С какво ви дразнят свекървите? – 166

• 29 145
  • 752
  •   1
Отговори
# 225
Пониже подозирам, че отново свека не е немощна бабичка, а  горе-далу наборка - аз например като нямам синаве, а допреди няколко години и мъж нямах - кой ми е косил тревата и правил ремонтите?
(И да отбележа, че бършете дупетата на децата и тичате с тях по болници, когато са малки и не могат да го вършат сами. Те са зависими от вас и то не по техен избор, а по ваш.
Същото важи и за родителите - тича се и се помага, когато вече не могат сами.
Както не бършете задника на вече 20 годишното си здраво и право дете, така и то не трябва да ви бърше задника, ако още не е наложително.)

# 226
Мен друго ми стана интересно - тичаме по дъщерите, лекуваме ги и т.н. Само мъжките майки ли имат право да изискват  отплата за грижите?Blush

# 227
Фаена, за мен - никой на никого не е длъжен. Това, че аз съм бърсала нечие дупе, далеч не значи, че ако не мога аз някой ден, недай си Боже, да си избърша моето, трябва точно този човек да го прави за мен. Има си места, които предлагат грижи за такива хора. А не да обречеш сина си или дъщеря си да хвърли всичко, за да обгрижва с теб, само за да "върне жеста".

# 228
Давам уточнение. Нямаме деца, но сме в много интензивни инвитро процедури. Майка му дълго не знаеше, защото той се страхуваше, че ще се меси. Каза й. Засега не се меси, но си беше правила устата на два пъти точно в ден на пункция да иска той да ходи с нея някъде и да се цупи че той е зает. И разни пазарлъци бяха тогава все пак дали не може той като даде материал да ме остави в болницата и той да иде и той да обяснява, че съм след упойка и не иска да ме остави сама.
За времето, което прекарва с нея напоследък е поне един ден от уикенда целия ден и понякога един или два дни след работа тича към нея. Живеем в един град. Косенето се случва доста често уикендите и е на вилата. Аз на тази вила почти не стъпвам, защото там са вечни скандали с брата за собствеността и просто не го обичам това място. То си е тяхно, в случая вече само нейно и си ходи понякога там. Мъжа ми е от хората, които плащат на майстори и за неща в къщи. Но тя не му дава. Тръшка се, че не иска пари да се дават и тя можела САМА. Но тя не може сама, обаче не си признава. Някой спомена ситуация да опитва да отваря бойлер и това го имахме. И той отиде да я спасява. Качва се редовно да мие прозорци, но изведнъж не можела и той отива. Пердета разкачва, не може да ги закачи. Беше тръгнала да лепи сама плочки на балкон, но се сецнала. Опитва се дори да шпаклова някаква стена, но не може и кой кой... Мъжа ми. Нон стоп влачи някакви мебели насам натам, все нещо има да подменя - и съответно някой трябва да я закара с кола до магазините. Мазета и тавани и гараж на нейния апартамент имаше да се чистят, пълни до горе с боклуци, не даде лев да се похарчи. И кой беше хамала - мъжа ми.
Опитвала е и мен да ме забърква в нейните опити да ни измисля задачки, но аз гледам да страня от нея максимално. Осъзнавам обаче, че мъжа ми цял живот му е промиван мозъка. Преди брат му беше на пиадестала, сега той е лошия и моя мъж е сякаш горд да е добрия син най-сетне.
Другият син като роди жена му и каза до тука беше с майка ти и баща ти и той там отряза връзки с нея под заплаха да не си вижда детето. Тогава ми се видя много радикално нейното действие спрямо неговите родители, но сега май не мисля така.

Последна редакция: пн, 04 авг 2025, 15:36 от Анонимен

# 229
Мен лично нашите с нищо не ме занимават на този етап. Всякакви ремонти, сглобявания на мебели и тн нито ме търсят, нито търсят ММ, въпреки че умее. Плащат си на майстори, което не могат сами.
Това, че е мъж, не значи също, че е длъжен да знае как се коси, как се правят дребни или едри ремонти. Едно е от време на време да го викне да й смени някоя крушка или да поправи нещо ,друго е 3 пъти седмично да й е обслужващ персонал. И то особено за неналежащи ремонти, а разни нейни си приумици. Стига вече с тези синове, раждани да обгрижват майка си доде е жива. После затова има такива теми и затова свекърви и снахи масово са в неразбирателство. Защото първите цял живот не схващат, че не са си родили заместник на мъжа, ако си отиде, а са родили отделна личност, която не е длъжна да изпълнява щяло и нещяло, само защото маминка е казала.
Проблема е че и вторите, които сте си ги взели за мъже мислят по този начин.
Там се чупи стомната.

# 230
  • В полите на Пирин планина
Говори с този твой мъж, нали сте семейство, нали се обичате...
Да намери баланс в това помагане. Да се научи да отказва.
Има си такива хора, които постоянно изискват. На една приятелка свекърва ѝ постоянно звъни на сина си (живеят в различни населени места), че трябва да се прави нещо в къщата - то не бяха наливане на ограда, после на пътечки, ремонт на покрив, изолация на къща, слагане на климатици... Всичко трябваше да се надзирава от сина, нищо, че го вършат майстори. Въпросната даже си има мъж, но на него не му се занимава с активностите ѝ и я е отсвирил, дори на сина си не помага - само в краен случай. И постоянно мрънка, че синът се бил отчуждил - трябвало всяка седмица да си е на село, т.е. той няма право на личен живот, няма право на почивка - не - на село има работа и той трябва да я свърши и туй-то.
Докато на синът не му писна и ограничи желанията ѝ до едно на 2-3 месеца...

# 231
П. П. Опитвала съм да говоря. Отговора е винаги - Ама как така искаш да я оставя, ще я блъсне тока, ще се претрепе, нали си я знаеш... Тя все сама почва всичко. Е, хубаво, но не го завършва. Аа, имахме и покрив и изолация и надзираване на майстори, всичко. Не знам. Той просто не дава дума да се каже за нея. Особено откакто другия син ги отсвири и тя все се жалва каква е жертва.

# 232
Lady, точно така става, синът трябва да наложи граници. Но като не иска и слугува, момичетата прехвърлят негодуванието си към свекървата, че е по-лесно.
Анонимен, ти не виждаш ли, че проблема е в него. Даже не трябва изцяло да я отреже, а просто да я ограничи.

# 233
Може, може да я ограничи. И тя не е луда да я блъсне тока.

Аз от четене на такива теми съм се убедила едно - щом мъжът ги прави тези неща, значи иска. Няма промиване на мозък, насилие и манипулация. Ако не иска, знаеш кога ще го накара, ще се скатае, като стой, та гледай. Щом тича на вилата, значи го кефи.  И се получава, че жена му се трови и намразва свекървата, а мъжът и за нея е клетия манипулиран и принуден от лошата маминка. Не са толкова безпомощни, хайде холан. Има случаи даже и се крие при майка си, или по-точно в родния дом, или вилата да  коси, или прави бордюри, а той окоси за два часа, и заседне под асмата половин уикенд.

Ако мъжът иска, ще отсвири майка си и като му каже, че се е сецнала, ще и каже, ми почини си мамо, а плочките ще отвисят с месеци недоналепени.

Затова, авторке, огледай хубаво каква е ролата на мъжа ти, той ли ти предава, че маминка го вика, че нещо е спешно, защото има такива, дето успешно лавират и оставят майка му и жена му да се дърпат за косите. Пример - откъде знаеш, че майка му искала той да те остави в болницата - той ти е казал, или е допуснал да чуеш нейното предложение. Свестния мъж ще и каже - ти луда ли си бе, майко, как ще оставя Пенка сама след упойка, а ти няма и да разбереш за нейните попълзновения.

# 234
  • В полите на Пирин планина
Знам, че е трудно да се тръгва срещу майката на мъжа, но все пак не е лошо да си заявиш позицията. Кажи му, че подобно нещо тебе не те устройва, а че при евентуална бременност и раждане на дете не виждаш как ще толерираш отсъствията му.

# 235
Само не разбрах защо ми беше изтрит коментарът, в който твърдя, че явно свекървата смята снахата и нероденото внуче за конкуренция???

# 236
Аз отново да попитам: при майка вдовица и незаинтересован брат, към кого да се обърне жената? Аз разбирам чудесно авторката, че се дразни, но свекървата е вдовица и когато има нужда от помощ, най-нормалното е да я търси от сина си.

Колкото и да не ви се харесва на някои, мъжките майки не могат да изчезнат с появата на снахата. И да, при майка вдовица, се налага да се помага, това е ясно като бял ден. Бих попитала анонимната авторка, ако майка ѝ я помоли за помощ дали ще ѝ помогне и дали ще ѝ брои почивките.
Майката на моя мъж е вдовица и не е умряла сама. Айде не коси трева, защото няма двор. Ама моля ви се. Пъпната връв трябва да се среже все някога. Едно е в някаква ситуация нещо да има нужда от подпомагане, ама три пъти в седмицата ли?
Как може да ви се струва нормално не знам. После защо има мамини синчета. Еми, докато има такива майки какви синове да има.

# 237
  • София
На мен ми се струва, че мъжът ви винаги е бил на второ място в сърцето на мама, след любимия първи син. Сега се е добрал до почетното първо и не иска да го отстъпи. Ако  мъжът ви  в детството се е стремял да бъде любимото дете на мама, сега му се е получило и не виждам начин нещо да се промени. Майка вероятно осъзнава това и умело го използва за своя изгода. 

# 238
  • Варна
Анонимна, я си намери друг мъж. Че то като се роди бебето, живот и здраве да стане скоро, тоя съвсем ще ви отсвири и ще се оправяш сама.

Свекървата ревнува. После ще ревнува още повече.

# 239
  • Най-красивата страна
Аз се чудя защо сама жена не може да се установи на едно място.
За какво и е тая вила,като не може да я стопанисва сама.
Не може ли да и се направи едно удобно жилище.
Нали има пари?С пари става лесно.И да спре да ви занимава с ремонти,местене на мебели и така нататък...

Навремето и моята свеки се опитва да ги върти тези номера.
В деня на кръщенето на моята племенница,тя реши да извика мъжа ми да я заведе да си напазарува в Метро и после на пазара...
А кръщенето -какво толкоз,можело и той да не присъства в църквата..аз нали ще съм там..
Обаче той и тегли такава майна,че после не си говориха 3 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт