Седмокласна Изпитна 21.07 - 27.07 Второ класиране!

• 61 293
  • 1 371
  •   1
Отговори
# 495
Мецане, мен веднъж не ме взеха, понеже съм жена. Иначе бях с най-висок резултат от няколко кръга изпитване. Искали да видят каква е тази жена с такъв бекграунд, че среща и със СЕО-то имах. Иначе не взимали жени. Яко ми загубиха времето.
И втори път не ме взеха, че съм от София. Ама това говори просто зле за фирмите, не за ситуацията на пазара...

# 496
Аз също се притеснявам от женско царство в университетите. Повече, отколкото в гимназията. Но тези пусти мъже все към ИТ ги тегли, не щат да се пробват медицина, архитектура. А жени в технически университети без квоти са живи да ги ожали човек. Така че за мен трябва да има квоти навсякъде в университетите, да им натресат във ФМИ малко моми на онези монаси и сектанти там, да се смирят, а в останалите университети да отидат достатъчно мъже, да има за кой да се омъжи човек. Разбирам образование, ама трябва и да се живее

# 497
Да се запише, независимо, че не му харесва мястото. Като види свободните места за трето да прецени баловете спрямо неговия и тогава, ако реши да рискува да се отпише и да реди нови желания.
Здравейте!
Синът на близки роднини кандидатства тази година за 8 клас, като се опитахме да се включим с помощ при избора и подреждането на желанията, но за съжаление майка му послуша учителката, която го подготвяше за матурите и резултатът и след второ класиране не се хареса на младежа.
Ходил е, въпреки всичко, днес сутринта до училището, не се е записал, но от там са му казали, или поне той така е разбрал, че за трето класиране трябва да обикаля по училищата, където са обявени свободни места, за да подава на място заявления. Аз такова нещо не откривам и вероятно той не е разбрал и затова моля за потвърждение- след обявяване на свободните места за трето класиране, заявление се подава през системата и пак там се редят желанията, нали така?
Благодаря предварително!
Местата ще се появят на сайта на РУО, кандидатства се през системата или в училище -гнездо

# 498
След като не е записан в никое училище, сега на 3 то класиране ще реди наново желания през системата, само че само спрямо свободните места по училища. Гледайте да подходите по отговорно,  защото децата бъркат.

Пълен ужас е в случая. Детето е с 377 точки- писали първите 5 желания гимназии, в които през крив макарон ще влезе. След това в желаните от него училища само по една или две паралелки. И след това някакви неудобни като локация и незнайни за него училища и е приет на 15то желание съответно в едно от тях. В 138 в STEM паралелката. Той иска 7мо или 127мо, но ще видим какво ще остане сега след това класиране.
Благодаря!

# 499
  • София
Записах едната девойка в ТУЕС, програмиране и госпожата там каза,че тази година има много повече момичета отколкото други години,не били 1-2. Даже моята девойка вече се е запознала някъде из нета с девойка от нейната специалност. Тя отначало се дърпаше, но каза че желанието и за там е по-голямо от това, че момчетата ще са повече.

На първото ми интервю след като се дипломира, не ме взеха,защото ми видяха халката и този директно ми каза,че сигурно скоро ще забременея и затова предпочита да не ме взима...10 години по-късно все още нямахме деца.

# 500
Аз също се притеснявам от женско царство в университетите. Повече, отколкото в гимназията. Но тези пусти мъже все към ИТ ги тегли, не щат да се пробват медицина, архитектура. А жени в технически университети без квоти са живи да ги ожали човек. Така че за мен трябва да има квоти навсякъде в университетите, да им натресат във ФМИ малко моми на онези монаси и сектанти там, да се смирят, а в останалите университети да отидат достатъчно мъже, да има за кой да се омъжи човек. Разбирам образование, ама трябва и да се живее

Ааа не е толкова зле във ФМИ, има си моми, по-малко от мъжете, но има. И защото са кът, ухажори бол, аз моя от там го забърсах, ама не прилича на монах и сектант. Има и такива де, но голямата част от тях са страхотни добряци. Преродих се направо във ФМИ от кокошарника в ЕГ-то.

Последна редакция: вт, 22 юли 2025, 19:04 от slaveia84

# 501
Ее, успокои ме. Че малката продължава да ми пили нервите как ще ходи там някой ден Има време де, да си смени мнението.

# 502
s.ganeva, там СТЕМ са две различни паралелки. Ако е в математическата, тя никак не е лоша. Езиците са АЕ и ИЕ. Извън СМГ и НПМГ математическа има в 31-во, 18-то и 138-мо. За други не се сещам. До Плиска има разнообразен транспорт. Иначе за 3-то и 4-то класиране се подава през системата, но е необходимо да не е записан. По-сигурно е да се запише и след като обявят свободните места да прецени дали да се отпише и кандидатства. Балът не винаги пада.

# 503
Аз пък се чудя как се възпитават така децата, че на тази възраст да са абсолютно категорични кое точно училище искат - изключвам математическите гимназии и професионалните, там нещата са ясни като направление и не могат да се заместят, но пък за езиковите гимназии ми е странно, че искат да учат само и единствено в една конкретна гимназия, ако този език се предлага и в друго училище, което е с по -нисък бал. И няма квоти. Не ми се струва невъзможно да научат език и в училище, което не е с бал над 450.
За университетите е доста неприятно, да, защото нямаш алтернативи, но за училище си има.

“Как се възпитават”???
Защо трябва специално възпитание за да имаш някакво желание, или мечти?
Аз нямам никакво отношение към нищо свързано с Франция. Имам странно неприятно отношение към френската музика и кино… Освен френски парфюми май не харесвам нищо френско… НО от бебе дъщеря ми мечтае за Франция и да говори френски. Мисля, че на 14 години е доста логично да имаш желание за нещо. За щастие балът ѝ даде възможност да избира в коя езикова гимназия да бъде. Изборът ѝ не съвпадаше с нашия, но… Френската гимназия ще е нейното училище следващите 5 години.
Не става с “възпитание”, а с вслушване в желанията на децата, които на тази възраст са личности с право на избор.

# 504
Ее, успокои ме. Че малката продължава да ми пили нервите как ще ходи там някой ден Има време де, да си смени мнението.

Какво не бих дала и моята да е на същото мнение, но не виждам как ще го смени. Много си е хубаво във ФМИ, и свестен мъж ще си намери и хубава работа. Съвсем не е задължително да работи програмист, от ФМИ реално можеш да почнеш всичко свързано с компютри.

# 505
Заинтригувахте ме за смяната на профил по наредба 10. Прочетох, че в 32-ро я прилагат, но не разбрах как точно се реализира. Например, ако детето ми вече е прието там и е записано на предходно класиране, но иска друга паралелка пак там - подава някакво заявление за 5-то класиране ли? В кой момент, преди обявяване на свободните места или след това? Трябва ли да се отпише?

# 506
  • София
Ха-ха, сестра ми навремето, 80те г, така си избра ВУЗ, тогава не бяха университети, и си постави цел да се омъжи във 2 курс, и така и стана и още са заедно и щастливи.

# 507

“Как се възпитават”???
Защо трябва специално възпитание за да имаш някакво желание, или мечти?
Аз нямам никакво отношение към нищо свързано с Франция. Имам странно неприятно отношение към френската музика и кино…
Не става с “възпитание”, а с вслушване в желанията на децата, които на тази възраст са личности с право на избор.
Не, аз напълно разбирам това, че децата искат конкретен език. По-скоро се чудя защо не биха го учили и в друго училище, защо се превръщат за самите деца в толкова голям проблем квотите в някои гимназии, ако има алтернатива и в други. Френски може да се научи и в училище без квоти. Големият ми син беше в такова училище с френски и испански. 9 момчета бяха в класа.

# 508
80-те години беше друго. Сега да се разсъждава така е обида за жените. Баща ми беше дългогодишен преподавател в МЕИ и ми е казвал, че тогава наистина на доста от студентките родителите им са им казвали - завършиш не завършиш, най-важното за петте години в МЕИ е да се омъжиш. А в Русия като бях в тяхно МЕИ, преподаватели на лекции са си позволявали да казват, че момичетата ще станат "съпруги с дипломи", но поне ние момчетата трябва да учим здраво. Тези сексистки простотии според моя опит си останаха в 20-ти век. Отдавна не е така и абсолютно не вярвам сега да има родители, които говорят такива глупости на дъщерите си.
И да, твърдя, че в момента в съвременна България дискриминация спрямо жените няма.

# 509
Записах едната девойка в ТУЕС, програмиране и госпожата там каза,че тази година има много повече момичета отколкото други години,не били 1-2. Даже моята девойка вече се е запознала някъде из нета с девойка от нейната специалност. Тя отначало се дърпаше, но каза че желанието и за там е по-голямо от това, че момчетата ще са повече.

На първото ми интервю след като се дипломира, не ме взеха,защото ми видяха халката и този директно ми каза,че сигурно скоро ще забременея и затова предпочита да не ме взима...10 години по-късно все още нямахме деца.
Историята помнии и един клас в ТУЕС с повече момичета, отколкото момчета (може и по равно да са били). Резултат от алгоритъма за разпределение в теите еднакви паралелки Програмиране.

Аз пък забелязах, че за паралелките с  първи език немски разликата в минималния бал между момчета и момичета е минимална.

Общи условия

Активация на акаунт