Майски бебета 2024г. - Тема 7

• 11 107
  • 485
  •   1
Отговори
# 315
Аз и чорапи и тия на чувалчето 😂😂😂😂 Сега пробвах без тях. Ще е със сигурност по-добре, защото като се изхлузи от вградените чорапи и целия чувал й се усуква.

Два чифта чорапи? Моето дете ще вдигне революция 😂 Мъча я с чувал и аз втора вечер, дърпа го горе, долу, ако бях сложила и чорапи си представям.

# 316
Дърпа го горе. За чорапите не протестира 😂😂😂

# 317
Моето бебе не търпи чували, завивки.. От новородена все риташе завивките, сега като заспи дълбоко я завивам, но тя се върти и се отвива. Климатика е на 23/24, облечена е с пижамка или плътно боди. Купих още преди да се роди едно много хубаво одеалце Белпла, с него я завивам.

# 318
И ние вече сме с пижама и чорапчета. Също спи отвита… а да-отново сме със сопол Anguished

# 319
Момичета, как спят вашите дечица нощем - градуси в стаята и завивка? Ние сме на 23 градуса нощем с едно одеалце на дупчици, но много се върти и се отвива.

С чувалче е от раждане, Сега е с есенно чувалче с крачета 1.0 тог. Малко е хладно за 1.0 тог, около 20-21 градуса, но му слагам потник, дълга пижама и чорапки. То и цялата зима си е есенно, защото вкъщи е около 23-24 градуса. Няма кой да става да го завива през нощта. Само през деня спи с одеалце

# 320
Никога не се разбра моята девойка с чувалчета. От завивките се отвива, та просто държа по-топло в стаята.

# 321
Какво мислите за противогрипните ваксини за бебета и мислите ли да поставите на вашите дечица? Моето дете ще тръгне на ясла в началото на ноември, може би ми се иска да го предпазя поне от грип по някакъв начин. Чувала съм, че има и назална за деца, която се намира по-трудно.

# 322
Спи с пижамка, отвита на 22°.
Ваксини слагам само задължителните.
За витамин Д съм изключила тотално. Ще го започна.
Дадохте ли мед и ако да, как го въведохте?

# 323
Моята госпожица спи с чувалче от бебе. Искам да ѝ сложа противогрипната ваксина, но ако не успея нея да ваксинирам, ние с таткото ще се ваксинираме. Почнах отново даване на вит. Д, но честно казано го забравям понякога. Въведох мед като в киселото мляко добавих съвсем малко и така ден-два, след което увеличавах количеството.

# 324
Какво мислите за противогрипните ваксини за бебета и мислите ли да поставите на вашите дечица? Моето дете ще тръгне на ясла в началото на ноември, може би ми се иска да го предпазя поне от грип по някакъв начин. Чувала съм, че има и назална за деца, която се намира по-трудно.

Обмислям го, единствено се колебая, защото му сложихме ваксините и за варицела и от 12м насам няма месец без ваксина. Противогрипната ваксина първоначално се слага на деца , които никога не са получавали ваксината, в 2 дози през 1 месец. Назалната е само за деца над 2 години. С таткото ще си сложим със сигурност, от години си слагаме всяка есен, а сега със сигурност няма да имаме сили да се грижим болни за болно дете

Последна редакция: нд, 12 окт 2025, 22:25 от sedi_

# 325
Противогрипна на сина ми тази година няма да слагаме, тъй като с приоритет ни е тази против варицела и ще изпуснем подходящия прозорец за първата. Боледуването доста ни обърка плановете като цяло. Ние с мъжа ми иначе си слагаме всяка година и тази седмица също се ваксинирахме с ВаксиГрип. Надявам се да успея да предам достатъчно антитела поне на бебчето преди да се роди, за да засилим колективния имунитет вкъщи. Официално приключихме с яслата след рекордните три дни с по два часа посещение, така че намаляме шансовете за боледуване.

# 326
Благодаря за информацията за назалната! Аз също искам да сложим тази против варицела, но ни остава още една от задължителните, а педиатърката ми каза, че първо трябва да поставим нея (не знам дали наистина е така).

# 327
И тримата се ваксинирахме против грип. Миналата година аз и мъжът ми само и определено беше добро решение - много по-леко изкарахме зимата.

През нощта спи с чувалче, много се върти и няма шанс да задържи завивка. Допреди няколко седмици, като беше още топло, спеше с пижамка.

Zoya, какво имаш предвид за яслата? Решихте да я отложите ли?

# 328
Marisol., да, яслата отпада. Просто ми дойдоха в повече последните три седмици на боледуване и както бях готова да тестваме ходенето на ясла, така изведнъж изобщо не ми се рискува с новородено вкъщи. Напълно наясно съм, че три дни не е никакво "тестване", но този болничен престой доста ни травмира и двамата. Та, остава за следващия септември или пък направо на градина.

Последна редакция: пн, 13 окт 2025, 10:38 от zoya.

# 329
Зоя, каквото чувам от приятелки, познати, по площадки всички деца са така. Аз нямам спомен едно време така да сме боледували. Не знам как е възможно да се работи с малко дете, което ходи два дни на градина и пет е болно… Уж ги връщат като са болни. Няма да коментирам пък финансово колко струва една настинка - спрейче за гърло, нос, имуностимулант. Едно 50/60 лв. оставяш в аптеката.
Желая ти леко раждане! И се пази до колкото можеш, защото аз бях настинала преди раждането и бебето беше с някой завишени показатели, съответно с абокат заради антибиотика, 5 дни престой, вместо обичайните три при естествено раждане.

Общи условия

Активация на акаунт