Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 43

• 26 724
  • 822
  •   1
Отговори
# 255
  • Бургас
Искам да видя огледалото за 560 лв. Simple Smile
Koen_the_koen, без да искам да те засегна, имах по-големи очаквания за дизайна.
Жилището е хубаво, не споря, че вложените материали и уреди може би са скъпи, но ми се вижда твърде обикновено. Липсват ми перденца Sad

# 256
И аз искам да видя огледалото, ако може.

# 257
Жилището е хубаво, не споря, че вложените материали и уреди може би са скъпи, но ми се вижда твърде обикновено. Липсват ми перденца Sad

Ако не ешега - имам и пердета, не от Икеа.
Жилището го правих за себе си и не съм спестявала. Нямам време да качвам снимките една по една тук.
Интересно ми е на мен като имат толкова претенции наемателите от какъв лукс произхождат???
Не се стремя към бърза печалба, никога. А, от постоянни наематели.
Имаме един в Младост, който брокерка ни го отдате- правихме ОСНОВЕН ремонт в рамките на една календарна година, а живяха около 2г. Като казвам основен, не преувеличавам.
Задължително взимам два депозита от 10 години, преди година съжалявам, че върнах депозита в пълен размер. Само дозатора за веро в кухнята беше 90 лв., но точно се прибирах от чужбина, а те напускаха от предния ден и нямах време да оглеждам подробностите.
Иначе ВИНАГИ съм връщала без забележки пълните депозити.

# 258
Аз го видях вашия апартамент в някоя от групите. Като че ли имаше завеси в спалнята.

# 259
Тук в темата сме повече наемодател(к)и, рядко се появява наемател.

# 260

Ще го снимам специално когато отида в жилището.
Second сега стои в групите за чужденци. От българските групи го свалих след като получих капарото.
Относно пердетата, не помня кой искаше да ги види - в хола има, а на снимките в спалнята са правени преди пердетата да се сложат.
Както и да е, въпроса беше има ли реални обяви - да, има.
Приятен ден

Последна редакция: пн, 04 авг 2025, 16:00 от Koen_the_koen

# 261
Аз така и не разбрах къде е този мистериозен апартамент, освен, че е до метро. Това би могло да бъде и в Обеля. В такъв случай по се ядват сметките.
Цариградски комплекс.

Аз не зная дали има някъде по-кофти метростанция от ИЕЦ и изходът и към Дружба 2. Лично аз бих го считала, че нямам метро наблизо, страх ме хваща като минавам по онея тунели там...

# 262
От известно време разправям,че вече всичко е скъпо,а някои не вярват. Апартамента е конвертируем,защото е близо до Техпарк,Кепитъл форт и общо взето голяма част от работодателите са концентритани там. И магистралата за пътуване към дома/морето. Същото се отнася и за Младост.  Видях 2 снимки,не мисля,че е подпазарен по никакъв начин. Просто за определени имоти и квартали има огромно търсене,за други - не. Същият ако беше панелка в Дружба,сигурно пак щеше да се отдаде за 15 минути,но за 1000 лв г/д. А ако беше 1400 на Артекс,със сигурност ще отнеме повече време. Просто е практичен лукс.

# 263
Има и "бонус от новото". И аз очаквах повече, на снимките не е нещо уау. Прилично е. Сега е и сезон, все пак. Нормално е да се вземе бързо за 1200.
Не го разбирам това със скъпите мебели и обзавеждане, а после да го искаш от наемателя. 90лв за дозатор ...
Случва се понякога да се пропусне нещо и да се върне депозитът. И на мен ми се случва. Принципно винаги връщам бързо депозита и проверявам само отгоре-отгоре. Много рядко се случва нещо да е пропуснато.

# 264
От известно време разправям,че вече всичко е скъпо,а някои не вярват. Апартамента е конвертируем,защото е близо до Техпарк,Кепитъл форт и общо взето голяма част от работодателите са концентритани там. И магистралата за пътуване към дома/морето. Същото се отнася и за Младост.  Видях 2 снимки,не мисля,че е подпазарен по никакъв начин. Просто за определени имоти и квартали има огромно търсене,за други - не. Същият ако беше панелка в Дружба,сигурно пак щеше да се отдаде за 15 минути,но за 1000 лв г/д. А ако беше 1400 на Артекс,със сигурност ще отнеме повече време. Просто е практичен лукс.
В момента подготвям един малък едностаен на 2 минути от метростанция Бизнес парк - зад блока с булчинския салон.
Разчитам и на локацията. Отделно всички, които отдавам разполагат с гаражи или закрити паркоместа.
dany1 жилищата съм ги правила за себе си и детето си, затова си позволявам да слагам дозатори Бланко от средния клас в случая 90 лв. Заминах за чужбина, какво да направя празни ли да стоят ?
Инвестиционният, който правя в момента във всеки случай няма да го оборудвам с Бланко, Миле, АЕГ, Самсунг , както и лайсна между плочките в банята за 50 лв кв. м. За огледалото ще е нещо простичко.

Последна редакция: пн, 04 авг 2025, 16:46 от Koen_the_koen

# 265
Значи ли, че и 2-стайният (със снимките) е за 1250 лв. С паркомясто/гараж?

# 266
Аз затова харесвам dani1. Има си самочувствие, изисква доста добър за жилищата си наем. Не се изхвърля за лукс и завидни интериорни решения. Но когато ги е купувал е имал усет за ЛОКАЦИЯ. А аз живееща в център, разширен център и мислех, че жилищата за под наем тук са топа на топа. Да, ама не.На много по-ниска покупна цена жилище в краен, обаче търсен квартал носи по-големи доходи.

Последна редакция: пн, 04 авг 2025, 17:23 от kriakla

# 267
Значи ли, че и 2-стайният (със снимките) е за 1250 лв. С паркомясто/гараж?
Не, паркомястото е отделно от наема.
То след като се освободи старият наемател си е намерил човек, за който само ме уведомяват. Паркоместата изчезват за 20 мин. макс.
dany1 отдавам един в Младсот 1 с обзавеждане от и аз незнам кога - смятай претапициран диван, талашитени маси, само кухнята е нова - изчезна прди две години вярно след огледи 1 месец и той за 1200лв, един в Овча Купел - приличин, ново строителство но го взехме обзаведен от самата фирма - посредствен - продължават да живеят в нето вече 4та година - наем 1100. Един в Младост 2 - старо ЕПК аз живеех в него преди да замина - само като пусна обявата и до 4 часа имам подписан договор. Но всичко е до метро станции.
Паркомесатата са отделни в цените.

Последна редакция: пн, 04 авг 2025, 17:19 от Koen_the_koen

# 268
Не е точно самочувствие, колкото цял живот съм се смлял от учене и работа и знам колко ми струват времето и трудът. Освен това си правя и сметката.
Разбира се, има еволюция и опит. Родителите ми продадоха навремето някои супер добри апартаменти, заради проблеми с наематели. За което после всички съжалявахме. Просто съм видял много, даваме под наем откакто се помня. Като бях малък сме давали на вечер на туристи в Бургас и Созопол. Израстнал съм с даване под наем. Имам милион истории. И продължавам да събирам нови. Всъщност, като чета вашите истори май и най-черните наши са били бели кахъри.

В София предпочитам да давам паркоместа и гаражи отделно от апартаментите. Има си пазар поотделно.
За Бургас е по-различно, защото апартаментите са много големи и са в синя зона. А и там имаме много паркоместа.

# 269
Аз съм минавала (към ресторант) до Студентски град 2 пъти през последните 10 години. А през предходните 10 години примерно пак 2-3 пъти (до зала "Христо Ботев"). То и до там, с автобус, помислих, че съм се объркала и изгубила. Laughing И как да имам усет за локация в Студентски град, като не го познавам ама хич вече.
Всеки по принцип се насочва най-често към квартали, които познава.

Общи условия

Активация на акаунт