Седмокласна Изпитна 21.07 - 27.07 Второ класиране!

• 61 220
  • 1 371
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Аз не деля хората на мъже и жени по IQ.
Аз също.

# 556
  • гр. София
Здравейте, днес сутринта се записахме, но все още статусът ни не е променен. След колко време да очаквам да се смени?

# 557
Дори и НВОто по мат е насочено към момичетата с втори модул за старателно разписване на задачи. Това чудесно се отдава на момичетата и не задават въпроса защо е нужно да се пише допустима стойност за времето, когато няма как да е отрицателно число. А момчетата негодуват, че трябва да разписват ясно, подробно и старателно и го намират за ненужно, след като могат да решат задачата на два реда вместо на двадесет.

# 558
Хайде да не даваме Мария Кюри като пример,а като изключение от правилото,че гениите и нобеловите лауреати са си предимно мъже.

# 559
  • Куциндрел
Добре, на детето статуса в системата е Записан. Преди малко поляхме края на сагата.
На вас не ви ли е горещо, че така разгорещено чепкате квото, IQта, задачи, зубрене и т.н.?

# 560
Добре, на детето статуса в системата е Записан. Преди малко поляхме края на сагата.
На вас не ви ли е горещо, че така разгорещено чепкате квото, IQта, задачи, зубрене и т.н.?

Ми ти изпи коктейлите и не каза къде да дойдем за черпнята.....

# 561
  • Куциндрел

Толкоз ми се е разтопил мозъка от жега, че не мога да взема никакво отношение.

# 562
Аз няма да дойда на черпнята...че отивам на моренце Stuck Out Tongue Closed Eyes
Том ще наблюдавам кой по-Арно плува...мъжете или жените. Обещавам Joy

# 563
Дори и НВОто по мат е насочено към момичетата с втори модул за старателно разписване на задачи. Това чудесно се отдава на момичетата и не задават въпроса защо е нужно да се пише допустима стойност за времето, когато няма как да е отрицателно число. А момчетата негодуват, че трябва да разписват ясно, подробно и старателно и го намират за ненужно, след като могат да решат задачата на два реда вместо на двадесет.
Аз затова сигурно седма година не мога да убедя сина, че трябва да решава задачи на чернова, да пише в квадратчетата, дето са ги оставили за тази цел в уч.тетрадки по мат... иска наум и не иска да обяснява как е стигнал до решението на задачата. Беше ми се изправила косата какво ще направи на НВОто. Учителката, която ни показа работата му в Джон Атанасов, му каза - имаш потенциал, но трябва да си по-внимателен и старателен. Ми... не иска, човека е над тези неща! В края на годината щяха да имат тест по физика, той беше със 6 и 3, преглеждахме задачи преди теста - реши ги наум, и то вярно, не разбрах как точно... на теста изкара 6.

# 564
Принципно погледнато не само момчета и момичета, а няма един с един еднакъв човек - по акъл, знания, темперамент и др.

# 565
Има изпит, изкарват се точки. Редят се желания за училища, и най-логичното и правилно е да се подредят точките по низходящ ред, и ако паралелката има 26 места, да се вземат отгоре надолу 26 изкарани точки и да се запълни паралелката, нали така? Не знам дали ще има някой да го отрече!

Но сега с тези квоти, за които си и ти, взимат се отгоре надолу точките, но по някое време се спира, защото 14 подред висок резултат е на Ивана, а не на Иван!!! В този случай Ивана се пропуска, докато не се стигне до Иван. Кое е правилното на това? Или ти самата не виждаш, че баловете на момчетата в елитните гимназии е доста по-нисък от бала на влезлите момчета - тоест, ако е по правилния, гореописан начин, компютърът няма да гледа Иван ли е или Ивана, а ще хване всички от редичката по низходящ ред, докато не запълни местата.

Не питай старило, а питай патило! Докато не ви дойде до главата, няма да го разберете. И аз до миналото лято си виках "е, какво толкова, колкото момчета, толкова момичета". Докато не гледах как на всяко класиране в желаните паралелки на дъщеря ми влизат момчета с по 20-30 точки по-ниски от нейните! А, тя не, то това е важното, че трябваше да е тя! Е, честно ли е!

Ще ме накараш да направя скрийн на файловете с мин. бал в елитните езикови с квоти, да видим кой с какви балове е влязъл.

Аз няма да дойда на черпнята...че отивам на моренце Stuck Out Tongue Closed Eyes
Том ще наблюдавам кой по-Арно плува...мъжете или жените. Обещавам Joy
Joy

Скрит текст:

Толкоз ми се е разтопил мозъка от жега, че не мога да взема никакво отношение.
Joy

Добре, че тазгодишната девойка имаше съвсем различни желания и нямаше квоти. Вече и тя е в графата за Записани от днес. Много се радвам.

За другото лято отсега съм взела мерки по всички фронтове за втората девойка, че не знам и тя какви желания ще нареди. Че сигурно ще се разправям пак с квоти Grinning

Последна редакция: вт, 22 юли 2025, 22:23 от bubanka

# 566

Схемата я знам и я разбирам. Просто трябва да гледате, че в тази паралелка приемат 13 деца и има 13, които са изкарали повече точки. Това е. Не гледате точките на момчетата Simple Smile
За мен е важно да е в балансирана среда...
Като иска да играе футбол да има с кой, като иска да се заиграва с момичета, да има с кой...
Но поради липсата на квоти в избраната паралелка, няма да е в такава среда...Надявам се все пак да се съберат поне 5-6-7 момчета, с които да могат да си кажат "момчешки" приказки. А за заигравки ясно, че избор ще има.

Последна редакция: вт, 22 юли 2025, 22:24 от bubanka

# 567
Ако пренебрегнат висок бал на дъщеря ти и влязат момчета с по-нисък бал, а тя не успее в желаните паралелки, повярвай ми, бързо ще обърнеш палачинката.

# 568
  • София
Ами именно. Момичетата са по-склонни да вложат усилия и в неща, които намират за безсмислени. И тях не ги кефи да наизустяват тези, да запомнят кое копче на балтона на Македонски е било скъсано, но са по-старателни и по-склонни да го направят. Също така момичетата отделят по-голямо внимание на детайла, а форматът по бел точно това изисква, вкючително в частта преразказ. Това не са лоши черти, а напротив - позитиви. Но е факт, че форматът по бел е насочен повече към силните черти на момичетата. Същото е и с изпитите в МУ, особено този по биология - изисква се яко зубрене точно какво и как е разписано в темите. И, не, не го искат това момичетата, но по-добре се справят с него. Изпитът за медицина в Италия например е съвсем различен. Там се искат знания, но не наизустяване в подробности и детайли. И затова там няма квоти, но няма и превес на момичетата. И това не е защото чужбинските момчета са по-умни или по-учещи от нашите. Пак казвам, аз съм последният човек, който ще каже, че момчетата са по-умни. Напротив, изобщо не мисля така. Но всеки пол си има особености, което всъщност е чудесно.

Аз споделям, че това е така както си го описала.
Но, същото се отнася с обратен знак при математиката. В теста по МАТ съответно няма да се напишат определенията на Теоремите точно както са в учебника до последната запетайка, няма и кратко описание с 200 думи на правилата по геометрия. Всички задачи са логически и се искат качества, които при момчетата ги има много по-често срещани. И, Слава Богу че е така!

Така, че изводът и наблюденията ми са, че:

Момичетата учат нормално по БЕЛ, чувстват се по-уверени, спокойни и влизат и ИЗЛИЗАТ от НВО изпита спокойни. Докато напъват яко по МАТ и стигат до нивото на момчета с триста зора, но влизат притеснени и излизат разплакани от НВО. Или поне се чувстват така, че почти ще се разплачат. Това е масовия случай, не говоря за тези 5% изключения, супер подготвени от години или надарени момичета с по-развито логическо мислене.

Докато момчетата учат нормално по МАТ, чувстват се по-уверени влизат и ИЗЛИЗАТ от НВО изпита спокойни. Докато не напъват яко по БЕЛ, защото им е скучно и изкарват по-ниски средни оценки. Изключвам онези 5% момчета.

И да питам, кой е виновен, че момичетата напъват яко, за да стигнат по среден бал момчетата по МАТ, а на момчетата им е скучно, защото не е тяхното и изкарват по-ниски оценки по БЕЛ?

Според мен всичко е справедливо така както си е. Като са по-лесни матурите, са по-лесни за всички. Има училища с квоти има и такива без квоти, има с 3*БЕЛ, с 3*МАТ, с 2х, има с различни оценки и изпити като НПМГ, НГДЕК, училища с рисуване и т.н. Изборът от уличища е огромен в големите градове, особено в София. Толкова много от първи, втори, трети ешелони.. За подготовка - учители, школи, учебници, сборници, колкото искаш в днешно време. Всеки може сам да си прецени, свободен е да действа по много начини. Пълна обективност няма при тези неща и няма и да има. И, стига с това - как хубаво го направили в чужбина, а тук видиш ли ние колко сме зле! Аз пък мога да кажа колко хубави неща има в България и в чужбина са потрес.

# 569
Къде е черпнята само никой не каза. Нямаме си организатор в нашия набор ... затова само се чоплим, защото пием поединично, а не групово.

Иначе по темата с квотите, така и така отдавна не сме ги обсъждали, да си кажа...баш за тази разлика в развитието и спецификите говоря - по-късен пубертет, по-късно преодоляване на проблемите с концентрацията. Социалното и емоционалното ниво вървят ръка за ръка и с целеустремеността.

Общи условия

Активация на акаунт