единия,а другия е в раницата и се използва на контролни или по време на час.
Нашите започваха 1 смяна в 7.30,но при 7 учебни часа бяха до 13.30 на училище,а 2 смяна започваха от 13.30 и при 7 учебни часа свършваха в 19.15.Така че,няма как да започват по-късно според мен.

# 642
Ние сме първа смяна цяла година и това е една от причините да изберем училището (едносменен режим и на 5 мин от вкъщи).
Нямаме информация за родителска среща ние, нито пък някакви анкети. Те по принцип започват в 8 така или иначе. Дано да не започват от по-късно, защото няма да може да се придвижва до школите ако свършва по-късно от 14. Нямат програма още в НЕИСПУО.
Това помагало на Архимед го имаме вкъщи от баткото (най-накрая извадихме кашона с помагала от него). Мога да го снимам през почивните дни и да го кача. Реално са 90 задачи и има и подробни решения.
Телефон и за мен е важно да има в нея. Всичко се случва, а не мога да разчитам на учителите да се обадят при проблем - тя може да се притеснява да каже, ако не се чувства добре например. След училище ще ходи по школи и може да няма всеки път време да се прибере.

# 643
  • София
Раздвоена съм за телефоните аз.
Уж ги събираха всеки час, оказа се, че има деца, които ходят с повече от един апарат и пак успяват да играят игри.
С тотална забрана не съм съгласна, всичко се случва, моят син често посещава училищната сестра, досега винаги от неговия телефон сме комуникирали, иначе би имало забавяне ако тепърва тръгнат да търсят номер. Отделно пътуването от и до училище.
Ако ги връщат в края на деня (което предполага всички да стоят на едно място), как ще гарантират, че някой няма да вземе чужд телефон ...
Да не говорим, че понякога работят с тях в час, тест или търсене на информация. Знам, че за учебни цели май ще са позволени, но много деца биха забравили да носят телефона за този конкретен час, ако по принцип не ги носят.
Абе, не виждам добро решение.

# 644
  • Варна
Желанието на директорите е изобщо да не са с телефони в училище, което за мен не е ок. С
Това няма как да се случи. Не просто не съм ок, няма да допусна детето ми да излиза всяка божа сутрин без телефон и да нямам връзка с него, когато е по улиците. Просто няма начин. Две години им ги събират в началото на деня и ги връщат в края - няма драма, никой не е умрял от това, нито се е презорил.
Грейпфрут,
гаранцията е, че на всеки клас се събира в отделна кутия. Тези кутии, поне при нас, учителят ги носи до учителската стая и ги заключва в един шкаф. В края на деня учителят взема кутията на съответния клас, в който му е последният час, и раздава телефоните. Няма как някой да си тръгне с чужд. В час нашите не работят с телефони, ако се налага, имат таблети за учебни цели.

Последна редакция: пт, 05 сеп 2025, 13:35 от Месечинка виторога

Общи условия

Активация на акаунт