Какво задържа интереса на мъжа към една и съща жена дълги години

• 23 904
  • 661
  •   1
Отговори
# 195
  • София
По принцип човешкото его се храни от проблемите. Чувстваме се важни и значими, когато има проблем и трябва да го решим. 90 процента от психическите заболявания са свързани с измисляне на измислени проблеми.
Така че - да, проблемите поддържат интереса, истина е.

# 196
Напомня ми за една фантастика от преди години, мисля руска : В някаква косм. станция бяха инсталирали супер компютър, който можеше всичко и се грижеше за всичко и екипите там нямаха нужда да правят абс. нищо.

А на мен ми напомня на ВСЕЛЕНА 25   тази история Simple Smile

Обаче забележи, и в твоята история както и сериала Малкълм имаше една серия (че станаха за момент нормални, и съседите започнаха да се карат помежду си, като не бяха обединени само срещу сем. на Малкълм), като се премахне общ враг, и всичко започва да губи смисъл да се бори човек. Както каза някой назад - трябва да има лек стрес, иначе няма интерес човек. И то не точно от женско/мъжко непостоянство да кажем, а общ враг, за оцеляване, болест и т.н.

# 197
  • Обран бостан ;)
Аха, враг трЕбе значи Wink

# 198
Бънди и да ти е смешно, това е което събира двама души (чисто природно, еволюционно), да създадат и най - важното ОТГЛЕДАТ поколението до укрепване. Това за човека. После остава обичта, уважението, защото пак 2>1 - по лесно се оцелява и подкрепя. А вече кой какво задържа, как го задържа ... - някакви "вселенски космически сили, многокомпонентна карма ..." все неща, в които се вярва.  Затова живите същества, оцеляват по - лесно в група, срещу общ враг. Защо не живеем в махали? Ами всички се купчим натясно и нависоко само и само да сме гъ. до гъ. - начин на оцеляване - един прави едно, друг друго ... Това е.

# 199
Когато едно гадже ме беше зарязало установих, че ми е мъчно от наранено его, а не за него самия. Всъщност в тази връзка аз самата бях загубила интерес много по-рано. Вече не ми бяха смешни шегите му, загубих това уважение към него, граничещо с възхищение, не ме привличаше толкова, предпочитах да излизам с приятели и да потъна в работа, отколкото да съм с него.
Естествено, мъжът отсреща усеща тази липса на тръпка и отношение и залязващия интерес. Мисля си, че в голяма част от случаите жените също са загубили интерес към мъжа, но не искат да захвърлят на вятъра времето, вложените чувства и ресурси и да започнат отначало. Просто ми е трудно да си представя, че в една връзка единият ще е на върха на щастието, а другият ще е загубил интерес.
Та интересът също задържа интерес. Хората обичат да се чувстват интересни и желани и се връщат за още.

# 200
Значи мъжът с 20+ семеен опит казва, но не, оборват го жени с николко или съвсем малко семеен стаж.

Интерес не е равно непременно на тръпка и съспенс. Интерес е противоположното на безразличие или апатия, интерес е когато ти е хубаво в компанията на любимия човек, когато знаеш какво го вълнува в момента, когато правите общи планове или мечтаете.

Сори, но не е мъжЪТ с 20+ (той пише за 30+), а ЕДИН от мъжете с 20-30 годишен брачен опит.
Както не може да се обобщава за хора, така не е препоръчително това да се прави и за техния брачен опит.
На мен (лично Wink ) са ми намekвали, че дългият брачен опит бил едва ли не еквивалентен на жизнения такъв.
Да, ама не. Не противореча на хората, за коите случая е такъв, но нека не го представят като общовалиден и безалтернативен.

# 201
Сори, и такива грешки се случват рано сутрин - да подмладиш съфорумник. Сега какво, почерпка ли да чакам? Simple Smile

Не съм сигурна, че разбирам какво точно означава "дългият брачен опит бил едва ли не еквивалентен на жизнения такъв" ... В случай, че означава 20 години с 1 жена е същото като с 20 жени по 1 година, разбира се, не е изобщо същото, но пък за мен винаги качеството ще е пред количеството.

# 202
Както е казал Митьо Пищова, количеството само по себе си е качество.

# 203
Е, не го е измислил той. И в медицината съществува, ама не звучи тъй колоритно 😃

# 204
Страста и любовта.

# 205
  • Обран бостан ;)
Не съм сигурна, че разбирам какво точно означава "дългият брачен опит бил едва ли не еквивалентен на жизнения такъв" ... В случай, че означава 20 години с 1 жена е същото като с 20 жени по 1 година, разбира се, не е изобщо същото, но пък за мен винаги качеството ще е пред количеството.

В този сучай би било полезно да чуем мнението на Лео Ди Каприо, но едва ли пише тук. Wink

# 206
Еее, ти вдигна много мизата. Там имаме и ограничение - до 25. Години, не жени Satisfied

# 207
Интересът на мъжете и на жените се задържа, ако отсреща искат да бъдат задържани. Чак пък с толкова еднолична отговорност, вина или гъдел колко е специална, че само от нея зависи ще задържи или няма да задържи даден мъж, никоя жена не бива да се натоварва. После и за всяко нещо, което направило детето , питат "Къде е майката? Защо не си е свършила работата?"

Един мъж, като има сексуални проблеми, най-вероятно има проблеми с всички евентуални сексуални партньорки. Никоя не е чак толкова специална в отрицателния смисъл.

Ако не си в любовен роман, където някой Бриджъртън, преди да те срещне и залюби, овършава всичко женско наред, а после те среща, става моногамен и прави по 1-2 деца всяка година, по-вероятно е да се кротне леко, защото му е дошло времето за семейство, а ти си се появила в точно този етап, и после пак да си продължи с каквото го влече.

Има връзки по над десетилетие, дълги връзки, които издържат до момента, в който единият започне да иска нещо друго от връзката си. По-възрастен мъж, който иска жена, но без ангажименти по деца, с младо момиче си изкарват дълги години, докато момичето не реши, че вече му е време за семейство и деца. Нищо специално не прави момичето, за да го задържи десетина години. По-възрастни жена с по-млад мъж също може да се задържи дълги години с него, докато мъжът не реши, че му е време за собствени деца и това, което му се предлага, вече не го устройва. Нито е кой знае какво постижение на жената, че са се задържали десетина години, нито е нейна вината, че връзката в един момент се е разпаднала.

Има си жени семейно ориентирани, с визия за сериозна връзка и семейство. Това, че започват да си се представят с "мъжо" на втория месец от  връзката и се впускат набързо в свекървенско-снахински интеракции с майките на гаджетата и така много пъти, защото гаджетата не търсят сериозна връзка, не е чак такава грешка само по себе си, защото, ако отсреща търсят същата сериозна връзка, това не би ги подплашило.

# 208
Е, не го е измислил той. И в медицината съществува, ама не звучи тъй колоритно 😃
Тоест като как? Хич не ми идва наум пример, дето количеството заменя качеството. ( може би щото съм на диета и само за храна мисля).

# 209
Тоест като как? Хич не ми идва наум пример, дето количеството заменя качеството. ( може би щото съм на диета и само за храна мисля).
Когато нещо придобие ефект само благодарение на количеството си. Като например да затрупаме картечниците с тела. На Сталин е изразът, поне на него се приписва. На Митьо само му отива повече.

Общи условия

Активация на акаунт