Вероятно и майка им също, щото реши, че е разумно да се уважават желанията на децата.
Вероятно и майка им също, щото реши, че е разумно да се уважават желанията на децата.
Езикът е само средство, но не може да бъде основна цел. На мен лично освен английски, друг език не ми е трябвал. Малката ми дъщеря завърши Испанската и има сертификат за С1 по испански и С2 по английски. Испанският засега не се очертава да го ползва. Да, идеалният вариант е нов език в гимназията, но съвсем не е задължително. По-важното е, че и трите ми деца бяха/са в чудесни училища, и трите са щастливи с избора си, което пък е най-важното. Детето трябва да припознава училишето като свой избор, за да може да извлече максимума от него. Пък и да изкара едни чудесни гимназиални години, което хич не е за подценяване.
Така, че важно е да учат това, което искат и за което имат желание. Аз за език няма да се меся - те го учат. Аз подкрепям, купувам учебници, плащам курсове. Да си похваля наборката - всеки ден на плажа прочита по 2 урока по химия. Понаучи химичните елементи, знае какво е валентност и й е доста интересно.
Аз съм изненадана от допълненията в последния час, касаещи "класическите училища" (имайки предвид, че е само едно, това е малко като котката на Шрьодингер, ама то сефте
) Доколкото прегледах, за тях не е предложена опцията за преминаване в 8 клас, та може би заради това и не присъстват в отлагателните текстове.
https://azbuki.bg/news/novini-2025/mon-predstavya-konczepcziyata … i-v-vii-i-x-klas/ Препоръчани теми