Майски бебета 2024г. - Тема 7

• 11 198
  • 496
  •   1
Отговори
# 270
Някой беше попитал, аз кърмя все още, редовно и то.

Относно зъбите - 12 зъба, надут е венеца при кучешките сега. Та ги очаквам.
Храни се както обичайното, никак. От началото, малки количества, колкото за дегустация.

Спането - нощен сън около 11ч, през деня е на една дрямка от час и половина. През нощта се буди 3-4 пъти. Яде и заспива.

Играчки - от начало страст са ѝ книжките. Разглежда ги с интерес и сочи разни животни. Топчета и кубчета. Музикални играчки. Баланс колело, любимо напоследък.

Сега на кой номер обувки са децата ви? Как ги купувате, с 1см по-големи ли?

# 271
Моят дребосък е с обувки 22 размер. Вчера ходих до Декатлон да гледам за гумени ботуши за дъжда, но 23-24 номер са му адски големи. Иначе като обуе обувката гледна да има пръст разстояние, те и в магазините така съветват.
Не знам за вашите, но както беше дребен и слабичък, за два месеца с помощта на солети и снаксове, Борис качи цял килограм(а уж качвали бавно). Сега обмислям да му вкарам плод като снакс, че се подготвяме за ясла и да вървим с техния режим.

# 272
Обувки 22 номер.Взимаме с 1 см по-голями.
С нищо не се заиграва повече от 5 минути. Никакъв интерес към книжки.Най -обича навън в калта, камъни,вода.
За храненето ,знам че не бива ,но когато е гладна ,а не иска да яде определена манджа пускам реклами или музикален канал.
13-ти зъб е започнал.
11 кг е и висока 82 см. Избягвам снаксове и подобни.Давам само като излезем с количката ,че вече не иска в нея,а аз обичам да я разхождам.
Има ли някой още със залъгалка да спи?

# 273
Ние сме към преход 22ри размер.Нещо ми се струва много бързо му пораснаха крачето.Лятото носи 20ти размер резанки,накрая почнаха да малеят.За яслата взех 21ри пантофки ама сега гледам,че и те са малки.Баба му му взе боти за есента 23ти и има малко място отпред.Та 1 см трябва да има отпред свободно като е стъпило детето.
Все още има 7 зъба.Побелели са венците на няколко места и то отдавна,но ново зъбче пробило няма.
Бибата я отказа окончателно през Август.Даже му я бутах в устата ,за да заспи по-бързо и я плюеше. Беше в един период,в който нямаше заспиване вечер.
Количката не я ползваме вече,като го сложа в нея започват едни истерии и рев.

# 274
Сега на кой номер обувки са децата ви? Как ги купувате, с 1см по-големи ли?

Моят има обувки 23, 24 и 25 номер. Абсолютно си зависи от марката и модела. На място преценявам. Гледам да има 1 пръст, но ако случайно по-малкия номер има само малко аванс, направо взимам по-големи, защото няма за къде да му взимам по-малкия номер. Бързо ги израстват

# 275
Моята госпожица до преди месец беше с 19 номер. На Адидас да знаете, че се вади стелката и си има начертано до къде трябва да са пръстчетата, една майка ми го каза това, аз не знаех.

# 276
Зависи от марката, но генерално е на 23 в момента, вчера поръчах гумени ботуши 24.

# 277
Моята има 12 зъба и 2 чакам скоро. Носи 20 номер обувки. 😀 Яде всичко, само покрай зъбите отказва чат-пат. Макар че от май месец си седи 10 кг. 😂 Играе си с количките с кукли, които бута. Обича и коли. 😀 Но най-много с книжки, наистина много се занимава с тях. От няколко дни се заслушва и като четеш, преди се дразнеше, хаха.

# 278
  • София
Моят син си е зарибен по бибите. Без тях не заспива и нощем, ако не си я намери, реве. През деня, ако успея хубаво да го разсея, издържа, но в някакъв момент си я търси пак. Давам като стане нетърпим, а той бързо става такъв Sad не знам как да го отуча.

# 279
Моята госпожица до преди месец беше с 19 номер. На Адидас да знаете, че се вади стелката и си има начертано до къде трябва да са пръстчетата, една майка ми го каза това, аз не знаех.

И на Geox са така.

# 280
Моят син си е зарибен по бибите. Без тях не заспива и нощем, ако не си я намери, реве. През деня, ако успея хубаво да го разсея, издържа, но в някакъв момент си я търси пак. Давам като стане нетърпим, а той бързо става такъв Sad не знам как да го отуча.

Като е по-малък и не разбира се маха от раз. Ние махнахме бибата когато бяхме в преход от 2 към 1 дрямка и се възползвах, че е много уморен. Имаше протести, но със сигурност ми беше по-лесно. Доколкото знам решеваш, че ще махаш и я махаш без отстъпване назад. Около седмица май трябва да отнеме. Започваш с махането вечер, а не на обяд. Най-силен протест или първия ден или към 3-4ти ден. И най-вече внимаваш да не вкараш друга асоциация на мястото на бибата - например да го приспиваш на ръце. Не съм се интересувала от други методи - някои хора режат връх (не знам колко е ок), като е по-голямо детето остават в гората на мечка и т.н. Някъде бях попаднала на някаква жена дето беше казала, че са сменили бибата (с друга марка и форма) без да искат и дадето я е отказало и повече не е искало. Каквото и да решиш - успех.

# 281
  • София
Аз още приспивам на ръце. Има ли други като мен?

# 282
На мен понякога ми се иска да я гушна и да я приспя на ръце, но тя не дава. Криви се, шава, става. А, така искам още малко да я гушна като бебе ❤

# 283

Аз до скоро приспивах на ръце, но лека полека успях да го приуча да заспива до мен на спалнята и после го местя в леглото. Първо само леко го оспивах и го слагах до мен, а сега директно лягаме заедно.

# 284
Като тръгна на ясла ги предупредих, че заспива на ръце. Първия ден като остана да спи там като отидох да я взема ми казаха: Защо се притесняваш за заспиването, тя заспа сама... Frowning
Баща ѝ я приспива като легне до нея, аз пък не мога така - още си я нося на ръце. Тя почва да се върти, мята, рипа... Явно нещо не правя както трябва.

При нас единия кътник вече боцка от едното ръбче. Но другия кътник и той се е наточил.

Относно яденето - яде абсолютно всичко и то добре си хапва... а е на минимума на килограмите.

Обувките бяха 19ти номер, но последните са ѝ 20, че почнаха да ѝ стискат.

С играчки - има една дървена кула, много обича да си я реди, едно бебе - храни го, мъчи се да му слага шапката, слага го на гърне, книжки много обича, песнички да слуша и танцува.

Общи условия

Активация на акаунт