Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 43

• 26 597
  • 822
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Намирам за нормално да не споделят адреси, за да не ги прескочат, но каква е логиката да не споделят снимки?? Нали трябва да знам какво отивам да видя и ако не ми харесва, какъв е смисълът взаимно да си губим времето и горивото?

# 166
Двустаен, Тинтина. За един човек.

Да, за адресите съм съгласна, но за снимките причината да не споделят( според мен), е че просто ще ме разведат по наличното, дори да не отговаря на изискванията ми , и после ще си поискат таксата за оглед.

Последна редакция: чт, 31 юли 2025, 16:45 от Biserka_a

# 167
Такса за ОГЛЕД ?!?!?!

изостанала ли съм нещо с информациите

# 168
Такса за ОГЛЕД ?!?!?!

изостанала ли съм нещо с информациите

О, да! Нещо, че те водят на огледи на нежелани апартаменти.

# 169

/не виждам как може да се отдава дългосрочно апартамент + ти да преспиваш през ваканциите пак там
Не че не сме чели и такива казуси във форума:
Заключил хазяинът една стая, обещал да си стои заключена, а после му хрумнало да се нанесе вътре./
Писах, че в момента обзавеждам друг апартамнет.

Има къде да спя, когато съм в града, няколко опции, спокойно няма да идвам у вас.

# 170
У нас в студентски море няма.
Бтв, покрай даването под наем ми се разсърдиха поне 2-3 стари приятели. Все питат за свободен апартамент, да преспят по приятелски, докато минават през София и все си мислят, че ги лъжа, като им казвам, че нямам празни. Явно бъркат краткосрочното с дългосрочно отдаване, въпреки че изрично съм им казал, че давам само дългосрочно.
И поне още няколко други приятели, дето се разсърдиха ей така, без видима причина. Не знам, аз ли съм зле с комуникацията Wink

Колко е таксата за оглед на апартамент?
Според мен и на наемодателите трябва да се плаща нещичко, че много туристи. И все неразбрали.
Я, животно си носят, я търсят 3та стая в студиото. Или пък невидима тераса. Едни 3 пъти обиколиха апартамента и питат "къде е терасата!?" Simple Smile

# 171
  • Варна
Това с таксите определено не е практика. Че то ако е така, фирмите нямат нужда от друга дейност. Само от такси ще печелят повече от комисионите. Даже майсторите не взимат такса за оглед. Никога не бих платила за това.

# 172
О, предполагам, че брокерите лъжат и потенциалните наематели в какъв имот ги водят, за да се навият да отидат. И за наема ги заблуждават, с надеждата, че на място ще се стигне до сделка/компромис. Затова не е чудно, че наематели търсят нещо, което го няма в жилището.

# 173
Таксите за оглед ги има от поне 2010г.

# 174
Може и да ги има. Да свирне, някой който е платил,моля. И да каже на оглед ли се плаща, колко?
Илит, не е ли добре когато сте се харесали с някого да оставят веднага депозит, че това за събота, недяля ще дойдем за договора не е много сигурно.

# 175
Приятелско дете, за седмица обиколки по апартаменти беше платило общо около 300 лв. В момента, в който майка му разбра, отиде и с познати намериха квартира от собственик. Един " брокер" също ми намекна по тел., че има такса за оглед, но не конкретизира размера й.

# 176
  • Варна
От както следя пазара (над 15 години), 2 или 3 пъти съм срещала подобно безумие. Около 10 лева беше таксата. Явно наистина има балъци, които плащат, щом разни незнайни агенцийки продължават с тази практика.

# 177
Може и да ги има. Да свирне, някой който е платил,моля. И да каже на оглед ли се плаща, колко?
Свирвам. Тогава искаха по 20лв. за оглед на боксониери и гарсионери. И да, за всеки оглед искат да се плаща.

# 178
  • Бургас
Тогава да направим партия с dany, идвам в София, ще искам по 10 лв. на оглед и ще делим.
И по 10 лв. на моя, чиста работа. 10-15 души на ден и сме изкарали повече от наема Simple Smile

# 179
Никога не съм плащала такса оглед. Имам няколко лични сделки.

От друга страна разбирам и хората които обикалят с клиенти, които си нямат друга работа и общо взето губят времето на хора, които нямат излишно.

Общи условия

Активация на акаунт