С какво ви дразнят свекървите? – 166

• 29 103
  • 752
  •   1
Отговори
# 45
Аз също не бих била съгласна свекърва ми, пък дори и майка ми да прекарва около 2-3 пъти в месеца по неизвестен брой дни и без съществена причина. Държа на личното си пространство и това на семейството ми. Но, има едно голямо Но - ще говоря с мъжа ми, ще намеря логични доводи защо искам това да престане/намали, всички минуси. Той ще се съгласи, но как да каже категорично на майка си "Не идвай"? Едно е да се обади майка му да каже мога да дойда при вас за ден-два и като получи отговор "не, не е удобно сега", да го приеме. Но, той да й каже - не, много често идваш, правиш/говориш това-онова, не виждам как ще стане. Не влагам някакви лични емоции - нито съм такъв човек, нито такава свекърва, по-скоро искам всеки да си гледа живота както намери за добре.

# 46
КАГ  ти казва да си хрупаш пуканките. спокойно.  Само дето КАГ не вярва на такива истории на 100%.

# 47
Ужас. Тя почти живее у вас. То това е 2/3 от месеца. Наистина започни да изискваш да помага в домакинството. Искай и кеш за сметки и храна. Току виж се спре. Все пак личното ми мнение е, че мъжа е за много сериозен ултиматум колкото и да не харесвам такъв подход. Ама в случая буквално ви контролира. Има си хас да нямам никакви планове за нищо по повече от половин месец понеже някой е решил да се изтресе понеже потенциално не е вечен и може да го няма един ден. Ми то и аз утре може да умра. Остава да не си живея живота изобщо в очакване на посещения. Ужас.

# 48
Докато е тук (8 месеца в годината средно), идва между 2 и 3 пъти месечно. Продължителността е различна. Като си дойде стоя 5 - 6 дни, после 2-3 дни, после се разсърди и не идва известно време, сега дойде за 1 вечер и вдругиден пак ще дойде , не се знае докога ще стои.
И аз познавам разбиращи се снахи и свекърви, но вторите не се месят в отношенията на двойката.
Тя практически у вас живее, а за малко се отбива в дома си в другия град!
То така излиза от описаното...

# 49
КАГ, искаш да кажеш, че не познаваш или не си чувала за свекърви, които обичат да нахалстват и гостуват за дълго време?

# 50
Чак за толкова и аз не познавам. Като прибавим, че ходи и у дъщеря И, тя кога си стои у дома тая жена. Иинтервсно защо, хайде я случай, в който преспива, на път за някъде, или да дойде дори за седмица, но еднократно. И да речеш, че много и е хубаво ли, едва ли.
Те толкова не гостуват даже хора, които са наистина много  желани и канени. Наистина не си обяснявам защо идва толкова често.

# 51
Сега остава да се окаже, че свекървата има и ключ за жилището. За такива чести престои се предполага, че е превзела и една стая и си държи постоянно дрехи в отделен само нейн си гардероб.

# 52
Аз лично познавам и по-нагли свекърви. Така че тази не ме учудва.

# 53
  • София
Има страшно нахални хора.

# 54
Доколкото разбрах, свекървата през част от годината живее в чужбина. Ако е така, като се прибере в България, няма да и се стои у дома, още повече, ако вече е попрекъснала връзките си и няма много приятели и познати.
В такъв случай и е скучно и обикаля домовете на децата си.
Не и се стои в нейния сама.
Разбираемо, но не е редно да пречи така на децата си.
Сигурно не е лош човек, но и майка Тереза да ми идва през седмица, пак няма да искам да живее с мен по една седмица, ако не е в нужда. Ненапразно човек има нужда от лично пространство.

# 55
Не   е само нахалство ,да се чувстваш  удобно в чужд дом, да зависиш от храна, баня, не е само легло.
КАГ не вярва , но си ляга в къщичката и повече ходят при нея ,както е  правилната посока.  И тя няма да се съгласи да отговаря за дом, дето  не можеш да кажеш нищо на  присъстващи. Та  опашка за  баня, тоалетна, мивка, да се буташ - мерси. Аз не мога и  у нас и на чуждо място с други хора. Това е за ден, два , седмица годишно. Че тя си живее  у тях, син ,дъщеря,   и отново.
 Една  тук ми се чуди, защо не съм в стаята на свекърва ми, всички снахи  отишли ,слезли от етаж и заместват свекървата в жилището, след като я няма вече.
 Не искам, имам си легло от 40-50 години ,стая, свикнала съм, без да гледам вземам и слагам, дори да е неудобно , мое място си е  ,дом.
 Ако стана  за легло и ме обгрижва някой , ще ме преместят, да не  се разхожда чужд човек наред. Там е стая , антре  ,баня,  сега е мое всичко и най-вече стаята ми.
 Не мога другаде, ще свикна ако трябва, но защо?
 Това явление не разбирам. Освен да има дял в дома на сина  и да си го пази да не избяга ,стая  нейна с вещи. Да смята ,че си е в къщи.
 Свят като цвят.

# 56
Докато е тук (8 месеца в годината средно), идва между 2 и 3 пъти месечно. Продължителността е различна.
Разбирам, че това "тук" е вероятно в България, а иначе живее в чужбина. Вероятно и е самотно на жената, което разбира се, не е оправдание да идва толкова често, но е разбираемо.

Тук основна роля трябва да има мъжът, много по - естествено би било той да каже на майка си да намали посещенията, от него тя няма да се засегне толкова. Той дал ли е ясни сигнали, че не желае посещенията на майка си? С него трябва да се разговаря.

Иначе, абсолютно естествено е, майките винаги да искат да общуват с децата си, а децата да не искат майките си. Разбирам го, приемам го, но въпреки това ми е някак тъжно, че идват и такива моменти.

# 57
Тъжно е, но гост си три дни. След нова се включваш с всичко. Вписваш се напълно в живота.

# 58
Има ключ, има си пижама и хавлия, други вещи няма, за щастие. Бор_яна, тя може да си мисли, че след 3тия ден рестартира гостуването и няма нужда да се включва. Grinning като ходех в офиса преди се е случвало да сгъне пране, да разтреби, сега не пипва нищо, чака си храна, вода, трябва много време да мине, че да се усети и да стане сама.
За ММ пак казвам - той проблем вижда само в това, че тя се изсипва без предупреждение. Не му е проблем да ни гостува, защото той като реши и тръгва навън, тя не го пита къде отива или колко ще се бави. Тръгнем ли аз с детето обаче - цупене, ако не я вземем. Обясних му доводите ми защо не я искам с нас, съгласи се, нямало нужда, тя друго щяла да си прави. Ама на практика не се случва така. И на всичкото отгоре, аз си мислех, че ще идва в четвъртък, то било в сряда...
Приемам залози докога ще седи и залагам на събота или неделя, понеже напоследък отказва да ползва транспорт и чака дъщеря й да я вози..

# 59
  • София
Защо сте й дали ключ? Голяма грешка е това. И защо й се връзваш на цупенето? Действай като сина й - излизаш и я оставяш да си се цупи. Не си й бавачка.
Нали разбираш, че и тримата имате вина за тази ситуация?

Общи условия

Активация на акаунт