С какво ви дразнят свекървите? – 166

• 29 109
  • 752
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Комуникация,възпитание и съпричастност липсва и от двете страни.
Това мотаене между къщите на децата не е ок, но явно е някакъв наложен модел.
Явно обаче на свекървата не и е ясно,  колко нежелана е.
Аз не мога да затворя врата и да оставя някой да пътува 4-5 часа. Ще използвам момента да си поговоря и с двамата други участници и да обясня, че има граници.

# 31
  • Бургас
Хм, много интересно. Според КАГ, когато снахата не желае чести и своеволни посещения от свекървата, по съвсем основателни причини и го каже на мъжа си, то това е емоционален тормоз над  любимия. Но когато тоз същия любим не слага граници на нахалната си и несъобразителна майка, на която, забележете, той също се дразни, а вместо това продължава да я натриса, въпреки това, което са се разбрали с жена си, то тогава емоционален тормоз над любимата няма. Странни стандарти имаш за тия неща, КАГ, направо двойни....

# 32
Много ми се ще и на мен да преувеличавам и да си измислям, за съжаление това са факти, изложени тук черно на бяло. Ако някой се призпознава в образа на неприятната свеки - съжалявам.
Общо взето винаги се стига до това, че проблемът е в мъжа и че той не може да постави граници по елементарната причина, че обикновено тъщите първо биха попитали дали може и дъщерите биха казали не, ако не е удобно, защото никой няма да се сърди.
Майка ми си правеше планове за май месец да ни гостуват, обясних, че вече имаме планове да пътуваме по същото време и няма да ги отменм, тя каза добре и темата приключи. Не ме е разпитвала защо, какво и как, не ми е обяснявала колко по-добре ще е, ако ги отменим, за да се видим и тн.
Всеки път, в който свека се появи непланирано у дома се почва точно това - не може ли да си отменим плановете, ето, сега била дошла, не се знае още колко щяла да живее и тн. И отделно прилага постоянен тормоз с неприемането на НЕ за отговор. Каквото и да предложи на детето и то да каже НЕ, следват 101 обяснения колко е хубаво и как трябва точно така да се случи, докато не се намеся да й кажа да спре.
Ще ми се да бях рязка и дръзка, ама уви... Ще си сърбам попарата.

# 33
Колко често идва тази жена? С  причина , без причина ,за кеф?

# 34
Разбирам,че свекървите винаги са недолюбвани от снахите.Колко често идва тази свекърва? Ако е няколко пъти в годината,изтърпете я някакси.Ако имате други планове,следвайте си плановете .В конкретния случай,щом сте междинна спирка  за друго пътуване-няма как да я върнете.
И да,сина и е този,който трябва да се разбере с нея.

# 35
  • Най-красивата страна
Не винаги свекървите са недолюбвани от снахите.
Аз познавам снаха и свекърва,които са приятелки.
Излизат заедно,ходят на концерти,на кино,на кафе,на пазар...
И аз съм излизала с тях и ми е било приятно.
Обаче свекървата не се натриса непоканена,не си вре носа навсякъде,не дава непоискани съвети,не се опитва да командва,не разпитва....
Не се меси във възпитанието на детето.
Но тя деца не гледа и пари нито иска,нито дава.
Малка подробност-свекървата е чужденка.

Снахата не работи,гледа си трите деца,живеят отделно.Справят се.
На гости в жилището на свекърите ходят няколко пъти в годината-около Коледа,Великден и за рождените им дни.

# 36
Докато е тук (8 месеца в годината средно), идва между 2 и 3 пъти месечно. Продължителността е различна. Като си дойде стоя 5 - 6 дни, после 2-3 дни, после се разсърди и не идва известно време, сега дойде за 1 вечер и вдругиден пак ще дойде , не се знае докога ще стои.
И аз познавам разбиращи се снахи и свекърви, но вторите не се месят в отношенията на двойката.

# 37
Три пъти по 5-6 дни е половин месец. Толкова ли стои у вас?

# 38
  • Варна
Това, извинете, е прекалено.

# 39
Какво дири толкова време, редовно.Не ходите по болници, няма спешни нужди. За кеф.
 Аз ще ритам.  
Извинявай  , ама дадените съвети няма да помогнат. Това не е гостуване ,превземане е на  живота ви.

# 40
  • София
Това, извинете, е прекалено.
Мда. И на мен ми изглежда така. Наистина каква е целта на посещенията й?

# 41
  • Варна
Да не скучае, да ги контролира, ей такива нещица.

# 42
  • Най-красивата страна
Ужас!

# 43
Много е това, как така по 5-6 дни, че и 2-3 пъти в месеца. Това е нашествие. Защо не си стои в къщи тая жена, а ходи по хората.

# 44
Много ми е интересно какво ще каже сега на това К.А.Г, сигурно и това е нормално. Отивам да взема пуканки 😃

Общи условия

Активация на акаунт