Счупена лакътна кост

• 211
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте.
Преди 7 дни счупих ръката си като проверих в нета я описват като лакътна кост,ще прикача снимка.
С гибс съм обаче ,когато сваля слинга,който придържа ръката усещам как коста излиза и след като хвана ръката усещам как се намества.
Днес правихме контролна снимка.
Вижда се ,че коста не е успоредно към другата половина,тоест ще зарастне на криво.
Ортопедът каза,че е допостимо да излиза малко,тоест да не са една с/у двете половини от коста.
 Мен това обаче ме притеснява.
На 26 г съм и не искам да остана саката.
Някакви съвети?
Утре сме на преглед при ортопед в сф за второ мнение   снимка на ръката преди да сложат гибс,беше леко подута и нищо повече .

# 1
Седем дни са малко време да се каже как ще зарастне, не е необичайно да се усеща странно. Без рентгенова снимка поне, можем само да гадаем.

# 2
Снимките са правени днес през гибса

# 3
Не виждам даже да е започнал да се образува калус, рано е да се каже според мен как ще изглежда като оздравее и дали ще зарасне накриво. Вероятно няма да изглежда 100% както преди счупването, но ще си е функционално, няма да останеш саката. Спазвай много стриктно препоръките за обездвижване, обаче. Това ще допринесе много за едно правилно заздравяване.

Общи условия

Активация на акаунт