Майски бебета 2024г. - Тема 7

• 11 170
  • 494
  •   1
Отговори
# 300
Момичета, давате ли витамин д? Аз го бях спряла лятото.
От началото на септември давам по препоръка на личната. Даже обмислям дали и лятото да не давам вече. В началото на септември си изследвах вит. Д и съм с дефицит и то след лято..

# 301
  • Варна
Deni не се тревожи и ние бяхме така докато свикне. Още не възприема цукалото, като нужник, а само памперса. Не се отказвай. Слагай го методично, да влиза в мозъчето и да го приема като програма.
Аз накрая дадох и Депон 🙄, сигурно и зъбите са го мъчили.  Такова тръшкане, скоро не беше имало. Оставих го да спи само 40 минути  и хайде навън.

# 302
Ние с гърнето сме добре. Върши си всичко там, често си го носи от банята, което е знак, че иска да прави нещо. Имаме сухи часове, което ми показва, че може би започва да стиска и да успява да контролира нуждите си. Далеч съм от това, че е напълно готова, но за мен сме на една стабилна основа.

Витамин D започваме отново. Хубаво е да приема през зимата.

# 303
И ние с гърнего сме горе/долу добре. Понякога ми показва, че му се ака държейки се за памперса и казвайки а-а. Сяда и върши работа на него. Понякога по същия начин ми показва, че вече нещата са се случили. Ние също сме далееч от махането на памперса, но поне седи на гърнето. Витамин Д и аз започнах от началото на месеца да давам по 1капка.

# 304
Аз не съм спирала да давам вит Д по препоръка на педиатъра, понеже чак сега започна да му се затваря фонтанелата. Обмислям някакъв имуностимулант към витамин Д-то.
С гърнето е добре, като го сложа върши си работата, но като го видя, че му се ака го питам, отказва гърне и смело си ака в памперса хах. Ще свикнат.
Момичета, как спят вашите дечица нощем - градуси в стаята и завивка? Ние сме на 23 градуса нощем с едно одеалце на дупчици, но много се върти и се отвива.

# 305
Вкъщи е около 20-22°. Спи с пижамка и тънка завивка, която често бива изритана. Не се притеснявам, тъй като не е студено. Но пък и в моето бременно състояние ставам по 10пъти нощем до тоалетна, така че го завивам често. 🤣 Тази нощ беше ад. Събуди се с рев към 2.30, масах с калгел, носих, галих - нищо. Заспа върху главата ми към 4ч. Сутринта видях, че е пробил и четвъртия кътник.

# 306
Аз взех чувалче. Два дни спи с него. Не е свикнала много сякаш, не се завърта добре с него, изкарва си крачетата и става все едно чувалчето е без крачета. Дърпа го като й го слагам и сутринта също, но много се отвива и нямаше друго решение. Предполагам, че ще свикне. До сега не е спала с чувалче. Имах опит като беше на 2/3 месеца, обаче ме дразнеше, че като сменям нощно време памперс и то ми се моташе.

# 307
И вкъщи е между 21-23 градуса.Спи с памучна пижама и с олекотено,но не е дебело.Също много се отвива.Чувалче има,но не го слагам в него.Като се събуди веднага става и започва да обикаля в креватчето и мисля,че няма да му е ок.Буди се по 1-2 пъти,кога за ядене,кога за вода или просто така.

# 308
Моята не търпи никаква завивка. Спи с ромпър. В стаята е 21-23 градуса

# 309
В нас е под 20 градуса нощем, а гледам да не пускам климатици и чакам парното. Климатиците много ми изсушават гърлото и не се изкушавам. Спи с дълго боди и спално чувалче с крачета 2.5 tog. Ако е по-топло с ромпър и чувалче 1 tog.

# 310
В неговата стая е 20°, а той спи с тънка пижамка и преходно чувалче с крачета. Даже не съм си правила труда да пробвам завивка, защото няма да стои дълго завит с нея.

VaniaK, пробвай да подгънеш малко крачолчетата около глезените, за да са й по стегнати. Имахме същия проблем с изхлузването и от както му ги подгъвам вече всичко е наред.

# 311
Ами то има такива като чорапки да ги запретна и аз й ги слагам, да не вземе да изстине, случайно 😂😂😂 освен по чорпаки само и да си излезнали краката изцяло от крачетата на чувалчето.

# 312
О, тези вградените чорапки са много неудобни, заради тях става по-лесно изкарването на крачетата. Аз си слагам отделно чорапи.

# 313
Аз и чорапи и тия на чувалчето 😂😂😂😂 Сега пробвах без тях. Ще е със сигурност по-добре, защото като се изхлузи от вградените чорапи и целия чувал й се усуква.

# 314
Ууу да, да. Слагай ги здраво да не ги пъха вътре. Влезнат ли вътре краката, веднага почва да мрънка, защото не може да се върти спокойно.

Общи условия

Активация на акаунт