Седмокласници 2025/2026

• 26 005
  • 749
  •   1
Отговори
# 585
В школата са 2 учебни часа по БЕЛ, а при учителката по математика са на астрономически час. Според времето ще решаваме дали ще ходи по веднъж или 2 пъти по математика. При нас БЕЛ беше ужас в шести клас, ако и тази година е така, ще е пагубно за резултатите на децата. Спортът се надявам да успява 2 пъти седмично, понякога може да е налага веднъж. Много зависи от програмата.

Последна редакция: чт, 04 сеп 2025, 12:39 от Sunny29

# 586
Два астрономически часа математика един след друг  без почивка са много за почти всяко дете. Дори да е умно и мотивирано, просто се уморява и главата изключва. Час и половина е най-добрия вариант, защото един час на посещение е малко дори и детето да ходи два пъти по един час.  По БЕЛ, ако детето пише при учителя, два часа са добре. Изстрадан опит.

# 587
Щерката започва с уроците по БЕЛ от утре, а след празниците - и по МАТ. Времетраенето по двата предмета е по час и половина (астрономически). Отделно ходи и на плуване. Това ще й е извънкласната дейност за тази година. Току-що поръчах помагалата, онзи ден купихме тетрадки и взехме униформата. На практика сме готови за началото на учебната година, но не и на теория. Искам лятото да не свършва...

# 588
  • Където морето целува небето...
Много мислих за школа по Бел, но ме отказа това, че часовете са много и си губи половината събота. Ще ходи при частен учител за 1 астрономически час седмично. Доста добра подготовка имат в училище, но гони високи резултати и няма да е излишно. По математика ще имат 10 часа седмично + още 2 учебни след часовете, които те наричат "школа", та там няма нужда от нищо повече. Запазва си и двата дни спортуване, след като му дадат зелена светлина лекарите.

Последна редакция: чт, 04 сеп 2025, 13:28 от Mamma Suzanna

# 589
  • shumen
Аз сега говорих с госпожата по Английски и ще ходи веднъж седмично,но ще е астрономически час,а не учебен както до сега.Вдигнали са и таксата и ще е 180 лева за 4 часа,а не както досега 156.Само другата седмица ще отиде 2 пъти,за да преговорят,че всичко ще е забравил със сигурност.По Математика забравих да питам дали и там госпожата не е вдигнала таксата,но да се надяваме,че не е.
Малко ще му е натоварено другата седмица,но няма избор.Понеделник от 14 часа ще е на Английски,вторник от 15 часа на Математика и Четвъртък от 12,30 отново на Английски.Извънкласни ще са му танците,но там така или иначе ходи вечер от 19 часа.
За сега разбрах,че ще започнат 1 смяна,но докато не обявят дата за родителска и не кажат със сигурност не вярвам.

# 590
Моята дъщеря ще си ходи само на английски, както до сега. Замислих се дали да не ѝ спра английския тази година, защото лятото мина едно ниво, но в крайна сметка се отказах, защото ще е в неделя.
По математика ще ѝ помагам аз, по БЕЛ - баща ѝ.
Също така помня, че в 5ти клас ни казаха, че училището има в 7ми клас школи специално по БЕЛ и математика за подготовка за НВО, та ако има ще ѝ кажа да се запише и на тях.
От днес им почнаха иновациите, които са 5 дни по 6 часа на ден, само БЕЛ и математика. Но предполагам, че в тях ще преговарят, не ми се вярва да взимат нов материал.

# 591
Ох, няма да казвам колко часове ще ходи по уроци и колко ще пътува до там тази година. И събота, и неделя ще са й заети до края на януари. Но тя си избра другите два предмета, по които иска да се готви. Брат й беше по същата схема и се справи. Надявам се е и тя да не се откаже. Планувам едно ходене до Солун първата ваканция началото на ноември, а тя не иска да идва, че не можело да пропусне занятия....  Английският го спря още миналата година. Не виждала смисъл да ходи, не научавала нищо ново. Дано да остава време за плуване поне веднъж седмично.

# 592
Моята девойка ще ходи на школа два пъти седмично- по БЕЛ и по МАТ и това сме планували за сега като уроци за подготовка за изпитите. До сега беше и два пъти на немски, може би единият ще отпадне, а другият си е онлайн така или иначе, не пречи.
За ваканциите се колебая как да постъпя- или да учи през тях основно или да планираме някакви дейности тогава да си почине от ученето. Има и трети вариант- наполовина. Вие как смятате да подходите?

# 593
Аз засега стопирах всички планове за екскурзии, може някакви еднодневни разходки, но по-дълги пътувания няма да има. Наистина трябва да почива, но и да наваксва, така че, при възможност, ще открадваме по малко почивка.

# 594
  • shumen
Marley,за есенната и зимната ваканция не съм мислила нищо,но пролетната ще сме със сигурност пак в Трявна.Не знам дали го израстна или от процедурите 2 пъти там,но последните зими изкарва по леко разболяванията.

# 595
  • Бургас
Аз съм твърдо ЗА почивката. Засега имам планирано само едно нещо през декември, но няма да наруши ритъма. През априлската ваканция при нас, през миналите години викаха седмокласниците  в училище,за да работят с тях учителите по БЕЛ и Математика.Не зная тази година как ще е . Има време.

# 596
Ние спираме езиците за тази година. Нека се занимава само с предметите за кандидатстване. Не знам само дали НВО-то по чужд език ще бъде мерилото за определяне на нивото в 8клас. Но засега не мисля да ходи на него.
За почивките - ще гледам да може да почива максимално, когато й се удаде възможност. Но при всички случаи не планираме нищо в учебно време. Евентуално нещо за пролетната ваканция може да измислим.
 Яд ме е, че още не са пуснали модела за НВО и няма абсолютно никаква яснота какво ще става с МГ-тата и с училищата със засилено изплаване на чужди езици, които не са ЕГ. Тези подробности явно ще ги разберем другата година към Март-Април…

# 597
  • Пловдив
При нас ще има ремонт на училището и ще е само втора смяна в друго. Така че това реши проблемът с уроците - ще ходи само по един път по БЕЛ и МАт, съответно в събота и неделя. И каквото научи - това. По математика тръгна вече, че му е слаб предмет, а по български от 14 септември.
Часовете ще са два учебни, което си равнява на час и половина астрономически.

# 598
2 астрономически часа по математика е наложително да се НАУЧАТ да издържат, защото повечето деца не са в състояние. Обаче това е част от подготовката, защото НВО е 3 часа (+15мин от умния ни министър тази година). Децата, които не са научени да издържат, на втора част не успяват почти нищо да напишат. То е същото като да не са научени да решават бързо. Тогава още в 1част няма да успеят да довършат всичко. Това се вижда още на пробните НВО през декември.
Иначе моето спира актьорскто и ще има само уроци по БЕЛ - 1 или 2 пъти седмично по час и половина на индивидуален урок и математика в СМГ събота 2ч. Като аз ще контролирам домашното, защото в СМГ уроците са групови и няма никакво индивидуално внимание. Така направихме и миналата година с баткото.
И да добавя - пробни НВО в образователни технологии по бел и мат 3 пъти - декември, февруари, апил + още някое в СМГ, за да се види дали има добра скорост и дали издържа цялото време. Миналата година направихме общо 5 пробни по мат и 4 по БЕЛ. Което беше от голяма помощ да калибрираме нещата за истинското. Иначе колкото и уроци да посещава е все тая, ако не може да се справи в реалния формат за нужното време и с всички бланки за попълване.

Последна редакция: чт, 04 сеп 2025, 16:01 от Shushi2

# 599
Направо се чудя как успявате да правите тестове и вкъщи с децата, ако ходят на уроци, спорт и езици?! Кога им остава време...

Моята я записах на БЕЛ и МАТ по час и половина след 15.09, като няма да ходи нито на спорт, нито на езици. Ще я натискам на уроците в училище и допълнителните за матурите. За вкъщи, ако остане време, може и да направим някой и друг тест.

Общи условия

Активация на акаунт