Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 43

• 26 717
  • 822
  •   1
Отговори
# 345
  • Бургас
Кухня - смяна на кухята със съвременна визия с вградени уреди, подовата настилка остава теракот стени изкърпване на неравности и латекс и картини по стените.
Стая  масивните мебели - шлайфане...

Само съвременната визия на кухнята да не се "бие" с масивните мебели и цялостния вид на жилището, т.е. да не е нещо хай тек Simple Smile
Аз също мисля, че наемът е нисък, но пък казахте ателие - т.е. еднопространствен? Или кухнята е отделна?

# 346
Две отделни стаи и баня с тоалетна .
Кухня - смяна на кухята със съвременна визия с вградени уреди, подовата настилка остава теракот стени изкърпване на неравности и латекс и картини по стените.

Само съвременната визия на кухнята да не се "бие" с масивните мебели и цялостния вид на жилището, т.е. да не е нещо хай тек Simple Smile
Аз също мисля, че наемът е нисък, но пък казахте ателие - т.е. еднопространствен? Или кухнята е отделна?

# 347
  • Бургас
1200 лв. са наемите на такъв тип жилища в София в момента.
Но пък заради липсата на асансьор можете да пробвате около 1000 лв.

# 348
  • до морето
Нашата сага с имотите в Бургас приключи.Благодаря на Tintina за насоките. Пазара е труден и е доста скъпо, но сега се наложи да купуваме след продажбата на бизнес…
 Купихме в Перлата двустаен с паркомясто на среден етаж в новата сграда с изглед басейн. Обзаведен и ремонтиран 2023. Не е лукс, но съвременно изглежда и си има всичко. Другият го взехме в нова сграда във Възраждане и сега почвам довършване и обзавеждане. Ще го направя този да е много хубав. И двата са малки - двустайни компактни. Този във Възраждане е пък с гараж. Условието ми за задължителен гараж или парко място изключително много ограничи избора. Сега очаквам да ми помогнете с ориентировъчна цена на наемите. Благодаря!

# 349
  • Бургас
Страхотно, много се радвам!
За наемите мога да ти дам контактите на брокерката, с която работя.
Другото, което те съветвам - следи обявите в ало.бг, направи си "запазено търсене", да ти излизат нови обяви на жилища, сходни на твоите. После следи какво се случва - кога и как изчезват. Тези "от собственик" и от сериозни агенции - "Адрес", "Явлена" и т.н. ще ти дадат ориентир. Други агенции не с фалшиви обяви са "Модерато", "Ibrokers, Brokers group.
Във "Възраждане" е доста тегаво за под наем, нещо недолюбван е този район от наемателите.

След като си писахме тук за Сентръл парк, говорих с моята брокерка. Тя потвърди, че там търсене има само от платежоспособни украинци. Буквално са населили района и нямат проблем да плащат 1300-1500 лв. Същото било и със сградата "Лазурен бряг" до "Перла".
В останалата част на града пазарът е доста различен.

# 350
  • до морето
Благодаря ти! Да точно така е, аз гледах и в Лазурен бряг, но са много тесни холовете, паркингът е с асансьор и цената е по-висока от Перла. Да не говорим, че това което се предлага е с вече амортизирани и морално остарели мебели и настилки. В Перлата също има много руско говорящи и се надявам да се отдаде лесно и на добър наем.
 Много си права за Възраждане този така несправедливо недолюбван квартал. Вече 20 години живея тук до Борисовата градина и ми е много добре  и всичко ми е на пешеходно разстояние. Купихме другия тук, защото е до нас и го взехме от съсед на добра цена, от съсед взехме и гаража. Че така по съседски без много бизнес мислене 😁.

# 351

Само съвременната визия на кухнята да не се "

бие" с масивните мебели и цялостния вид на жилището, т.е. да не е нещо хай тек Simple Smile

Не две отделни помещения са и малък коридор с баня и тоалетна.

# 352
До Борисовата градина е чудно място. Там съм израстнал и там са ми всичките бургаски имоти. Но с наемите е трудно.
Компактни двустайни ще са по-лесни.

# 353
Здравейте,
Чета темата и главно се коментират двустайни и тристайни апартаменти.

Какво ви е мнението за инвестиция в НС едностаен апартамент, в София, жк. Бъкстон? С цел отдаване под наем. Там си представям, че за студенти не е особено далеч от НБУ.
Какво е предимството на 2 и 3-стайните пред два 1-стайни? Интересно ми е защо сте се спряли на този вид.

# 354
  • Варна
От едностайни се печели най-много спрямо покупката цена. По-големи апартаменти са били купени за лично ползване и в някакъв момент като останат празни - се отдават. Не съм чула някой да е купил тристаен и нагоре конкретно с инвестиционна цел. А двустайните са най-универсални и ликвидни.

# 355
По-добре е един приличен двустаен, при тях квадратурата е различна. Едностайните са едно помещение, в което трябва да има и малък кухненски ъгъл и място за спане /може и диван за през деня, а вечер да се ползва за спане/. При двустайните с малко по-голяма квадратура може да има отделна стая/спалня/, а в другата, по-голяма стая - нещо като дневна/хол с кухненски ъгъл. Такъв апартамент може да се наеме и самостоятелно, и от двойка. За мен те са по-добрия избор за инвестиция. При 3-стайните разходите за ремонт, ако се налага и обзавеждане са доста по-големи - дори и да е с по-евтини мебели, не може да бъде съвсем минималистично /поне на мен не ми изглежда добре - диван, масичка, нещо като шкаф за ТВ, някоя етажерка/. Колкото по-голям, толкова повече обзавеждане. По-трудно се отдават, разликата в наема може да е максимум 200-300 лв. на месец, а разходите по-големи.

# 356
Лекотата с която се отдават едностайните спрямо двустайните е сравнима с лекотата, която се отдават двустайните спрямо тристайните (а може и повече).
За огромният % от пазара (ако щете 80-20) важи принципа "колкото по-евтино, толкова по-евтино". Масово се наемат едностайни.
Разбира се, не говорим да си пуснеш 2стайния на цена като за едностаен. Тогава ще го вземат бързо ...

От всичко най-гадно за продаване е едностаен с голяма тераса.
80% от пазара търси 2стайни, сигурно 10ина % 1стайни.
Най-парадоксалното е, че и да им пуснеш терасата бонус, пак се мръщят, защото викат, ма къв е тоя малък апартамент, с такава голяма тераса. А гледаш по обявите сходна квадратура, без тераса се продава за същата цена.

# 357
2 едностайни е повече наем  от 1 двустаен

# 358
  • Бургас
От едностайни се печели най-много спрямо покупката цена.

Точно така. Плюс по-малките разходи за ремонт и обзавеждане.
Но по-трудно се продава спрямо двустаен.
Двустайният, дори и миниатюрен е с по-висок наем и по-бързо и лесно се продава.

# 359
Предимството на един двустаен пред 2 едностайни е ценово - обикновено има много малка разлика между цената на едностаен и маломерен двустаен. Единият е примерно 42 кв.м. с общи части, а другият - 55. Съответно крайната цена не е много различна,понеже по-малките са и по-скъпи на квадратен метър,защото повече хора могат да си ги позволят.
Друго предимство е,че скъпите ремонти - баня и кухня,са ти по едно в двустаен,а в 2 едностайни - по 2.
Третото предимство е,че двустаен ап. е лесно използваем без компромиси от семейството,ако се наложи,а едностайният навява чувство за теснотия,немотия. Особено за останал сам възрастен близък човек,например. Не че човек не знае 2 и 200,де.

Общи условия

Активация на акаунт