Как да сваря яйцата без да се пукнат?

• 54 100
  • 105
  •   1
Отговори
# 75
Valja, благодаря за отговора. Аз също ги изваждам от водата, но ги съхранявам затворени в тенджерата, в която съм ги варила, за да ги запазя топли, докато ги боядисвам.
Успешно боядисване на великденските яйца на тези, които ще го правят като мен в събота!
И дано да няма пукнати при варенето яйца!

# 76
От 50 яйца-3 счупени! Party

# 77
Сварих ги на пара и на слаб огън! Както обикновено имаше 1-2 пукнати Laughing.

# 78
lamita, аз пък от моята свекърва знам, че се варят и боядисват нечетен брой яйца

ох,ти ми каза,че трябва да бъде И 1.демек 31,41,51 ...
аз не вярвам на такива неща,ама
от 71 имаме само 5 спукани.варихме ги на 3 пъти-НАДДЕЛЯХ  Mr. Green
само ми кажете кой ще яде толкова много яйца,ама викам,айде,няма да споря с нея

# 79
  • София
lamita, аз пък от моята свекърва знам, че се варят и боядисват нечетен брой яйца

ох,ти ми каза,че трябва да бъде И 1.демек 31,41,51 ...
аз не вярвам на такива неща,ама
от 71 имаме само 5 спукани.варихме ги на 3 пъти-НАДДЕЛЯХ   Mr. Green
само ми кажете кой ще яде толкова много яйца,ама викам,айде,няма да споря с нея
71!  ooooh! Леле, права си. Какво ще ги правите? ак трябва да завършва бройката на 1, сигурно ще боядиша 11.  newsm78

# 80
  • у дома
от 21 яя - 1 пукнато  Laughing яйцата ги извадих няколко часа на стайна температура, после сложих тензух в тенджерата, наредих яйцата, налях вода, сложих 2 ч.л. сол. после на тих огън (газов котлон) докато заври водата и 15-20 минути варене  Peace

# 81
Прилагам опции 1,2,3,5,7 и 9  Wink

# 82
Днес за първи път от много години насам нямаше жертви. Сложих по-дребни яйца(не бели) ,върху тензух с 2 сл сол и на  слаб огън за 10 мин. Joy Joy Joy Joy

# 83
  • Там където е семейството ми
Според мен пукането,идва от това какви са яйцата.Мама,ме снабдява от село със яйчица и нямам проблем със пукането от 30 яйца примерно да има пукнати две три.
никога не съм слагала тензух или каквото и да е на дъното на тенджерата.
От вечерта вадя яйцата и сутринта ги слагам във средно голяма тенджера,наливам със вода  и варя,като във водата слагам само сол,за по-лесно белене.
Когато започна да ги боядисвам слагам във боите по-една супена лъжица оцет за по добро насищане на цветовете.
Досега винаги са ставали чудесни. Peace

# 84
  • област Софийска
Искам да се оплача от яйцата на "Хайпро". Бели. С много тънка черупка. Напукаха се почти всички, които бях купила. От другия вид ("Свободните кокошки") няма пукнати, а и по принцип спазвам всички хитрини.

Хм, сега видях, че и моите са на Хайпро. Обаче не са бели. Е, ще видим какво ще стане, ще ги боядисвам в събота. Иначе по темата - имам по няколко пукнати всяка година. От триковете прилагам само тензуха, друго нищо.

# 85
Сварих ги на пара и на слаб огън! Както обикновено имаше 1-2 пукнати Laughing.
Моля те, обясни как ги вариш на пара и защо. Има ли някаква разлика?

# 86
  • До хладилника, който обичам
Втората партида яйца - бели от свободни кокошки - се държа безупречно. По същата технология, само че почти без темпериране ги варих. Нито едно спукано.
Всичко е до яйце, явно...

# 87
  • София
от 21 яя - 1 пукнато  Laughing яйцата ги извадих няколко часа на стайна температура, после сложих тензух в тенджерата, наредих яйцата, налях вода, сложих 2 ч.л. сол. после на тих огън (газов котлон) докато заври водата и 15-20 минути варене  Peace

По същият начин, но котлона ми беше силен докато заври, чак после намалих и май това ми е грешката newsm78 ....огромна фира /от 24 яйца 9 спукани Rolling Eyes + 5 след варенето , заслуга на щерката Joy/
В събота ще пробвам по варианта на blueeye®   bouquet

# 88
Изваждам ги  предната вечер от хладилника.
Варя ги в яйцеварка - събира 7 наведнъж и са готови за 5 минути.
Яйцеварката ги вари на пара - яйцата въобще нямат досег с водата и почти всички остават здрави.
Друг плюс е, че яйцата не успяват да изстинат преди да съм ги боядисала.
Докато боядисвам първите 7, се варят следващите и т.н.
Тази година използвах белите яйца на "Хайпро" - от 30 сварени, 2 пукнати.

# 89
Преди да сваря яйцата ги оставям на стайна температура поне 2 часа.После ги слагам в тенджера,на дъното на която съм сложила кърпа.
Освен това слагам и 1-2 лъжици сол. Peace

Общи условия

Активация на акаунт