И по-добре, че ходихме на ден на отворените врати, защото в ДПП с имената на паралелките нямаше как да го разбера. Много е неприятно, че информацията не се предлага на сайтовете на ЕГ, нито в ДПП(както са описани например езиците в хуманитарна, математическа или прир. науки паралелка), нооо то и няма как да бъде като част от името на паралелката, защото не важи за цялата паралелка, а който си го избере. Абе сложно е, но поне на сайтовете на ЕГ трябваше да го има в табовете "прием в 8 клас".
За мен беше ключове да проуча какво предлагат като профил училищата след 10-ти клас и да видя дали във времето има големи промени, защото детето ми бяга усилено от някои неща, които не желае да профилира и ако се налагат поради една или друга причина училището отпада. Същото проучване направихме и за предлаганите в профи гимназии професии - какво, кога и колко се учи, така отпаднаха също част от предлаганите професии. Пиша всичко това за бъдещите седмокласници, които може би все още четат в темата. Още нещо - важно е и да се следи министерството какво замисля, защото това се отразява на посоката, която приемат училищата. Очаквам все по-вече СТЕМ профили в следващите години, обявени още от 8-и клас, но мисля, че те ще са маскирани чуждоезикови. Ще видим. Препоръчани теми