С какво ви дразнят свекървите? – 166

• 29 109
  • 752
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Ако майка й плюе по него, прави интриги и настройва детето срещу него, не е ли съвсем логично самата дъщеря да каже "стоп"? Същото се отнася и за сина. Свекървата да не е плюла.

А и още нещо - къде се буташ да ходиш при човек когото плюеш? Прояви себеуважение и не отивай там, където си плюл.

# 16
А дали е така?  Защото много са самовнушенията и  преекспонирането.

# 17
  • София
Ако ти е удобно да решиш, че "авторката" лъже (волно или неволно), твое право е. Не отиваш в дома на човек, когото плюеш.

# 18
Ами не знам дали лъже, дали преувеличава, дали си търси оправдание. Но в такива случаи забелязвам, че има дълбока омраза към майката на "любимия".  Но истински любимия не се подлага на емоционален тормоз.

Последна редакция: вт, 22 юли 2025, 15:35 от К.А.Г.

# 19
А защо пък не се приеме, че е така, както го казва? Защо трябва да е лъжа, преувеличаване или оправдание? Нима не вярвате, че е възможно такова поведение и то точно в тази тема? Ето, казано ѝ е да предупреждава - не го прави, счита, че ѝ е "бащиния", това какво преувеличаване точно е? Grinning Тук няма значение свекърва или тъща, личното пространство и решението на младите се уважава.

# 20
  • София
КАГ, кое от написаното те навежда на мисълта, че лъже или преувеличава?

# 21
  • Варна
А трябва ли да си търси оправдание, ако просто не понася даден човек и не желае този човек толкова често и за дълго да се натрапва в дома й?

# 22
  • София
Това е другият момент - не ти трябва оправдание, ако не желаеш да приемаш в дома си човек, който настройва детето ти срещу теб и който се държи зле с теб. Това е нормалната реакция - "държиш се зле с мен, нямаш място в дома ми".

# 23
  • Другата България
Скрит текст:
Миленака, Мерси за новата тема!

По моят въпрос - ние буквално и двамата в петък и казахме директно - отсега нататък се обаждай предварително и предупреждавай какви са ти плановете. В събота - идвам да спя у вас днес. Той не й опонира, защото му е все тая, аз разбрах след дъжд качулка и беше късно, но нямаше и какво да направя. Няма как да стане някой от нас да й плаща хотели. Отделно тя живее на 2-3 часа път в едната посока, а искаше да остане в града до неделя, защото заминава за 4 дни на спа почивка, която от нас е на час, от тях на 4 часа.
Тъщата, майка ми тоест, не идва у нас по други причини, съответно няма как да го играем на контра в комбина с нея.
Засега се стремя към студено поведение, храна, която знам че не обича и това да си правим планове без нея с детето. Зверски се дразни на последното.
Предният път й казах директно да спре да разпитва за нас какво правим и ако има въпроси да ги задава към мен и ММ, не към детето. Обиди се и оттогава не беше идвала.
За съжаление, не всеки път се получава, защото дъщеря й също има висока непоносимост към нея и често се карат като отсяда у тях. Тя и там ходи без покана, ама понеже дъщеря й няма мъж, а и децата й са големи, и е една идея по-оправдано сякаш. Пък и все пак й е дъщеря...
Чудя се дали да не почна да я ангажирам с домакинска работа. Да ми сгъва прането, да пуска прахосмукачка, да пазарува. Не знам дали ще се навие или ще си измисли оправдание, ама мога да пробвам.
Някой беше писал в предната тема, че това, което Янтра казва грубо, имало как да се каже алтернативно. Какъв е точно начина и изразните средства, че явно аз не се сещам.? Последно му казах, че искам да редува визитите у тях/у нас и да предупреждава. Той й каза същото, не че имаше ефект. После все се оправдава бабата, че не е чула, разбрала, запомнила или ни "газлайтва" нас, че не сме й казвали такова нещо. Той се газира и се ядосва за малко, после му минава, щото е мама и се въртим в порочен кръг.

Даже имам една теория защо върти номерца жената, ама засега ще я запазя за себе си...
Аз писах, но изобщо не съм имала предвид Янтра, дори не помня какво е писала тя, а визирах ето този пост, после с потребителката изяснихме нещата.
Цитат
"Разкарай майка си да спи на хотел и го плати с твоите лични пари, за да не ми разваляш кефа на мен?".
Защото за мен това наистина е грубо, и видно в твоя случай не става, не защото е грубо, а защото мъжът ти няма да я “разкара“ както и да го кажеш, дори и по начина, по който предложих.
Говорех по принцип.
За мен грубостта не е начин за решаване на проблеми, а за задълбочаването им.

# 24
Имам доста  житейски наблюдения, които ми дават основания да се съмнявам. Работила съм в голям предимно женски колектив, където съм чувала какво ли не, а не само там. А вие не вярвайте толкова лесно на всяко мрънкане колко лоша  е свекървата.

Последна редакция: вт, 22 юли 2025, 16:59 от К.А.Г.

# 25
  • София
Ааа, нищо конкретно значи.
Ами вярвай си. За мен това е абсурдна причина да обвиня някого, че си измисля или преувеличава.
Обаче много показателно - снахата може да преувеличава, но свекървата не може да плюе по снахата. Такова животно няма.

# 26
Ако визшрате мен с предложението с хотела, не съм използвала такива думи. Може да се каже и далеч по--дипломатично. Напр. Уговорката ни беше да се обаждаж предварително. Сега не е удобно да пренощуват у нас, като не сме се разбрали и затова ще трябва да спиш в хотел. Моля те, следващия път да се уговаряме и да няма изненади. И пак зависи от честотата на гостуването и причината за него. Сега ако е дошла за да посети лекар е малоумно да не я посрещнат, колкото и да ги дразни.

# 27
Само че точно тук сме обсъждали колко различно може да се държи един и същи човек като свекърва и като тъща. Така че може би и да има разлика в отношенията майка-син/семейството му и майка-дъщеря/семейството ѝ. Аз винаги съм виждала едно в подобни обтегнати отношения - ревност от страна на майката, която е засилена по линия на сина, не толкова спрямо дъщерята.

# 28
  • Другата България
Ако визшрате мен с предложението с хотела, не съм използвала такива думи. Може да се каже и далеч по--дипломатично. Напр. Уговорката ни беше да се обаждаж предварително. Сега не е удобно да пренощуват у нас, като не сме се разбрали и затова ще трябва да спиш в хотел. Моля те, следващия път да се уговаряме и да няма изненади. И пак зависи от честотата на гостуването и причината за него. Сега ако е дошла за да посети лекар е малоумно да не я посрещнат, колкото и да ги дразни.
Да, нещо такова имах предвид.
Подобно на това, което аз написах, все пак всеки си има планове.
По-лицеприятно звучи.

Бо, вече не помня, от миналата тема е.
Дори и смисълът на едно нещо да един и същи, ако го кажеш по сто различни начина, за мен изразните средства са важни и имат значение за ответната реакция.
В случая обаче просто няма да стане.

# 29
Така е, имах предвид, че не съм го написала толкова брутално. Иначе нама да стане, щото мъжът на Ella е ОК със ситуацията. Тя ще се жалва тук и цирка ще продължава.

Общи условия

Активация на акаунт