Бижута и бижутерски къщи – 3

• 24 945
  • 418
  •   1
Отговори
# 405
Въпросът не е дали е естествен, а дали е лабораторен мойзанит. Половин карат мойзанит струва много повече от 30€, миналата седмица гледах във физически магазин обеци винтчета с мойзанит, бяха по 200€ и нагоре цените. Което не значи разбира се, че нямат зверска надценка, но по този повод бях гледала и цената на карат на лабораторни мойзанити и започваше от 300$.

Това според мен все пак няма особено значение ако ти харесват обеците, особено при такава добра цена.

# 406
  • София
Има смисъл от малки диамантчета. Като човек, който не харесва прозрачни камъни, намирам чар единствено в 2-3мм. Стоят много изискано, без да са ултра скъпи. Преди време имах една оферта от жена, която знам, че няма да ме измами, но се отказах и сега съжалявам.

Тук чета, че мойсанитът пречупва в различни цветове. На мен това не ми допада и май се отказвам от идеята.

# 407
  • BG-DE
Доколкото знам китайските мойсанити са на доста по-ниска цена, което не значе, че са с лошо качество, но и при тях има различни според чистотата и блясъка. Преди Китай да излезе на този пазар само една американска фирма е имала патент за производството но през 2015г. той е изтекъл и оттогава цените хич не са високи, а и не е някакъв уникален камък, и да за разлика от диаманта пречупва светлината в различни цветове. Ако обаче среброто на тези обеци реагира на магнит то най-вероятно изобщо не е сребро, а това значи, че и камъчетата сигурно са стъкълца.

# 408
  • Някъде там
LuluAmber, обеците са много нежни и стоят деликатно. Не виждам нищо старовремско в тях.
Искам да ви попитам за бижутата на Thomas Sabo и по-конкретно за позлатените бижута от колекцията Thomas Sabo Charm Club (или Charm Connect), издръжливи ли са във времето, или цветът се променя? По описание материалът е: 18-carat gold-plating, Sterling silver.

# 409
Въпросът не е дали е естествен, а дали е лабораторен мойзанит. Половин карат мойзанит струва много повече от 30€, миналата седмица гледах във физически магазин обеци винтчета с мойзанит, бяха по 200€ и нагоре цените. Което не значи разбира се, че нямат зверска надценка, но по този повод бях гледала и цената на карат на лабораторни мойзанити и започваше от 300$.

Това според мен все пак няма особено значение ако ти харесват обеците, особено при такава добра цена.

А къде сте гледала цената от 200 евро? Бих разгледала и такива, но така и не намерих във физически магазин голям избор. В някои бижутерии дори не знаеха какво е мойсанит… Тези, които купих от Амазон бяха със съпоставима цена и качество на камъка, каквито бяха обявили и в някои бг сайтове (подобни гледах в сайта на Бирсе за 70лв преди Нова година). За 200 евро сигурно е топ качество, прозрачност и блясък.

# 410
Последно в мол Сердика бях гледала, но не обърнах внимание коя фирма беше. Преди няколко седмици бях. Помня, защото ми се видяха скъпички, пък аз си мислех, че са по-евтини. Бяха класически модели бижута, аз лично загледах съвсем обикновени винтчета като показаните. Мисля, че най-евтините бяха 160-180€.

Не съм достатъчно експерт, за да кажа, а и по витрините на бижутериите осветлението е така направено, че всичко да блещука красиво, но ги загледах и ми се сториха хубави Simple Smile

# 411
Благодаря. В Сердика не съм гледала, ще ида да видя какво има. Иначе дори и цирконите добре ги докарват на тия светлини Blush За мен магазините на Сваровски бият по лъскавост. Там главата може да те заболи от блясъка, ама съм сврака и ми понася добре Grinning

# 412
Благодаря за мненията за обиците. Още се колебая, но определено ми допадат и отговарят на това, което нося в ежедневието си.
Бях тръгнала да издирвам друг модел тип халка по ухото, но се оказаха мисията невъзможна, както за готов модел, така и за изработка от златар, тъй като първо трябва да се направи матрица на модела и т.н. В следствие на това, моделът се оскъпява много, а не е като да нямам бижута и спешно да ми трябват точно тези. Все пак прикачвам снимка, ако някой е виждал такива във физически/онлайн магазин.

Допълвам си мнението за мойсанита. Подобно на едно от по-горните мнения, златарят ми беше казал, че не е впечатлен от мойсанита на живо и ако искам качество и блясък на диамант, да заложа на лабораторен такъв, като цената е далеч по-ниска. Уточнявам, че бижутата, които аз съм си правила по поръчка, са доста малки и с неголеми камъни, единствено с цел мое удоволствие и носене. Не гледам на тях като инвестиция, а и те няма как да са в този случай.

# 413
  • Sofia
Бижутата нямат инвестиционна стойност. 
При препродажба винаги губите 40-50% от стойността, която поскъпването на златото минус инфлацията никога не покриват.

# 414
Мисля, че стана ясно, че и аз това имам предвид. Просто има хора, които все още смятат, че бижутата с диаманти, са инвестиция. Затова и уточнявам, че за мен, ако се търси вида на диаманта, може и да се заложи на лабораторен такъв.

# 415
Бижутата нямат инвестиционна стойност. 
При препродажба винаги губите 40-50% от стойността, която поскъпването на златото минус инфлацията никога не покриват.
Зависи кога ще продаваш, аз имам злато купувано на 5 долара от Турция.

# 416
  • Sofia
Това трябва да е било преди няколко десетилетия.
И тъй като в момента златото е на All- time high възможно е да поскъпне още,  но е възможна и пазарна корекция.
Това във връзка с приказките от продавачите, че е инвестиция. Просто маркетингов трик. Ако искате да спечелите от злато си купете инвестиционно , а не бижута, при които задължително търпите загубата от 50% за изработка и дизайн.

# 417
От абитуриентския ми бал 😄 близо 3 десетилетия.

# 418
Златото, което се използва в бижутата, е различно от инвестиционното злато. А и предполагам не са купени килограми злато за по 5 долара, а примерно обеци и верижка.

Общи условия

Активация на акаунт