Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 43

• 26 631
  • 822
  •   1
Отговори
# 615
Не помня, коя съфорумка именно беше, но ми се е запечатало в съзнанието, че някоя разказваше, че баща и и брат и били майстори.
В този хипотеза, морето и е до колене.

# 616
  • Варна
Deborana, какво имате предвид с този коментар?

# 617
Същото е и с хладилника. Всички възможни начини опитваме, не става. Сега само се чудя дали не трябва да е включен, че никъде не можах да стигна до такава информация.

За хладилника и миризмата - да, включи го и сложи вътре насипана в паничка сода бикарбонат, нарязани резени лимон или някакви други цитруси, няколко домакински мокри кърпички да изсъхнат. Като е включен, има циркулация на въздуха.
В хладилната част, на най-долния рафт отзад, трябва да има дренажна тръбичка (за стичане на влагата от задната стена на хладилника). Там можеш да напръска в дупката леко с домакински обезмаслител (Мелио и подобни), защото там се събира гняс, която също мирише. Ето примерна снимка, като аз лично не бих посмяла да бъркам с четки и подобни, но периодично е добре да се пръска (ако хладилникът не е тотал но-фрост).  В този случай и отзад на хладилника, долу на гърба има и една като ваничка, в която се оттича влагата. Тази ваничка също трябва да се провери и измие. Ето снимки, надявам се да се ориентираш.

Ламината го махай най-добре. Не би трябвало да е пропуснало по пода под него, все пак ламинатът е дървесни стърготини със смоли.

Иначе има спрейове за обезмирисяване от котешка урина, те са с ензими за разграждане, но не всички са еднакво ефективни. Освен това ще ти излезе скъпо да купуваш за целия под и евентуално стени и други повърхности.

# 618
Последно чистих хладилника - беше изключен, оставен затворен и с появил се мухъл вътре на места. Извадих всичко и минах повърхностите вътре с лек разтвор на белина с вода.  Изчисти се всичко, миризмата се махна, оставих го отворен след почистването, изключен.

# 619
Каквото мога от хладилник при миене свалям и мия в мивка или баня с веро, гъба, кухненска хартия. Даже може и в миялна, но горещата вода може да изкриви някоя пластмаса.

# 620
  • Бургас
Хладилник, ако не ползвам, винаги държа отворен.
Минете с белина, обезмаслител, оставете го после отворен. В миялна също може, на програма с невисока температура.
drago, в нашия вход също имаме публичен дом. Наемодателят уж не бил знаел, ама щели да се изнесат до края на месеца.

В другата сграда в София веднъж освобождавахме куче, оставено само три дни. Беше пикало до входната врата, всичко това отишло на междуетажната площадка.

Майката на студентката мога да я посъветвам да търси във Фб групи за София, не само по квартали, както и от агенции, които не публикуват фалшиви обяви:

https://arbi-bg.org/chlenove/

# 621
Студентски не е лошо, има хубави частни кооперации в долната част посока Лозенец и далеч от общежитията. Дианабад също.
А цените са сравнително поносими.
И 2та квартала имат лесен и бърз достъп (автобус 94) до Факултета (въпросния).
Общо взето това изчерпва близки, по-евтини квартали с добър достъп. Остава център и Лозенец, те са по-скъпи, а другите са по-далеч.
И там, обаче за 1ст цените ще са 800-900+.
Тия обяви, дето за 600 с нова поръчкова мебел са менте.
Впрочем, вече и на менте обявите слагат цени 800-1000, че малко от малко да са по-реалистични, дори за наивните.

# 622
  • Варна
Наемателят ни, който напуска, имаше срок до 26ти. Звъннал на ММ да пита дали може да предаде жилището тази неделя (2 дена по-рано), понеже вече си наел друго. ММ казал, че няма проблем, обаче сам му предложил да му приспаднем от депозита парите за 2 дни наем…. 😂 Много се смях като чух. Дадох му примера с ресторанта и недоизядената порция и той осъзна и се ядоса на себе си каква глупост и казал. 40 лева ще ги преживее, толкова ще му струва опита.

# 623
  • Бургас
Аз приспаднах десет дни наем. Според мен не е грешно. Два дни сигурно не бих.

# 624
Аз на едната наемателка и дадох жилището да си нанася багажа 10 дни без наем, сега и изтича договора в края на месеца и и давам още 10 дни безплатно.
Хайде, не сте се минала с 40 лв. Ега ти...

# 625
Приспадам, когато има такава уговорка.
Най-често е (май винаги), когато по моя инициатива е освобождаването и за компенсация им казвам, че са свободни да се изнесат по всяко време, като им приспадна остатъка. Току що ми се случи точно това и приспадам към 10-12 дни.
Иначе, ако наемател е решил да си ходи, си гледам по договор, да има месец предизвестие.

Нали наскоро отдадох един апартамент в Бургас, брокер ми направи по-добри снимки и реших да ви ги покажа, има много голяма разлика, когато се ползва широк ъгъл на снимане. Не знам дали има и филтри. Имам доста голямо желание и аз да се науча сам да си правя такива снимки.
Моля, без цитати, ще ги изтрия скоро.

Последна редакция: вт, 19 авг 2025, 11:57 от dany1

# 626
Да, жилището изглежда много по-приветливо с тези снимки. Аз лично не съм фен на това изкривяване с широкоъгълен фокус. Според мен, по-добрата осветеност на снимките правят жилището да изглежда много по-добре. Иначе Дани преди беше снимал контражурно, срещу светлината от прозореца, и съответно холът изглеждаше много мрачен. Сега се вижда, че е светъл, вижда се и подът.

# 627
  • Варна
Много добри снимки, браво. Има една тънка граница между снимане с лек зуум аут, за да побереш всичко в кадър, и нелепо изкривяване и разтегляне на образа. Тук не е прекрачена. Не е сложно да снимаш така и сам. Трябва ти телефон със среден клас камера, избор на точния час от деня, когато светлината е най-подходяща, и малко вътрешен усет.

Koen, защо “ета ти”? Не съм се жалвала, че сме се минали. Напротив. Радвам се, че мъжът ми печели опит само срещу 40 лева. Наемателите сами решиха да си ходят. Спазено е предизвестие и всичко. И не са питали за приспадане, мм сам е предложил.
Иначе аз по принцип съм против такова приспадане, когато сами са решили да освободят по-рано. Никъде не ти връщат пари ако не си изядеш поръчаното. Ако договорът се разваля по моя инициатива, е друго, и там разбира се бих компенсирала.

# 628
Много добри снимки, браво. Има една тънка граница между снимане с лек зуум аут, за да побереш всичко в кадър, и нелепо изкривяване и разтегляне на образа. Тук не е прекрачена. Не е сложно да снимаш така и сам. Трябва ти телефон със среден клас камера, избор на точния час от деня, когато светлината е най-подходяща, и малко вътрешен усет.

Koen, защо “ета ти”? Не съм се жалвала, че сме се минали. Напротив. Радвам се, че мъжът ми печели опит само срещу 40 лева. Наемателите сами решиха да си ходят. Спазено е предизвестие и всичко. И не са питали за приспадане, мм сам е предложил.
Иначе аз по принцип съм против такова приспадане, когато сами са решили да освободят по-рано. Никъде не ти връщат пари ако не си изядеш поръчаното. Ако договорът се разваля по моя инициатива, е друго, и там разбира се бих компенсирала.

Да, веднага разбрах, че не сте привърженик на приспадането. Simple Smile)))
Тук коментирате 2 - ДВА дни, а не цял месец.
И това с недоизяденото изобщо не е сравнение, като не си го изядете ви го слагат в кутия ако го искате.

# 629
  • Бургас
dany, казах ли ти, че снимките са кофти и от тях жилището изглежда унило? Сега е съвсем различно.
Забележи, че брокерът е снимал през деня, но е пуснал и лампи.
Колкото повече светлина, толкова по-добре.

Украинци ли наеха?

Общи условия

Активация на акаунт