Майски бебета 2024г. - Тема 7

• 11 103
  • 485
  •   1
Отговори
# 330
Изтръпвам как ще работя с болно дете. Да, не съм виновна аз. Да, имам право на болничен, но все пак работата трябва да се върши. За щастие не работя нещо с точно фиксирано време (например в магазин) и ако трябва ще доработвам вечер и уикенда.

# 331
И аз се тревожа за работа+болести. Ще се редуваме с таткото за болничен, пък и много вероятно да ни зарази и нас, тъй че ще си стоим вкъщи, когато трябва.

Друг е въпросът и кой как възприема нещата - има доста крайни позиции по този въпрос - някои спират само за един сопол и започват лечения, други само при сериозни заболявания.

# 332
Уж ги връщат като са болни

Не е задължително да си визуално болен за да заразяваш. Някое дете може да си е сравнително добре и да е заразно, но друго да изкара същото нещо по-тежко.
В нашата ясла дават с бистър сопол, но правят забележка. За цветен вече не може. Вече 2 пъти си е вкъщи заради сополи за 1 месец. Щото той 2-3 дена бистър и после дирекно на жълт и/или зелен. Но той е гъст, не може да диша. Аз само му го дърпам, правя инхалации. Няма в яслата кой да го прави това, ако евентуално ходи. Ще видим как ще го бъде. Ще се редуваме с таткото за болничен. И да го спра и да го пусна след 1-2 години, то ще е същото само, че след време. Надявам се просто с времето да става по-добре. После се окуражавам с "Това да му е боледуването ще съм доволна" и така

# 333
Моето дете го върнаха миналата седмица,уж с разтройство.Но беше от някоя храна най-вероятно,отмина за един ден.Баща му го гледа тогава,аз ходих на работа.Когато се налага ще отсъствам,дано не ме изгонят с постоянно болнични.

# 334
Момичета, през нощта детето се събуди повърнало, още около 4 пъти повърна докато я заведем на лекар. Нещо като слуз следващите пъти.. Гледаха гърло, слушаха я, няма темперетура, няма диария. Предписаха свещички и прахче за хидратация. В колата още два пъти повърна, след това вкъщи веднъж. Дадох след това малко вода на два пъти, за да не предизвикаме пак повръщане и спи до момента.
Днес според вас да взимам ли кухня и какво изобщо да давам? Банан дали е подходящо. Препечена филийка с масло най-вероятно ще направя. Дали ще яде не знам.
Забравих да кажа, че вкъщи за момента никой няма такива симптоми.

# 335
Момичета, през нощта детето се събуди повърнало, още около 4 пъти повърна докато я заведем на лекар. Нещо като слуз следващите пъти.. Гледаха гърло, слушаха я, няма темперетура, няма диария. Предписаха свещички и прахче за хидратация. В колата още два пъти повърна, след това вкъщи веднъж. Дадох след това малко вода на два пъти, за да не предизвикаме пак повръщане и спи до момента.
Днес според вас да взимам ли кухня и какво изобщо да давам? Банан дали е подходящо. Препечена филийка с масло най-вероятно ще направя. Дали ще яде не знам.
Забравих да кажа, че вкъщи за момента никой няма такива симптоми.
Аз в такива моменти давам варени картофи, ориз, бананче също може, попара без масло и сирене (само с чай)..

# 336
Аз съм давала само сухари и обикновенни бисквитки,но при разтройство.Давай и хидратиращ разтвор за да не се обезводни.
Моя пък син не спа от зъби.Цяла нощ рева,два задни зъба му излизат наведнъж.Наполовина излезли.Кътници ли са,кучешки ли са,немога да ги определя.Със сополи и хрема,дано не се разболява Confused

# 337
Прешъс, на нас пролетта ни се случи това, вероятно е от двудневните вируси. Прахчета за хидратация, Натриев цитрат и хляб/картофи, нещо, което не дразни. Мазното дразни, както и млечните, та бих пропуснала маслото поне днес. Утре виж как е и може малко, но най-важното е вода да пие. Никакви манджи.

# 338
Не иска да хапва за момента, малко солети и банан само. Но пък е весела, пие по малко вода. Взех имуностимулант Биозин, прахчето нещо не го пие много, уж е сладко, това за рехидратация. Дано да мине бързо.

# 339
Момичета,да ви се оплача,моят син от седмица е с хрема.Ходихме на лекар,изписаха разни неща,но още не му минава.Има и кашлица.Утре мисля да го водя пак.По същото време пък започнаха да му излизат долните кътни зъби,днес видях,че и горните пробиват.Дефакто 4 зъба излизат наведнъж.Възможно ли е тази хрема да е от зъбите толкова време?Сиропи пие,чистим нослето,капки слагаме,инхалации правим,а все едно нищо Confused

# 340
  • Варна
Дени, може и да е от зъби и от настинка вдете заедно, защото казваш, че имате и кашлица. Едното да е съвпаднало с другото . Давай му топли чайчета от лайка, ако обича да  пие. Лайката има успокояващ ефект. Пожелавам ви, да се оправите по-бързо 🍀!

# 341
Възможно ли е да се закашля от лиги?
На нея когато й растяха кътниците,чак се давеше от тях.

# 342
Дени, има ли някакви други симптоми? Температура, отпадналост, храни ли се добре? Аз след моята травма с последното боледуване, бих завела на УНГ за всеки случай.

# 343
Няма други симптоми, не е вдигал температура, яде си,играе и тича по цял ден.Кашлицата мисля,че се появи от секрета от носа.Уж чистя сополките ама явно не много добре.Те са безцветни,понякога са воднисти,понякога и по-гъсти.Лиги също много има много.Гледам да му давам топли напитки,но не ги пие особенно.

# 344
Момичета, ние имахме ужасна ситуация преди седмица. Започна повръщане, което спря след една свещичка, мисля, че бях писала. След това разстройсто, но нищо особено, изхождане по два пъти на ден - сутрин и вечер. Но на 4 ден детето получи гърч, просто се обърнах и я видях как е обърнала очите, тръгнах да й бъркам в устата, което е било грешно. Добре, че съсед ме чу и реагира правилно, обърна я на една страна и някак се съвзе. Просто ужасна ситуация, направо помислих, че детето си отива. Докато я карахме до болницата беше в спящо състояние. Та някакъв вирус, неизяснен с фебрилни гърчове. Бяхме 4 дни в болница. Вече сме вкъщи и лека полека я захранваме. Ще ходим на невролог най-вероятно по-нататък.

Общи условия

Активация на акаунт