Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 43

• 26 706
  • 822
  •   1
Отговори
# 420

Питам за една пералня Канди, произведена в Италия, 130 лв ми взеха от един сервиз и пак не я оправиха, можело да е от платка повредата която струвала още 220 лв само платката. Какво да правя се чудя - да ремонтирам ли още при липса на сигурност че ще я оправят, да търся друг сервиз значи още пари с неясен изход похарчени или да купувам нова?
Разкарвай я.
Попитай в темата за пералните. Там ще ти кажат каква нова да купиш според бюджета.
Кандито си е отслужило службата.

# 421
  • Варна
Просто са бюджетни слим-четата, затова ги споменах.
А над някой висок гардероб да прибереш ламината? Или отзад… Където няма да е пред очите и пространството така или иначе няма да се използва. Или под легло, диван?

# 422
Вкъщи съм с Беко от година, след като тази на сестра ми държи вече 10. Доволна съм, пере Simple Smile. При наемателката е Финлукс, тогава най-евтиният модел взехме, работи вече 6-та година.

# 423

НаБабаДетето
Пазя плочки, ламинат също, но няма много смисъл, защото ММ не се навива да го демонтира и подменя отделни ламели. Щял да се начупи, понякога е сглобяван в посока, в която не може да се разглоби заради мебели и т.н. Та за ламината на мен ми е безсмислено.
Гледала съм клип по интернет, как майсторът маха само една ламела от ламиниран паркет и я сменя,  клик-система. 
Попитах и майстора, който ми реди паркета, но той каза, че се пренареждат от там, от където са започнати. Така, че в някои случаи е трудоемко.
Но за наемодателите е идеално решение, в този случай си струва да запазиш някоя друга нова ламела.
Тези клипове и аз съм гледала, само дето нещата не стоят съвсем така.

За уредите:
Ако не са морално остарели ремонтирам. Избягвам най-евтините марки, те има защо да са толкова евтини... Ако гоня бюджет купувам Уирпул, Електролукс или Тека.
В темата за пералните ще пропоръчат АЕГ или някой Електролукс за по-евтино според мен, но не и Тесла, Беко, Горене....

# 424
  • Бургас
Беко със сушилня купих сега за Бургас.
Иначе имам и Канди при софийската наемателка, работи си.
В твоя случай с тези два ремонта... По-добре нова.

# 425
Има и 2ра ръка. Търговците предлагат гаранция, а с договорка може и докарване и монтаж. Цените са под 50% на новите. Сигурно и под 40% са.

# 426
Много благодаря на всички - сагата с тази пералня е следната: обадих се на официален сервиз, идваха 2 пъти 2 различни момчета които като че ли се учеха на нея, гледат си в телефоните и търсят каква била грешката, смениха заключващото устройство уж там било проблема 130 лв общо до момента, но тя пак не работи. Вчера беше второто посещение - дайте я в сервиза да я диагностицираме около 100 лв ще струва и отделно сигурно е за смяна на платката която е 220 лв това ми казаха. И накрая момчето се опита да пробута уред втора употреба с 1 г. гаранция Бош някакъв страшно стар - останах с впечатление че нарочно казва това за нашата пералня само и само да му я дадем без пари и да купим тази втората употреба. Предполагам че ще ползват нашата за части, тъй като вече били дефицитни, купувана е 2008 г. и е ползвана много малко като нова е.

# 427
  • Бургас
Не ползвам официални сервизи за уреди без гаранция.
Има читави майстори от по-старите поколения, работят на по-добри цени и разбират повече.
Някой такъв да намериш?

# 428
Аз съм много доволен от фирма джотекс. Научих я от отзиви в този форум. Но си вдигнаха цената на посещение на 70 или 75лв, което включва труд и диагностика.
Явно вашия сервиз не е свестен.

А може и наистина да сте имали лош късмет и да е имало някакъв сензор за заключването на платката, който да е дал дефект и е било нормално да сменят заключването, а след това да е правилно да се смени или ремонтира платката.

Най-малкото може да звъннете на другия сервиз и да питате колко ще ви струва смяна на платка на еди каква си пералня. Може да дадат по-добра цена.

# 429
Много благодаря - ще се обадя в този сервиз Джотекс и от друго място ми го препоръчаха. Иначе идваха от България сервиз груп - не ги препоръчвам на база на тези 2 посещения. Пералнята не е ползвана от наематели, в наш имот е който се ползва сезонно/ инцидентно тук в София.

# 430
  • София
Старите, частни майстори вече също идват на оглед срещу 75 лв. Приятелка ми препоръча един, доволна съм. Той още през март първо каза, че посещението е 75 лв, съгласих се и оправи бабата Беко. Но нямам координати, приятелката говори с него и дава адрес.

# 431
Имам координати на "стар" майстор, от когото съм доволна, на 2 пъти оправя Горение на 12-15 години. Ако някой има нужда, да пише( и на л.с. ако решите).Не знам в момента колко взима за посещение, 1 година вече не съм го викала.

# 432
  • Варна
В момента има пералня в Метро за 369 лв на Ариели. Вярно - куча марка, ама чисто нова, с гаранция. Показвам само защото търсите бюджетно. Иначе аз обичам да купувам уреди с транспортни дефекти, дори за вкъщи, защото много от тях са произведени за немския пазар

# 433
  • Бургас
Много кекава марка е Ариели. Изхвърлих хладилник и керамичен плот на втората година.

# 434
Пред такива (Тесла, Ариели) бих взела Беко, май са с 5 г гаранция повечето им уреди. На времето бях много доволна, ама последният техен уред купих преди 7 години...
Наистина с тези цени и ремонти, които са описали не бих ремонтирала, още повече като веднъж са взели пари и пак не работи.

Общи условия

Активация на акаунт