С какво ви дразнят свекървите? – 166

• 29 141
  • 752
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Една малко по-различна перспектива - не е манипулаторка описаната свекърва, а е самотна.
Ремонти, косене и прочее тъпотии са само повод да прекара време със сина си, след като съпругът вече го няма.
От друга страна обаче, когато децата пораснат и имат собствено семейство, трябва да се намери баланс.

Аз я разбирам споделящата анонимна - особено ако 3 пъти в седмицата се ходи да се помага, а в същото време се отлагат нещата у дома, или се оплаква съпругът колко е уморен, или се очаква споделящата да поема всичко вкъщи, за да се освободи време, за да се помага на мама. Всяка от двете жени си има своята истина, но и снахата трябва да приеме, че помощ ще има, че тя няма да е особено инцидентна, но и свекървата трябва да приеме, че не може да обсебва всяка свободна минутка на сина си.

Алтернативна идея: авторката (макар по описанието да е видно, че никак не харесва свекърва си) - мислела ли е да я покани на гости за седмица в града, уж да помага за децата? Така свекървата може да види, че и на сина ѝ е тежко, че работата и вкъщи е много и да попремисля активностите.

# 211
Има ли деца в казуса?
Да не би този син да си обича къщата и да я поддържа с кеф и намерение семейно да се ходи често там?
Аз бих говорила директно със свекървата . Щом и е любим, да разбере, че жена му е загрижена.

# 212
Оф като почнете с тия-аз съм му треперила над главата по тая и оная причина...Ами кой да му трепери,аз ли? Това не означава,че децата са бели роби след това на родителите си!
На здрави и прави хора,имащи енергия,време и пари за почивки,за какво обгрижване става въпрос? Ако са възрастни,болни,на легло и тн съм съгласна,никой няма да остави родителите си в нужда. Ама такива дето заместват починалия си съпруг със сина е мега нагло и токсично. Че и 2-3 пъти седмично.....

# 213
  • Варна
Съжалявам ама 2-3 пъти седмично да си вика слугата си е баш разгащила се. Колкото и грозно да звучи. Авторке, хич не е добре работата и не знам дали има оправия. Ще си скъсаш нервите в обречена битка, защото мъжа ти е промит мозък. Аз бих го изгонила при майка му, но това съм аз. Ти явно не щеш.

# 214
И аз съм сама. Естествено, че разчитам на синовете си. Каквото е за майстори, викам си, плащам си. Каквото може по метода "Направи си сам", правя го, но има и неща, които правят те.  Аз също правя за тях неща, за да ги улесня.
И също "вея гащи" един път в годината, ама с мои пари. Трябва ли да ме е срам?

# 215
  • Най-красивата страна
Свекървата е останала сама и се е вкопчила в сина си.
За нея той замества баща си.
Снахата -тя е просто още един член на нейното семейство.
Учудвам се ,че също не е поканена да коси трева..
Свеървата имала пари да ходи по екскурзии-ако започне да плаща на майстори за всяко нещо,бюджетът за екскурзии ще намалее,защото майсторите искат доста пари...

Тук авторката има проблем с мъжа си.
Според мен е нормално той да помогне на майка си,примерно веднъж седмично за няколко часа.
Но три пъти седмично,което означава през ден -прекалено е.
Той не живее с майка си,има си семейство и задължения .
Авторке ,у вас мъжка работа няма ли?
А през уикенда не ходите ли някъде семейно?
Ангажирай го тоя мъж.

# 216
Аз също мисля, че проблемът е в мъжа. Той е този, който трябва да сложи граници, а не да пренебрегва семейството си. Обаче на него явно му е добре, не му пука, че жена му и децата му не го виждат и му е най-важна маминка.

Авторке, на твое място ще се запитам дали няма да ми е по-добре сама. Ти така или иначе нямаш мъж до себе си, а съквартирант.

# 217
Ами да му организира тази жена вечерите. Особено, ако имат и дете/деца има хиляди неща, които едно семейство може да прави всяка вечер заедно.
Маминка може да му организира вечерите, жена му не може. Frowning

# 218
Ами да му организира тази жена вечерите. Особено, ако имат и дете/деца има хиляди неща, които едно семейство може да прави всяка вечер заедно.
Маминка може да му организира вечерите, жена му не може. Frowning
Ами ако жената се опитва да организира вечери, а мъжът не го интересува и ходи при маминка? И защо изобщо трябва да се правят някакви специални организации? Имаш семейство - прекарваш колкото се може повече време с него независимо дали има повод или не. Защо постоянно тези мъже трябва да бъдат мислени и жените им да хабят ментална енергия за тях?

# 219
  • София
Аз отново да попитам: при майка вдовица и незаинтересован брат, към кого да се обърне жената? Аз разбирам чудесно авторката, че се дразни, но свекървата е вдовица и когато има нужда от помощ, най-нормалното е да я търси от сина си.

Колкото и да не ви се харесва на някои, мъжките майки не могат да изчезнат с появата на снахата. И да, при майка вдовица, се налага да се помага, това е ясно като бял ден. Бих попитала анонимната авторка, ако майка ѝ я помоли за помощ дали ще ѝ помогне и дали ще ѝ брои почивките.

# 220
  • В полите на Пирин планина
Трябва да се помага, естествено. То и "женските" майки имат нужда от помощ...
Но това не означава нон-стоп да се ангажира син, със собствено семейство. За всяко нещо има мярка, вкл. и майката трябва да има такт, но тя явно няма и предпочита да си "засмуче" сина и да го ангажира нон-стоп.
В крайна сметка, човек прави това, за което му стигат силите и евентуално при истинска необходимост ангажира други хора, вкл. и децата си, защото те не могат да са винаги на разположение.

# 221
Моята майка също е сама, разведена де, не вдовица и съм единствено дете. Рядко иска помощ и то за елементарни неща. Ремонти и прочие - вика майстор. Аз съм насреща, естествено, но по цяла седмица не.

# 222
  • Варна
Ама между помощ и обсебване разликата е доста голяма.

# 223
За мен нещата са прости - щом свекървата има пари да ходи по екскурзии (на които и не се сеща да се обади на сина, защото тогава не ѝ трябва), значи би трябвало да може да плати на майстори за ремонти и за косене на трева. Ама е по-лесно да ангажира сина си и да му съсипва семейството.

# 224
Мен лично нашите с нищо не ме занимават на този етап. Всякакви ремонти, сглобявания на мебели и тн нито ме търсят, нито търсят ММ, въпреки че умее. Плащат си на майстори, което не могат сами.
Това, че е мъж, не значи също, че е длъжен да знае как се коси, как се правят дребни или едри ремонти. Едно е от време на време да го викне да й смени някоя крушка или да поправи нещо ,друго е 3 пъти седмично да й е обслужващ персонал. И то особено за неналежащи ремонти, а разни нейни си приумици. Стига вече с тези синове, раждани да обгрижват майка си доде е жива. После затова има такива теми и затова свекърви и снахи масово са в неразбирателство. Защото първите цял живот не схващат, че не са си родили заместник на мъжа, ако си отиде, а са родили отделна личност, която не е длъжна да изпълнява щяло и нещяло, само защото маминка е казала.

Общи условия

Активация на акаунт