Седмокласници 2025/2026

• 26 043
  • 749
  •   1
Отговори
# 495
За детето, за което аз споменах положението е следното:
Майката от 5 клас намери частни учители по всички предмети. Детето се прибира и съответния учител идва и така. В началното училище ходи на школа по математика, но не влезе в СМГ. После след 7 клас влезе в НЕГ. Тъй като загубих контакт с майката не знам как се развива детото сега. Би трябвало да е студент.
Иначе езикова школа и допълнителни занимания извън училище почти всеки е организирал за детето.

# 496
За зла беда набора си иска оставане в СМГ и никакъв друг разговор не иска да води. Предвид лошият му български ще берем ядове. Иначе мъчи се човека пише по два преразказа на седмица, но резултата хич не е впечатляващ 🙈

# 497
  • Пловдив
Наборката  ми сподели, че започва да се притеснява от предстоящия 7 клас.Опитах се да я успокоя  и да погледне от хубавата страна, а именно ,че това ще е последната  и година  в това  училище. Опитвам се да и сменя  мирогледа  преди  предстоящия "Маратон 7 клас".Училището ни е хубаво, но откакто се смени ръководството  текучеството на учители  е страшно. Не е това, което  беше  за съжаление. А и все пак има амбиции за "елитните "гимназии в града.
За мен е важно да попадне в училище  с по -конкурентна среда,да са мотивирани и да си гонят целите децата. Средата  в сегашния и клас е "без коментар "

# 498
  • shumen
Моя и той иска само Хуманитарната и никъде другаде.Мен ме притеснява,че ако за там не му стигне бала и не го приемат не знам къде другаде.
Моя ходи на английски от 2 клас и Математика от 6,но не защото аз не мога да обяснявам,а защото мен не ме слуша.

# 499
Дани, и при нас е така. Ако аз или баща ѝ се опитваме да обясняваме добива едно отнесено изражение. Аз започва да повдигам силно градуса на напрежение, побеснявам, а тя ми казва, че ние двамата не можем да обясняваме и точка.
Дадох два или три тренировъчни теста по математика и ѝ обясних една-две задачи, но не мисля, че ме разбра.  Дадох тестове и по БЕЛ, бърка в някои от граматическите задачи.

# 500
  • shumen
Гиги,точно и моя е тъй и опитам ли аз да обясня нещо казва в училище не ни го обесняват така.Е,тогава аз побеснявам.
Ние 3 дни сме на екскурзия в Смолян и околностите и моя съм го оставила да почива.Ето и малко снимки.

# 501
И при нас обяснението от моя страна на каквото и да е се възприема зле. Сякаш има подобрение в това отношение от наборката тази година, но може да не е задълго Grinning Аз използвам брат й да й обяснява задачи по математика. На курсове записвам и за социалния елемент Joy Много малко момичета са в класа от първи клас. Да ходи по курсове и занимания да се среща с деца извън обичайния и кръг и да се сблъсква с различни преподаватели и изисквания.
И ние сме на селски туризъм. Наборката само разнася котета и кученца и не се сеща ни за четене, ни за математика Grinning

# 502
Помощ за училище за наборчетата няма, нали? Само за осмокласниците?

# 503
  • Бургас
Помощ за училище за наборчетата няма, нали? Само за осмокласниците?
За учениците от първи до четвърти клас и за осмокласниците

# 504
При нас когато аз се опитвам да обяснявам дъщерята тръгва да спори с мен и да се заяжда, аз се ядосвам и ѝ казвам, че тогава нищо няма да ѝ обяснявам и чак в този момент решава да ме слуша Simple Smile
Но аз общо взето съм я оставила само ако тя ми иска помощ да обяснявам, защото съм видяла, че при нея най-ефективният подход е да си поблъска сама главата, докато не намери решението. Само тогава остава трайно в главата. Решение, дадено наготово, не си дава зор да го запомня и осмисля, а само го брои отметнато и продължава нататък.

# 505
Помагам основно по история, особено когато по темата няма почти нищо нито в учебниците, нито в интернет.
По математика се е случвало да не получи отговор, това сега, през ваканцията. Решавам и аз отделно, и аз не успявам да получа, ама и двамата различно получаваме. Тогава си разменяме писанията и всеки проверява на другия. Грешките обикновено са от типа 8×4= 40 или не сменил знака. Или смотал 5 задачи на една страница и ограждал, ограждал така, че сам не знае коя задача решава. Такива навици трябва да се изчистят до НВО, че заради едните листи може всичко да се оплеска.

# 506
  • shumen
Diavenna,за нашите няма помощ.Те са за 1-4 клас и за 8.
Детелина,моя по История помощ почти не иска,но по География е точно обратното.
Ние се прибрахме от Смолян,но утре заминаваме към Трявна.Моя му дойде някакъв проблясък и взе,че сложи в раницата Христоматията.Дали ще я отвори е отделен въпрос обаче.

# 507
  • София
Добро утро, колеги Simple Smile
Прибрахме се и ние от почивка, детето изкара и почти 2 месеца при баба. Сега го чакат доста задачи и по математика, и по БЕЛ, със стихотворенията също е до никъде. Реших обаче да не натоварвам майка ми с прекалени изисквания, та само са прочели прозата от христоматията, както и цялото "Немили недраги".

# 508
  • shumen
Грейпфрут,ще успее детето със всичко да се справи.Моя уж е научил На прощаване,но другите въобще не ги е учил.Книгите от списъка прочете и по свое желание започна Дон Кихот,направил е и някои тест по БЕЛ,но за преразказ кажа ли настава война.

# 509
  • София
И ние се прибрахме вече след два месеца море, лагер, че и един кей-поп концерт Wink Решава задачи почти всеки ден (е си дава особено зор, да не помислите че е изрешила света) и чете, но предимно лично избрана литература, задължителната по-оскъдно. Трябва да понаучи и стихотворенията, че 15-ти чука на вратата.

Общи условия

Активация на акаунт