Бижута и бижутерски къщи – 3

• 14 174
  • 211
  •   2
Отговори
  • Sofia
Темата е предназначена за обсъждане на едни от най-древните, стилни и незаменими аксесоари – бижутата.

Някои от по-известните бижутерски магазини и ателиета в България:

Линкове към предишните теми – 1, 2.

Последна редакция: вт, 22 юли 2025, 13:28 от Blаck Cat

# 1
  • София
Благодаря за новата тема! Flowers Hibiscus

Искам да си купя гривна, която да се връзва с обеците ми капки, обаче много се притеснявам, че при всички капките са кухи и ако за обеци това не е проблем, чудя се дали гривната няма без да искам да я смачкам с нещо. Понякога ми се струва трудно да смачкаш каквото и да било от злато 14К, за 18К е по-вероятно, но така ме плашат всички продавачки в магазините. Някой, ако има опит - ще се радвам да сподели, благодаря.

# 2
Нямам сериозен опит, през нашия дом са минали две гривни от този тип и двете се деформираха. Но са на мъжа ми и не мога да кажа, че ги е пазил.

# 3
Благодаря за темата 🌷
Все още търся колие "мама". ☀️
А относно златната гривна - моята е плетка, а не плътна, а въпреки това се е смачкала за няколко места..

# 4
Благодаря за темата 🌷
Все още търся колие "мама". ☀️
А относно златната гривна - моята е плетка, а не плътна, а въпреки това се е смачкала за няколко места..

И плетка имам смачкана, но тя е доста финна.

# 5
Да, те се мачкат.

# 6
  • SF
имам много смачкани гривни и вече не бих купила такава.
Искам да си купя диамант(че) на корда. Виждали ли сте някъде из магазините?

# 7
  • София
Мачкат се кухите неща, потвърждавам.

Благодаря за новата тема, Блек!

# 8
Есме, като колие ли?
От Шийн е моето и е чудесно. Не се различава по нищо от тези, който се предлагат в България.

# 9
  • Някъде там
Здравейте! Искам да направя подарък, златно колие с две букви и циркон, откривам само във Виктория Голд, къде другаде се предлагат такива?

# 10
Мнения за твърда златна гривна? Струва ли си? Имам гривни верижки , но дори след 2 месеца носене има изкривени елементи.
Много ми  харесват на вид твърдите, но приятелка ми каза, че ще съжалявам - тя има една и е доста крива, но е тънка и куха, може от това да е.
Ако някой има да сподели струва ли си?

# 11
Най-устойчиви ми се струват змийска плетка или тип пандора. Другото бързо ще замине.

# 12
Най-устойчиви ми се струват змийска плетка или тип пандора. Другото бързо ще замине.

Май сте права. А са толкова красиви като ги гледам, все се изкушавам.

# 13
+1 за Пандора. Моята издържа и все още издържа на бая тормоз 😃

# 14
  • Sofia
Имам твърда и не е удобна. Понеже са елипсовидни,  леко да се завърти , усещам как ми убива и се врязва.

Общи условия

Активация на акаунт