Майски бебета 2024г. - Тема 7

• 11 124
  • 485
  •   2
Отговори
# 285
  • Варна
Като каза Marisol кофата за боклук и при нас е любимо занимание. Знае какво е боклук, казва "бо" и къде се хвърля. Отива отваря си сам вратичката под мивката, надига капака, хвърля и затваря. После отваря пак и почва да вади, да иска да разглежда както съм хвърлила .
sedi разсмя ме с мечката в гората и бибата😀.
Ние сме на номер 20 в момента, но съм взела  22  ботуши. Чудих се между 22 и  23 номер. Но ми се сториха много големи и неудобни като го видях да ходи. Не съм им махнала етикета още. Ако реша да ги сменя с по-големите .
Някой беше писал, че разрежда млякото. Аз го намалявам като милилитри, както VaniaK каза. От 200 мл. на 180,160 и така.

# 286
И аз приспивам на ръце. Пробвах няколко нощи да лежа до нея, да потупвам и какво ли още не, но тя просто прекарва 2+ часа в гледане в точка и не заспива. Всъщност аз нямам нищо против приспиването на ръце, гушкаме се, пеем си и заспива бързо, спи си цяла нощ.

# 287
И ние се приспиваме в повечето случаи на ръце.Като го оставя в креватчето полузаспал,става и започва да играе.

# 288
Момичета, вече съм отчаяна. Моето дете не иска да спи през деня изобщо, ето станала е в 9 и в момента реве. Не знам какво да я правя.. Не съм я приспивала на ръце, като я гушна тя се разсънва още повече. Оставила съм я да пореве малко, но тя не спира. Не знам вече, дадох мляко, биба, мазах зъбите. Снощи дадох нурофен даже да не би да я боли.

# 289
Precious girl,и моето момче имаше такъв период,но правеше една една дрямка в деня от 30,40 мин. Все кисел,пищи без причина.Мисля си,че този период е преход към едно спане.Незнам,поне при нас.Продължи доста време,над месец.Дано няма нищо сериозно Heart

# 290
Според мен е нормално. Има такива дни. Превъзбудени са, или не са достътчно изморени, или не искат да спят, защото са научили нещо ново. До сега не е имало ден, в който да не спи на обяд. Най-малко на скоро спа 40/50 минути веднъж за деня и ми беше драма как ще издържи до вечерта. Издържа, че и легна късно. Много са изморителни такива дни и нощи. Дано мине бързо.

# 291
Момичета, вече съм отчаяна. Моето дете не иска да спи през деня изобщо, ето станала е в 9 и в момента реве. Не знам какво да я правя.. Не съм я приспивала на ръце, като я гушна тя се разсънва още повече. Оставила съм я да пореве малко, но тя не спира. Не знам вече, дадох мляко, биба, мазах зъбите. Снощи дадох нурофен даже да не би да я боли.

Ако не е спала през деня, 100% реве от преумора. Много са малки, това им изпържва нервната система, като добавиш и всички емоции и случки през деня. Има ли режим на сън? В колко си ляга обикновено вечер, в колко става? Ако ляга много късно, не прави дневен сън, бих започнала от там да не я оставям да спи до 9 сутринта на първо място и всячески да се опитвам да я приспивам към 1 на обяд. Махам всички стимули, играчки, шумове, светлина.

# 292
Ставането в 09:00 и според мен е доста късно и от там се разбърква целия ден. Моя син се буди в 07:00, а вечерта ляга в 21:00. Сутринта ако не е станал сам до 07:30 задължително го будя аз, защото е важно всеки ден да се буди по г/д едно и също време. На обяд дрямката му е от 12:30 до 14:30/15:00. Също оставянето да пореве при него само влошава нещата, защото като се разстрои прекалено, после успокояването и заспиването стават още по-трудни, а когато най-сетне заспи, съня му е доста лек и цяла вечер се върти като пумпал.

Понеже и при нас сега има драма със заспиването след престоя в болницата и тествам различни неща за успокояване, нещо ново, което започнах да правя е да му масажирам скалпа с една от тези четки за разресване и разплитане на коса.
Скрит текст:
Направо се хипнотизира и се разтапя в ръцете ми. 😄 Внимавам само да не заспи докато го правя, за да не се превърне в асоциация за заспиване. Като се успокои достатъчно и спирам.

MonikaMM, браво за напредъка със заспиването до теб!

Коментирали сте и махането на бибата наскоро, а тъй като аз пак я въведох за успокояване в болницата, вкъщи като се прибрахме я махнах от раз този път, а не плавно.

Последна редакция: вт, 07 окт 2025, 09:57 от zoya.

# 293
При прехода от 2 дремки към една имаше малко подобна драма, но гледах да го слагам да си ляга рано - дори към 19:00 за да няма истерии и си заспиваше до сутринта (давах му 1 мляко към 10:00 малко в присъница за да може да си доспи, а не да се събуди гладен и ядосан в 3-4). И така на следващия ден става към 6 примерно и гледаме да издържи до 12, 1 и прави дрямка и така.

Заспива до мен на леглото с биба, иначе като по-малък си заспиваше в кошарата до мен, но с пътуванията се промениха нещата и сега не иска в кошарата, но и това ще променим със стратегията на Зоя, само да му доизбият кучешките.

Вчера много се забавлява да хвърля бибата от леглото и да се смее и накрая викам, я да не ти я давам, да видим какво ще стане. Въртя се и не заспива и само в един момент ме погледа и каза: мама бюиба и ми домиля и ми стана смешно Simple Smile)) беше много сладък. Явно по-плавно ще трябва да действам.

# 294
Благодаря за съветите момичета. Вашите деца си имат режими, моето може би от 6 месец е на една дрямка. До годинка нямахме проблем ставаше си в 8, лягаше в 9, но след като навърши годинка започна сутрин да спи до 10, даже някой път 11, ако се събуди в 7/8 пие мляко и пак заспива. Но тези дни просто е ужас. Не знам дали не е свързано с това, че последния месец бяхме при нашите. Вчера се прибрахме в София, пак стояхме до късно, но поне сега спи и заспа без проблем, което е най-важното.
Благодаря ви още веднъж!

# 295
И ние сме на една дрямка от 6 месеца насам. Има стриктен режим. Будя в 08:30, ляга в 13:00, будя в 15:00, вечерта ляга в 22:00. Знам, че мога да будя и по-рано, съответно и да ляга по-рано, но така сме засега. Вторият ИБ може да го кара колкото реши. 😀 Спи ли след 15:00, дори 15 минути повече, вечерта заспива след 22:30. Има дни, в които е спала и 30 минути през деня. Имаше и ден, в който изобщо не заспа. Но в 99% от времето това работи при нас.

# 296
Момичета, давате ли витамин д? Аз го бях спряла лятото.

# 297
Да, почнах. По една капка Вигантол. Знам, че е хубаво да се дава до втората година поне. Аз честно казано бих си давала постоянно, без слънчевите месеци. Като цяло сме с нация на недостиг на Вит Д. Но може би все пак след втората година, ако реша да давам, ще е след като съм проверила нивото му.

# 298
  • Варна
Давам, да.
Днес го пиша труден ден. Обикновено за обяд спи от 12:30 до 14:30. Сложих го, ама 1 час се въртя, игра, подскача, хленца, мрънка. Ходих 2 пъти при него. Обикновено заспива сам. Но този път нещо имаше. Дадох Камелия капки, не помогнаха. После още половин час допълнително плака и мрънка, ту затихва, ту започва пак. Взех го разходихме се  до прозореца, гледахме навън. Опитах се да го приспя на ръце, не стана. Накрая му направих малко мляко, после една студена биба и заспа. Сега е времето по принцип да се буди. Нещо се беше превъзбудил, спеше му се, а не може да заспи.

# 299
Аз не давам витамин Д,бях забравила за него.Трябва да започна значи.Ние с гърнето сме до никъде.Слагам го,седи сумати време ама нищо.Сложа памперс и до 1 минута е свършил работата Grinning Всеки ден прави този номер.

Общи условия

Активация на акаунт