Седмокласници 2025/2026

• 25 975
  • 749
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
За телефоните - нямам против да им ги събират като отидат на училище и да им ги връщат преди да си тръгнат. Но да са изобщо без телефони категорично съм против. Както моят син, така и голяма част от децата пътуват, някои и от съседни населени места. Това дете трябва да има връзка с родител/учител, защото всичко може да се случи. Когато втора смяна например и се прибира към 8 часа, аз лично хвърлям по едно око на маршрута му, защото се притеснявам като е тъмно. Предполагам и други родители са на това мнение. Дано да намерят средно решение, което да е в интерес на децата.

# 646
Да ги събират в началото и да ги връщат в края на учебния ден е най-добре.Проблемът е,че някои деца не го спазват,а и някои учители не ги държат изкъсо.При строги учители дори в час не говорят,а да са с телефон абсурд.А при други с телефон по време на тест дори,някои говорят,пречат на другите деца.Понякога си мисля,че учителите се правят,че не ги виждат,защото не им се разправя с тях 😀

# 647
В нашето училище са на една смяна, започват в 8ч, приключват в 14ч. Дано няма промяна.
За телефоните - при нас ги оставяха на катедрата на специална поставка преди часа, след това си ги вземаха. Имаше деца с по два телефона, като оставяха единия на катедрата, с другия играят в час или преписват.
Ние сме на 5-10 минути от училище, малък град сме и може и без телефон. Иначе като излиза с приятелки или като ходи на школата по английски я контролирам, та за тогава ѝ трябва телефон. В големите градове на път за училище или школи е добре да е с телефон.

# 648
  • там където има винаги вятър
Аз съм за да са без телефони в училище.Нашите досега иммаше часове им ги събираха в кутии и накрая на часа им ги връщаха,но имаше и часове,в който не им ги вземаха и бяха по цял час с тях,че и преписваха.За междучасията си бяха в тях и се забравяха.То и има изобретателни деца с по 2 телефона,оставят единия,а другия е в раницата и се използва на контролни или по време на час.
Нашите започваха 1 смяна в 7.30,но при 7 учебни часа бяха до 13.30 на училище,а 2 смяна започваха от 13.30 и при 7 учебни часа свършваха в 19.15.Така че,няма как да започват по-късно според мен.
Аз пък не съм съгласна. Ако има дете на една крачка от у-ще, има други както казва sunny, които пътуват, че и от селата имаме деца  в класа на наборката.
Ами там е грешката че са ги връщали. Няма такова нещо при нас - събират се и след последния час си ги вземат. Случвало се е да звъня дори  10-тина минути след часовете..."ами не бях го включила още" или "сега ни ги връщат". Но винаги е било така - "покрай сухото, гори и суровото"
 Ако има такива, то за мен виновни са родителите. Всички и големи и ученици имаме по 1 телефон, до 2-3 не сме стигнали, а и не ни трябват.
SoftKM, точно така. Ако на министъра дъщеря му ще я водят и вземат, простолюдието няма такава възможност.
Скрит текст:
Вечер прибирам сестрата на наборката, в яслата е. Отивам в 5 без 15 и лелята/г-жата..."ама тя Л. остава сама към 15 минути". Ами аз съм до 4 и половина на работа, на другия край на града, вървя пеш и късно съм я вземала Rage Не знам ако трябва да чака пък майка ѝ до 5 и половина, какво ще каже.

# 649
  • Където морето целува небето...
Не е имало драма при нас с телефоните. За прибирането сутрин отговарят дежурните. Телефоните се събират в кутия и заключват в шкаф. Раздават се след приключване на часовете. Веднъж имаше случай на непредаден телефон и повече не се повтори.
Не знам как може да се случи това с по-големите ученици и как ще се наложи контрол при тях.
Категорично съм против да им се забрани изобщо да носят телефони, при все, че пътуват, а втората смяна приключва в 19 часа на повечето места.

# 650
  • София
При големия ми син не събираха телефони в гимназията, апелираха към самосъзнанието им (последните 2 години дори пълнолетни бяха повечето), разбира се не беше много добра дисциплината.
Не мисля, че ще се съгласят учителите да пазят кутии в учителската стая, да ги разнасят из коридорите. Това поне при нас. Ще откажат да носят тази отговорност, на тяхно място може би и аз бих.

# 651
То пък голяма отговорност. Децата ги събират и носят, просто се пазят в учителската

# 652
  • София
Ами за мен е отговорност, едно изпускане на кутията и ще плащам кой знае колко телефона, мерси.

# 653
  • Варна
Е стига де. За две години никой не изпусна кутията, на 7 випуска телефоните се разнасяха ежедневно по два пъти. Решението е тествано в много училища и работи. Не е нещо, което предлагаме без да сме проверили на практика.

# 654
  • shumen
А като са на кабинетна система и при различни учители всеки час кои ще им взема и пази телефоните?
Аз лично не бих поела отговорност както и не мисля,че директори и учители ще поемат отговорност да им пазят телефоните.
Мама Яси,така е,но при моя се оказа,че има и такива деца с 2 телефона.
Кати,при нас господина по Математика се беше направил,че не вижда на класното,че детето преписва от втори телефон,но пък после му нулира работата и му писа 2,а реално моя каза,че го е видял.

# 655
Естествено, че е тествано и работи. Децата не са ги изпускали, какво остава за възрастни. Но директорите по същите причини преиграват. Слушах един да обяснява, че такава кутия струвала 1800 лв., което е меко казано абсурдно. А Д.Стаматов каза, че няма да носят тази отговорност.

# 656
  • Варна
А като са на кабинетна система и при различни учители всеки час кои ще им взема и пази телефоните?
Какво значение има на каква система са? Първия час телефоните се прибират. Последния се връщат. В промеждутъка стоят в учителската стая, все едно в кой кабинет са учениците. Не знам как ни един учител в училищата, в които се случва безпрепятствено, не се сети да измрънка, че няма да поеме тая отговорност. Оставете педагогическия съвет да реши каква отговорност може да поеме и как да организира нещата. В крайна сметка нали няма вие да я носите тая отговорност Laughing Просто описваме работещи решения при нас. Работещи вече 2 години, без ни един проблем или драма.

# 657
  • София
И при нас се събират в началото на деня, после на база дежурен си ходят до учителската да ги вземат в края на деня. Работи прекрасно, дори в нашето училище, където всяко нещо обикновено е съпроводено с крайни драми Joy Предпочитам и да остане в същия вид. Сега, ако не всички са на муте, не знам как се търпят десетки пиукания и нотификации. Това съображение с телефоните се изказа от един от учителските синдикати (който принципно е с такива позиции, че аз лично бих ги затворила, ако зависеше от мен) и не вярвам да е общо директорско притеснение. Няма как да се забрани на учениците да идват с телефон на/до училище... А да видим как точно Стаматко ще го направи в 119то.

# 658
  • София
Ама аз казах, че аз не бих поела отговорност, ако училището реши, че нямат проблем с това - ОК. Само че, при инцидент ще очаквам бърза компенсация.
Скрит текст:
Може би нашето училище е "зверилник", но в междучасията по коридорите е ужас, почти 1000 ученика в една смяна са, не можеш да се разминеш по стълбите, та много лесно си представям някой да ме блъсне и да изпусна скъпоценната кутия.

# 659
  • shumen
И аз съм на мнението на Грейпфрут.При моя също в коридорите са много деца и само някои да те бутне без да иска и може да изпуснеш кутията.Но каквото решат това ще е.
При нас продължава да няма инфо за родителска среща,което леко започва да ме дразни.Не искам да го научавам в последния момент,за да мога да си наглася другите ангажименти.

Общи условия

Активация на акаунт