Седмокласна Изпитна 21.07 - 27.07 Второ класиране!

• 61 306
  • 1 371
  •   2
Отговори
# 330
  • София
Така де - нали написах, че не си вършат работата и се налага да се намесваме. Не трябва системата да ни е "в калта".
Ето какво написах:
"Не е работа на училището да налива акъл, а да преподава учебен материал. Определено не смятам, че родителите трябва да се правят да учители. Но, за съжаление, при нас се налага да има дублиращ уч. процес. Лоша система."

# 331
Mur, след като имаш диплома за средно образование, тези работи трябва да ги знаеш. ...
Какво се правите на неразбрали? Ако вкъщи се държи на образованието, ще си следите децата. Ако не ви пука, ще чакате на други.
Искам да ги следя точно както мен ме проверяваха едно време, а то беше с 2 въпроса - Изпитваха ли те днес? Написа ли си домашните? Целият разговор проключваше за 2-3 мин.
И кои работи точно трябва да знам? Какво пише урок по урок в биология, история и география ли? Или съединенията на хлора?
Да, учила съм един по един уроците по биология и групите на химичните елементи. Но това категорично не е нормално и ако детето покриваше образователните изисквания, категорично нямаше да го правя.

# 332
Абе в един момент си трябва да го хванеш за ушите и да подърпаш малко. Има деца, ако не ги ръчкаш, никога няма да отворят учебник. Ясно е, че е модерно да си либерален, ама аз съм от старите

# 333
  • София
И такива дето и да ги ръчкаш, пак няма да отворят.

# 334
.... Не всички родители имат възможност да се занимават с децата - някои ги отглеждат сами, работят до късно вечер, имат нощни смени....
Този факт не знам защо убягва на много хора и очакват от родителите след като се върнат от работа, да подхванат втора смяна - подпомагане на образователния процес!

# 335
А какво се очаква от родителите като се приберат от работа? Да си сипят една ракия ли?

# 336
Никога не сме били толкова контролиращи децата, камо ли да учим с тях или да им пишем домашните. Разпитваме учителите, следим отстрани нивото им, но само толкова. Единствената ни грешка беше, че в намалния курс не осигурихме достатъчно занимания на каката и до четвърти я задминаха деца, които в първи и втори бяха много под нейнота ниво. Сега не повторихме тази грешка с дребния (бъдещ второкласник).

# 337
Не мога да повярвам, че децата се сравняват с магарета в калта...🙄
Ако е нужно да проверявам дъщеря си като полицай, то тогава би означавало, че наистина положението е много зле.🙂
А защо го приемате, че трябва да я проверявате като полицай?
Аз нашата дъщеря знам, че училищния материал го знае и без да си мръдне пръста, научава го още в час докато слуша. Въпросът е, че това не е достатъчно. Трябва да знае много повече, защото тия шестици в училище, които получава са въздух под налягане. И децата ми от ден първи на образованието си знаят, че мен никакви шестици не ме вълнуват, знания ме вълнуват. А аз как да разбера има ли знания зад тия шестици, ако не ги проверя?!

# 338
  • София
Ракия, джин, вино, бира, студен чай, кока кола, айрян, ... - каквото му душата иска ...

# 339
  • Beyond the Frontiers
Никой не ми е висял на главата. Аз не съм висяла на главата на децата ми също.
По-скоро ми се иска да ги мотивирам, че сами да искат да положат усилие.
За сега действа. Нескромно - но за мен успешно.

# 340
И такива дето и да ги ръчкаш, пак няма да отворят.
Е, вече почва борба на характери. Който излезе по-силен-детето или родителят

# 341
А какво се очаква от родителите като се приберат от работа? Да си сипят една ракия ли?
Очаква се да поговорят с детето за важни житейски теми, да имат време да поспортуват заедно, да се разходят, да гледат някой филм. Докато децата са малки. След това те не умират от желание за подобни съвместни дейности. Но пък пак искат разговори и внимание не само по училищни теми. Аз бях напът да си разваля взаимоотношенията с малкия ми син изцяло заради математиката. Като го видех, само за това говорех. Детето предпочиташе да се позабавя от работа. Има и по-важни неща от математиката....

# 342
Ракия, джин, вино, бира, студен чай, кока кола, айрян, ... - каквото му душата иска ...
Душа родителите на седмокласници нямат - извадиха им я Stuck Out Tongue Closed Eyes

Хайде "Наздраве" и честито на тия, които днес се придвижиха напред в желанията си!

# 343
И мен ме вълнуват реалните знания на детето ми, а не шестиците. В свидетелството и' няма само шестици, но не се съмнявам, че зад всяка оценка стои съответното знание. В досегашното и' училище не съм забелязала да има учители, които "подаряват" оценки. Колко точно повече трябва да знае...
В края на деня пазаруваме, готви се, вечеряме заедно, вълнува ме как е минал денят на детето ми в училище и т.н. Не сядам да пия ракии, не пуша и т.н.
Очаква се да поговорят с детето за важни житейски теми, да имат време да поспортуват заедно, да се разходят, да гледат някой филм. Докато децата са малки. След това те не умират от желание за подобни съвместни дейности. Но пък пак искат разговори и внимание не само по училищни теми. Аз бях напът да си разваля взаимоотношенията с малкия ми син изцяло заради математиката. Като го видех, само за това говорех. Детето предпочиташе да се позабавя от работа. Има и по-важни неща от математиката....
+1.

Последна редакция: вт, 22 юли 2025, 01:21 от dolce miele

# 344
  • Куциндрел
Във Вазова няма само графичен дизайн. Има, няма ИИ, програми и т.н. това училище го избират повече деца с афинитет към творчеството, а един добър творец винаги бива оценен. Това, че фирма Тагадък БГ му е ОК графиката да му е направил ИИ, програма или чичовото, не значи, че за кадърните няма да има работа.
П.П. на колежка сина все още не е завършил, но си продава картините, печели конкурси и т.н. С графика се занимава. Не знам там въобще дали някоя фирма, ползваща ИИ, ще стигне до неговите услуги, па и безплатно да им ги дава.

Общи условия

Активация на акаунт