Майски бебета 2024г. - Тема 7

• 4 951
  • 201
  •   1
Отговори
# 120
Приятелка ми каза, че към 3 годишна нейната дъщеричка е започнала да ги разглежда, да иска да й чете и съответно да пази книжките.

# 121
  • София
И аз давам мляко сутрин и вечер. Не мисля, че ще го търси ако пропусна. Но виждам, че си го пие. Няма да бързам да го махам.
Имаме много книжки. Тези с твърдите страници и движещи се елементи, ги разглежда, прелиства. Обикновените ги къса. Да му чета, няма интерес. Но поне показвам кое какво е. Даже той ми посочва дадено животно, примерно и ме поглежда очаквателно. Simple Smile

# 122
Аз още кърмя вечер, но вече няма мляко, само за навика. Сутрешното го спряхме доста отдавна. Давам й понякога айрян или краве мляко преди закуска. Яде доста кис.мляко и млечни, тъй че не се тревожа.

Книжки мноого обича, чак и аз се учудвам, защото иначе не стои на едно място и за секунда, но четем ли книжка е като залепена. Имаше си и фаза само с прелистване, като се научи да го прави, но сега слуша с интерес. Аз от своя страна съм като луд с картечница в книжарницата и само й купувам нови, мъжът ми ми е наложил вето за влизане вече 🫣 Преди така купувах за себе си, сега манията е поделена 😁

# 123
Нашите са масово изядени и подлепени, но след като ги докара в това състояние, вече започна да ми ги носи, да отваряме заедно капачета и да ми сочи животните. Преди имаше интерес само към една за фермата с озвучаване на животните, сега всички вече. А на музикалните отдавна си натиска сама, само че няма още търпение да ѝ чета.

Тези с повече текст тип Пип и Поузи и др. за по-големи съм ги прибрала.

Прешъс, сама по себе си температурата не е драма, ако е вирусно държи два дни и после се оправят. Дори не се дава до 38.5 нищо, за да може организмът да го пребори, освен ако е нощем и това пречи да спи. Според мен ако вече 3-4 дни вдига и смъква, е за прием, ама за един ден и така да ви наплашат... Деца са, тепърва ще боледуват, не е всяка температура за прием.

# 124
При нас най-големият хит са книжките за улица "Вишнева". Може да ги гледа с часове, така научи звуци на животни, както и "кола" и "кукла". Иначе и 2 реда текст не търпи да се четат 😂
За млякото - пропускала съм и може и без него, ама си го харесва и си го пие.

# 125
Да, да, знам за темперетурата. Въпроса е, че нищо не иска да яде. Млякото даже отказва, яде малко баница днес. Поне вода пие.
Дали да не взема някакви сокчета? До сега не съм давала, но отказва и тези паучовете, които по принцип много обича.

# 126
И ние сме с избиващи зъби, слава богу яде. Солети особено и голямо чесане на венците. Давали ли сте айрян? Чудя се дали няма да се “разтрои” и дали той може да замести водата. Борис пие по 300-400мл на ден, колкото и да му бутам шишето в устата.

Аз му спрях млякото сутрин като заместих закуската, сега само преди лягане има.
Дано температурата ви е от зъбките, че лятото е най-гадно да се боледува.

# 127
Да, да, знам за темперетурата. Въпроса е, че нищо не иска да яде. Млякото даже отказва, яде малко баница днес. Поне вода пие.
Дали да не взема някакви сокчета? До сега не съм давала, но отказва и тези паучовете, които по принцип много обича.

Има Био варианти в ДМ, на Хип също мисля. Пробвай, но Ани примерно не ги харесва, два пъти ѝ давах и със сламка, и в шишето за вода - тц.

Щом не яде 100% са зъби. Няма да умре от глад, важното е водичка да пие.

# 128
Плодовия пауч може да се разреди с вода и пак става сок. Ако имаш още от тях под ръка.

# 129
Precious girl,и аз ти пожелавам да е от зъбки температурата. Дано не е вирусно.Давай течности много.
Аз давам айрян с принцеси като му правя.Давам и сокчета от време на време.

# 130
Благодаря, момичета! Ами не иска и така, което не ми харесва. Чак мляко и сок да отказва.. След час ще ходим на лекар, едва намерихме кой да я прегледа.

# 131
  • Варна
Значи ще има доста да почакаме с приказките. Аз където ходим взимам рекламни брошури, списания и тем подобни, тях да къса . За книжките ми е жал да ги къса.

# 132
Момичета, с някакъв вирус е, с рани (афти) в устата, затова отказва да се храни. Педиатърката изписа Изовирекс, Витамин Ц и ми каза, че тези афти сами си минавали. Питах дали мога да пръскам с Голанил, каза да пръскам. Анафтин не помагало, поне според нея. През нощта детето пак вдигна темперетура над 39, свалихме я, но в момента пак има. Педиатърката каза, че ако продължи повече от 3 дни ще изпише антибиотик. Но много ме притеснява, че отказва храна. Чудя се какво да правим, да се прибираме ли спешно в София, тя хич не обича да пътува, но тук в провинцията няма никакви лекари. Не знам и колко са компетентни.
До сега не е боледувала, а всеки ден сме в мола и по площадките, дойдохме тук и вирус..
Някоя от вас дали се е сблъсквала с този вирус?

# 133
Precious girl,дано се оправи бързо детенцето.Съветът ми е да се прибирате към София.Моят син също поддържаше 39 Т в продължение на няколко дни.Антибиотик не е приемал.При него се оказа остра чревна вирусна инфекция в крайна сметка. Скорошно оздравяване.На нас ни бяха изписали Хексалгин   за деца при висока температура, еднократно

# 134
Тя няма постоянна темперетура. Имаше ли разстройство и повръщане при твоете детенце?

Общи условия

Активация на акаунт