Седмокласници 2025/2026

• 25 940
  • 749
  •   1
Отговори
  • shumen

Полезни връзки:

Ваканции и неучебни дни за 2025/2026 г.

НВО за VII клас - модел и тестове от сайта на МОН (все още не са актуализирани)

Изпитни материали и решения

Сайтът на Дидева

УТВЪРДЕН ДЪРЖАВЕН ПЛАН-ПРИЕМ В VIII КЛАС ПО ПРОФИЛИ И ПРОФЕСИИ В …  08. 05. 2025 г.)

ПРОБНИ ИЗПИТИ

ВЕКТОР - Център за информация и обучение
Пробни изпити НВО - Варна

Материка
Пробни изпити НВО - Варна
Пробни изпити НВО - София

Междучасие

НИЯ

Образователни технологии
Пробни изпити НВО -Офис София
Офиси в други градове. За проследяване на пробни изпити там

Примерно
Пробни изпити - София, Бургас, Пловдив

Регалия
Пробни изпити - София

СМГ
Тренировъчни тестове - БЕЛ и МАТ

Статистика на успеваемост по области    (благодарности към Дидева Flowers Hibiscus)

Кариерно ориентиране (справочник за кандидатстване): https://most-learning.net/moodle/

Седмокласната поща
Разполагаме с поща, която се предава от предния набор и е попълвана с години от родители на седмокласници с материали за подготовка. Условието за получаване на паролата за нея е да сте редовно пишещи в поне три теми назад (постове като "запис", "включвам се да следя" и подобни не се зачитат).

Всеки, който желае, може и да допълва. Триенето в нея е забранено. Моля за съвестното ползване на богатата сбирка от полезни материали, които биха били в помощ за успеха на децата ни!

За парола може да се обръщате на лични към _Mishlence_ или jsed.

старата тема

Последна редакция: ср, 03 сеп 2025, 17:06 от Moderator1

# 1
danaeka , благодаря за темата! 🤗

Нека си обещаем, че ще запазим добрия тон и ведрата обстановка дори и в края на 7клас. 🤗🥰
Хубава почивка на който почива, лека работа на работещите, усмихнати да бъдат всички!

# 2
Благодаря! Хубаво лято! В неговата среда сме у се надявам децата да се забавляват от сърце.

# 3
  • София
Текущи изпитвания

Чл. 11. (1) ………
(2) (Изм. - ДВ, бр. 75 от 2023 г., в сила от 01.09.2023 г.) В триседмичен срок от началото на учебната година чрез текущо изпитване се установява входното равнище на учениците по учебни предмети, които са изучавали през предходната учебна година в задължителните учебни часове.
(3) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2022 г., в сила от 10.06.2022 г., доп. - ДВ, бр. 75 от 2023 г., в сила от 01.09.2023 г.) Текущото изпитване по ал. 2 е писмено, с изключение на учебния предмет физическо възпитание и спорт и е върху учебно съдържание от последната година, в която съответният учебен предмет е изучаван. То има диагностична функция с цел установяване на степента на усвояване на основни понятия, факти и закономерности и на придобитите компетентности, които ще се надграждат през учебната година, както и идентифициране на дефицитите и предприемане на мерки за преодоляването им. (Наредба 11 на МОН).

Да, обаче:
Чл. 12. (Изм. - ДВ, бр. 75 от 2023 г., в сила от 01.09.2023 г.) (1) Минималният задължителен брой текущи изпитвания по учебен предмет или модули за всеки учебен срок е:
1. две текущи изпитвания по учебни предмети, изучавани по училищен учебен план с до два учебни часа включително седмично;
2. три текущи изпитвания по учебни предмети, изучавани по училищен учебен план над два часа седмично;
3. едно текущо изпитване по всеки модул от профилираната или професионалната подготовка.
(2) В минималния задължителен брой текущи изпитвания по ал. 1 се включва текущото изпитване по чл. 11, ал. 2.

И става малко тип - всеки сам си преценя.

# 4
  • Където морето целува небето...
Благодаря за новата тема!
gigi-gagi късмет в новото училище на детето!
Аз не следя много седмокласните, но за какво толкова се карат, че все казвате, че там има някакви войни?

# 5
  • у дома
Текущи изпитвания

Чл. 11. (1) ………
(2) (Изм. - ДВ, бр. 75 от 2023 г., в сила от 01.09.2023 г.) В триседмичен срок от началото на учебната година чрез текущо изпитване се установява входното равнище на учениците по учебни предмети, които са изучавали през предходната учебна година в задължителните учебни часове.
(3) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2022 г., в сила от 10.06.2022 г., доп. - ДВ, бр. 75 от 2023 г., в сила от 01.09.2023 г.) Текущото изпитване по ал. 2 е писмено, с изключение на учебния предмет физическо възпитание и спорт и е върху учебно съдържание от последната година, в която съответният учебен предмет е изучаван. То има диагностична функция с цел установяване на степента на усвояване на основни понятия, факти и закономерности и на придобитите компетентности, които ще се надграждат през учебната година, както и идентифициране на дефицитите и предприемане на мерки за преодоляването им. (Наредба 11 на МОН).

Да, обаче:
Чл. 12. (Изм. - ДВ, бр. 75 от 2023 г., в сила от 01.09.2023 г.) (1) Минималният задължителен брой текущи изпитвания по учебен предмет или модули за всеки учебен срок е:
1. две текущи изпитвания по учебни предмети, изучавани по училищен учебен план с до два учебни часа включително седмично;
2. три текущи изпитвания по учебни предмети, изучавани по училищен учебен план над два часа седмично;
3. едно текущо изпитване по всеки модул от профилираната или професионалната подготовка.
(2) В минималния задължителен брой текущи изпитвания по ал. 1 се включва текущото изпитване по чл. 11, ал. 2.

И става малко тип - всеки сам си преценя.
Да,входното се вкл при преценка на учителя...

# 6
  • София
Запис и аз. Дани, благодаря! Удобно ли е само да помоля да сложиш в началото преди заглавието едно "Шестокласници 2024-2025", че страшна загубвация ще се получи. Явно само авторът може да променя, понеже се опитах сама да редактирам, но не открих от къде. Flowers Hibiscus

# 7
  • Пловдив
Благодаря  за новата  тема!
След като приключат класиранията ли ще станем седмокласна?
gigi-gagi ,късмет и успехи в новото училище.

# 8
  • shumen
Гиги,късмет на детето в новото училище.Дано свикне бързо и се чувства по добре.
Beeps,разбира се,че е удобно.Ще опитам сега да редактирам заглавието.
Fortuna,благодаря.Аз съм още от работещите,но имам още две седмици и излизам отпуска.С нетърпение си чакам почивката и моренцето.
Princess Leia,седмокласна ще станем като започнат новата учебна година.

# 9
Danaeka, благодаря за темата! Да се забавлява много детето и да трупа впечатления и опит!
Гиги, късмет, успех и приятен, спокоен и удовлетворяващ седми клас!

# 10
Гиги е писала в седмокласната тема, че се местят заради насилник. Ужасна е системата, в която потърпевши са добрите деца, а насилниците си свиркат и никой не може да им направи нищо, а потърпевшите трябва да се местят и търпят всички негативи. В седмокласната тема има дете като на Гиги, преместено в седми клас в друго училище заради насилник, завършила 7 клас, приета е там, където иска на 1-во класиране, записана е вече и сега разбрала, че насилникът е приет в същата паралелка. Детето плаче и казва, че няма да стъпи в това училище, в един клас с този. И сега ще я отписват. Ще я отпишат от там, където е приета и където иска да бъде, заради друго дете, с което няма оправия. Просто думи нямам.

# 11
  • shumen
Татко Мецан,навсякъде има насилници.Яд ме е на такива,защото нищо не може да им се направи.
Kbl,благодаря.Чакам с нетърпение вече да се прибере и да разказва как е минало.Оказа се,че по стаите нямат WF,а само в коридора и затова не може да се обажда.На мен това ми харесва,защото не са на телефоните по цял ден.

# 12
Именно, това казвам. Но за потърпевшите е направо трагедия.

# 13
Мен също ме разстрои много прочетеното в 7 класната.
Гиги, мислех, че заради учителите се местите.
Нашето и вашето да не стане общото (училище)?
Още помня как отидох на среща с вашия  зам директор да го питам ще имат ли прием за 5 клас. Той едва ли не ми обеща място, но в последствие не бяхме одобрени. Към 1 септември се обажда зам директора на име К... ...  и ни кани в руската паралелка.
Аз: Моето дете не е учило руски
Тя: Едва ли е голям проблем, този клас смени 3 учители за 4 години (демек и те нищо не са научили)

# 14
  • На морето!
Благодаря и аз за новата тема 💐

Това с проблемните деца е като омагьосан кръг, не знам как изобщо родителите на тормозените деца успяват да се въздържат от саморазправа с такива родители на гаменчета. Училището запазва неутралитет и по коридорите му властва законът на джунглата.

В старото училище на дъщеря ми имаше дете, което обиждаше и замерваше едно пълничко момиченце в класа си. Когато никой не взе адекватни мерки, той ескалира и в резултат, в моменти на крайна грубост извеждаха момичето от час, вместо агресорчето, за да не я нарани лошо. Това се случваше в съседния клас, в който никой не реагира, накрая изместиха момиченцето, дъщеря ми също се премести и не знам какво стана с момчето, но не вярвам да има положителна промяна.

Общи условия

Активация на акаунт