Майски бебета 2024г. - Тема 7

• 11 107
  • 485
  •   1
Отговори
# 225
Зоя, как сте?

# 226
Уф, усложниха се нещата при нас и вече четвърти ден сме в болница с малчо. Няколко поредни дни вдига 40+ градуса температура. Уж вирусна инфекция, после се оказа, че е развил и бактериална и за финал се е стигнало до гноен отит, като са засегнати и двете уши. Правиха му парацентеза преди два дни, но в ушите продължава да се образува гной и утре ще му правят процедурата повторно. Смениха му антибиотиците и се надявам този път вече да е правилното лечение и бързо да се повлияе. По-ужасна седмица не съм имала през живота си.

# 227
  • София
Бързо оздравяване!!! 💚

Аз днес взех пантофки от кварталния детски магазин- без марка, но много готини и изглеждат удобни. Бяха му ледени крачетата тези дни като беше само по чорапки и днес минах през магазина. Даже ми се струва, че с тях ходи по-добре, не знам дали не си внушавам. Като ги свалих му бяха топли крачетата, така че броя за успешна покупка.

Докъде сте с гърнето? Аз гледам сутрин и следобяд след сън да го слагам, нооо имам 2-3 успеха само. В някои дни, в които е по-нервен и плаче като види гърнето, не го мъча да го слагам. Чудя се вие докъде сте?

# 228
Зоя, звучи ужасно! Дано новите АБ помогнат. Откога е на тях? Прегръщам те!

# 229
Леле, прегръщам ви! Представям си какво ти е бременна в тази ситуация. Бързо да минава!  ♥

# 230
zoya. Скорошно оздравяване Heart Наистина много неприятно,дано малчо се оправи бързо Flowers Four Leaf Clover

# 231
  • София
Зоя, ужас! Бързо да се оправя детето!
Засега щъка по чорапи малкия, но му взех пантофки за вкъщи. Като стане наистина студено мисля да му ги обувам. С ламинат сме вкъщи, но е топло.
С гърнето нямаме голям напредък...

# 232
Ох, Зоя, съжалявам за това, през което преминавате! Стискам палци да минава бързо и да остане зад гърба ви!

Вкъщи е по чорапи, не мисля да взимам пантофи, не е чак толкова студено.

С гърнето сме до никъде, но вече е време да изградим някаква рутина. Мисля да взема книжки и да й спретна едно кътче в банята. Опитах директно на тоалетната с приставка, но е малка още и не става.

# 233
Моята не може и минута да издържи седнала на гърнето..

# 234
zoya, стискам палци всичко да минава по-бързо.

С гърнето много е сложно - вкъщи само сутрин след ставане горе долу седи. След това през деня въобще не иска да сяда. В яслата е отличник. Там няма проблем да седи колкото трябва и когато трябва. Не съм мислила какво ще го правя. Със сигурност не искам да го натискам. Може да пробвам заедно да ходим, както в яслата. Нямам идея, някой ако има. Книжки и приказки в момента не работят.

Поне като ака в повечето случай вече разбира какво прави и ми сочи памперса.

# 235
  • Варна
Ех Зоя! Дано бременността ти минава поне леко и не ти създава допълнителни неудобства. Да ви минава и да ви изписват бързо🍀!
Ние с гърнето сме добре. Слагам го поне 4 пъти - сутрин след ставане, преди лягане за обяд, след ставане от обеден сън и вечер преди банята. Вече почти не се случва да ака в памперса. Може само сутрин  рано, затова се и буди, преди сутрешния тоалет. След ставане влизаме заедно в тоалетната. На принципа съм да види какво се случва, така е и с миенето на зъбите. Преди стоях до него и му подавах разни кремове, пастата за зъби и всякакви нови неща. Ако иска да става, му подавам нещо друго, което не е виждал. Книжките не вървят при нас тогава. В началото започна много да протяга ръце към мене и да иска да става и реших да го оставя сам с нещтата да ги разглежда. Ако ме няма, може да се застои. И така и стана. Като му кажа "хайде на цукалото" и тръгва. Оставям го той си стои вече,  а аз си върша друга работа в кухнята. Проверявам го, ако е акал  казвам" браво" и пляскаме заедно с ръце. Преди обяснявах какво е и го сочех с пръст. Сега от една седмица дори сам си става от цукалито и ми го сочи с пръст"а-а".
Но с яденето с лъжица сме до никъде.
И Марти няколко пъти се подхлъзва на ламината с чорапи, които имат гумирано отдолу. Засега го оставям бос, но ще взема и аз нещо.

Последна редакция: нд, 28 сеп 2025, 20:42 от mama 06

# 236
Зоя, как сте? Мисля те

# 237
Благодаря, момичета! ❤️ Днес ни изписаха и най-сетне сме си вкъщи. Доста упорита бактерия се оказа, но малчо вече е много по-добре и днес на прегледа докторите бяха доволни от подобрението. Продължаваме с антибиотиците до понеделник когато отново сме на контролен преглед.

Върнахме се доста крачки назад с режима, защото върнахме бибата, нощното хранене и съвместното заспиване, но съм сигурна, че скоро ще влезем в ритъм, само да се възстанови напълно малкия герой.

Бъдете здрави!

# 238
Радвам се за вас, Зоя. Браво на малкият герой.

# 239
  • София
Зоя, радвам се, че малкият е по-добре!
Има ли такива, които още дават мляко рано сутрин? Или съм само аз. Виждам, че детето обича и си го пие. Но май е време да го спра. Поне това сутринта. Вечер ще си му давам.

Общи условия

Активация на акаунт