Седмокласници 2025/2026

• 25 965
  • 749
  •   1
Отговори
# 660
Миналата година родителската среща беше в края на септември,  тази година предполагам също ще е така.
Учениците не са говеда. Ако така бляскава, жив човек нямаше да остане. Ако пък заряди подобно поведение се случи инцидент,  виновните да си поемат вината и следващият път биха били по-внимателни.

# 661
  • Някъде по Дунава
Аз съм за да се събират в началото на деня и в края да се връщат. Сега се събират само от някои учители, които са набеждавани за лоши, защото си държат на своето.

# 662
Между другото, забелязах, че вече има излязли доклади на 2 комисии относно Законопроекта за изменение и допълнение на ЗПУО. Не съм наясно това дали означава, че предстои внасяне в пленарна зала или се чакат доклади от всички назначени комисии?

# 663
При моя телефоните ги събирали в една отворена кутия,която стои в класната стая.В междучасието всеки си взимал телефона и преди да започне часът,трябвало отново да ги оставят там.Естествено някои ги държали в тях по време на час.Госпожите не са проверявали бройката на телефоните в кутията😀

# 664
Между другото, забелязах, че вече има излязли доклади на 2 комисии относно Законопроекта за изменение и допълнение на ЗПУО. Не съм наясно това дали означава, че предстои внасяне в пленарна зала или се чакат доклади от всички назначени комисии?

Според мен трябва да минат всички комисии. По спомен бяха три. И след това ще го внесат.
Но коментираха, че щели да правят работна група, за да преработват текстовете и че щели да вземат текстове и от законопроектите н Денков и Белобрадова.

# 665
Моят син никога не е носил смартфон в училище, не предава телефона си в общата кутия и не го ползва. Смятам така да си остане. Телефонът е бил винаги и само за спешни случаи, каквито досега не е имало, струва не повече от 50 лв. и няма никаква нужда да бъде отнеман, макар и временно и за общо съхранение. Локация от/до училище не ми трябва, понеже сме на пешеходно разстояние. Не мисля, че ще има напредък по отношение на съсредоточеността на учениците, ако им отнемат смартфоните в училище. То досега ако не е оставило телефона и не се е научило да внимава, трудно ще му се получи занапред.

# 666
Според мен трябва да минат всички комисии. По спомен бяха три. И след това ще го внесат.
Но коментираха, че щели да правят работна група, за да преработват текстовете и че щели да вземат текстове и от законопроектите н Денков и Белобрадова.
Осем комисии са в момента записани към законопроекта, като тази по образованието и науката е водеща, а другите са само участващи. Доколкото потърсих информация може и да не се разгледа във всичките, а другите дори и да го отхвърлят се взима решението на водещата (ако някой е по-запознат - да каже).

# 667
Само да споделя, че една дама беше така добра да ни изпрати в седмокласната поща и четирите книги на Архимед, включително и тази със задачите по формат PISA. Много благодаря!
Качих и още един със задачи по PISA, който ми изпрати една друга прекрасна съфорумка.

Последна редакция: пт, 05 сеп 2025, 22:18 от jsed

# 668
  • shumen
Sunny,не са говеда,но понякога бързат и бягат и могат без да искат да те бутнат и да изпуснеш кутията.Моя син имаха случай група деца бягат,блъскат съученичка от класа му и тя пада по стълбите.
Детелина,не всички мислят като теб.А и на деца не може да се има доверие.То стига да му звънне телефона по време на час и всички да се разсеят.
При нас снощи класната най-после се включи.За родителска още не знае дата,но откриването ще е на 15.09.от 10 часа.Напомни и за униформите,и за тениските за физическо да видим дали им стават.И добре,че писа за тениските,че аз съвсем ги бях забравила тях.

# 669
Само да споделя, че една дама беше така добра да ни изпрати в седмокласната поща и четирите книги на Архимед, включително и тази със задачите по формат PISA. Много благодаря!
Качих и още един със задачи по PISA, който ми изпрати една друга прекрасна съфорумка.

А дали може тук да се публикуват някои тестове със задачи по PISA,защото не всички имаме достъп до пощата?

# 670
Записвам се да ви следя с една седмокласничка, наша племенничка, която ММ готви по НВО мат. Той е с шах мат тази година. С нашите вече пораснали деца и предните племенник и племенничка нямаше проблем, но сега с тези Pisa формати на 6 от задачите става малко по-сложно. И понеже аз съм лакеят , който осигурява материалите ще ви чета. Помня, че когато бях в седмокласната за последно, имаше пощa abv в  която се слагаха материали. Ще направя всичко за да заслужа достъпа.

НА първо четене за новия формат на НВО МАт намерих ето тези задачи в скрибд. За съжаление Скрибд е платформа в която за да теглиш трябва да слагаш и аз се уморих за всеки документ да качвам по пет файла материали собствени разработки . Затова преоткрих функцията Screenshot.

Ей сега с редакция качвам снимки на задачите.

Скрит текст:

И още нещо в скрибд дело на чатджипити (да се има предвид възможната некоректност) при  препоръките.

Последна редакция: сб, 06 сеп 2025, 13:23 от _re_ge

# 671
При нас правилото не е за цялото училище, а за нашия клас, защото няма оправия с няколко деца. Един отговорник събира в кутия, носи на класната (в случая историчката) и седят при нея до края на деня. Децата отиват дружно след часовете и си ги взимат. Не се ангажира никой учител, нито се ползва учителската стая. Кутията не е изпускана, проблеми не е имало, няма как да мине номерът с втори апарат в джоба. Доволни сме.
Относно вариант да не носят изобщо телефони - не смятам, че седи на дневен ред такова нещо! На всеки е ясно, че по пътя до/от училище трябва да са с телефони. Ако някъде някой директор се е объркал, много бързо ще се поправи.

# 672
  • София
благодаря, _re_ge, много полезно за мен

В пощата нямам намерение да се ровя, имам ужасно много налични материали от големия син и племеницата, но такива, постнати в темата, бих ползвала

# 673
  • у дома
благодаря, _re_ge, много полезно за мен

В пощата нямам намерение да се ровя, имам ужасно много налични материали от големия син и племеницата, но такива, постнати в темата, бих ползвала
И аз имам ужасно много материали от предишни години,но тази година,със сменения формат,ако се качват ПИ в нея пощата ще е много полезна.А и в нея изобщо не трябва да се рови,защото в кутията да само материалите,качени от текущия набор,материалите от предишни години да разпределени по папките.

Последна редакция: сб, 06 сеп 2025, 15:12 от svetlaem

# 674
  • Пловдив
В нашето училище са на едносменен режим и започват в 8 ч. Предпочитам така да остане. Тази година ще имат и някакви допълнителни часове за подготовка за НВО-то в училище и докато се прибере ще става много късно. Той много се размотава и ще пише домашни и ще учи до никое време. Така или иначе сутрин все не му се става, въпреки че не ляга късно.
Някои учители им събираха телефоните преди часа и им ги връщаха накрая. Най-добре ще е, според мен, да ги оставят сутрин и след часовете да си ги взимат.

Общи условия

Активация на акаунт