Майски бебета 2024г. - Тема 7

• 11 207
  • 496
  •   1
Отговори
# 255
Deni, при сина ми задна хрема значеше да кашля само когато е легнал - секретите се стичат по гърлото и се дави. Напред сопол нямаше.
Сополи, прозрачни като вода, знам, че са алергични. Дай нещо противоалергично и виж как ще се повлияе

# 256
Ооо и Викчето е с 8 зъба, не се притеснявам ще избият.

# 257
Благодаря ви. И аз си помислих за алергия, тъй като често си търка нослето,явно го сърби.Имам едни капки фенистил от предишно боледуване, може от тях да му дам.

# 258
И ние сме с 8 зъба, ама вчера забелязах че ще излиза един кътник. Така че скоро излиза 9я

# 259
И при нас има 8 зъба, като бяха тръгнали последно и 2 кътника, обаче не мога да видя дали има още, хапе ме Grinning

Вечер не давам мляко, сутрин също, но нощем се пробужда в странни часове и тогава давам 120 мл., след които заспива. Подозирам, че мога лесно да го спра и него, обаче значи да спя при нея или да отделя някакво време да я успокоявам и приспивам, което хич не ми се иска.

Режимът е спрямо яслата, ляга към 20:30, става 7:30, спят от 12:30 до 14:30. Уикенда вкъщи може и по-късно да легне, случва се и 2:30 часа да спи, тогава ляга към 21 и пак си е окей.

На мен пък ужасно не ми се става толкова рано, но се върнах и на работа Sad Та докато я оставя в яслата и стигам точно в 9.

Ани беше с ужасен вирус миналата седмица, държа висока температура 4-5 дни. Сваля до 37 и малко, после пак вдига 39. Беше като парцал, ходихме два пъти и на УНГ, че се притеснявах от отит. В неделя сутринта се събуди и с обрив, но след това вече нищо ѝ нямаше. Обаче толкова дни да държи температура беше брутално.

# 260
Аз давам и сутрин, и вечер. Обича си го. Случвало се е и да пропусна и не е имало драма.

# 261
Моята дъщеря е с 4 зъба на година и половина и два кътника на път. Въобще не се тревожа, няма човек без зъби, ще изникнат наведнъж.
Четейки за млякото, между вас има ли някоя, която все още кърми?

# 262
  • София
моят син е с 11 зъба, а сега избиват 2 и още 2 са напът..много е крив, горкия. Иначе вечер му правя 180мл вода с 2-3 лъжички АМ с идеята да му става гадно вече и да го спираме, хахахха, пи си го така бая време, като последните 2-3 дена не си го допива. Та ще видим, надявам се скоро да приключим с това.

Кои са любимите играчки на децата ви в момента?

# 263
Май съм чувала, че не е добре така да се разрежда. По-добре постепенно намалявай мл. От 180 мини на 150 да видиш как е. После на 120 и така постепенно.

# 264
Моята девойка зъби ли я мъчат не знам, но почти нищо не яде. Отказва кухнята, на баба си манджите, пюрета, даже плодови и от няколко дни давам по 120 мляко 3 пъти на ден, че поне нещо да е яла. Тя и без това е слабичка. Хапва някакви странични неща, но и те нищо не са - кашкавал, бебешки снакс, хляб, бисквита. Направо се чудя вече какво да правя. Сутринта направих филийка с кашкавал, тя хапна буквално една хапка, направих 120 мляко и го изпи..
За играчки в момента сме на топки. Иначе имаме много образователни, такива дървени в които се слагат фигурки. Не ги харесва особено, плюшени не харесва. Общо взето играе с кутийки, купички и разбира се с кучетата. 💗

# 265
Моето дете яде основно сухи храни.Често му правя принцеса с кашкавал или с яйце и сирене.Също препечена филийка на тостера с масло и сирене.Като цяло е хлебар Grinning Манджи и супи отказва.Хапва малко,но иска сам ,не позволява да го храня аз.Съответно прави мазало,половината храна на земята хвърля,останалото яде кога с лъжичка,кога с пръсти...Но го оставям сам да хапва,поне да се учи сам

# 266
Нашият човек е с 12 зъба и 4 пробили кучешки (3 само връхчетата). Като тръгнаха кучешките и той беше на хляб, бисквити,бебешки зрънчо, омлет, палачинки и млякото. Отказваше абсолютно всичко под формата на манджа, но отминава. После пак като тръгнат по-активно, пак почва да иска да яде само твърди неща. Явно си е фаза като чувам, че има и други деца на тази възраст и с тези претенции. Simple Smile)

Любимите играчки са книжките, има доста и си ги гледа. Сега хит са музикалните. От плюшените само ги разнася из стаите и ми ги дава да ги гушкам. Simple Smile

# 267
Кофата за боклук, миялната и всичко навън 😁
Иначе много обича книжки, по пъзели и подобни не си пада, няма търпението да ги реди.

# 268

Няма някои конкретни любими. С всички си играе. Гледам да въртя на няколко дни, че му омръзват. Сортери, низанки, музикални играчки, кубчета, за дърпане някакви играчки, дъска за рисуване, голям конструктор и много други, а бях казала, че аз много играчки няма да взимам и ще имаме 10-15, колко наивна съм била. Сега може така по-любими са едни чашки дето влизат една вдруга, дървена играчка чук и пирони. Той си бута "пироните" с пръсти, не му е удобно с чука. И взех един quiet book от Тему. Има моркови, круши за дърпане, калинки, една гъсеница да се храни. Доста е занимателна. Карти с животни и предмети разглеждаме, ама там трябва да го хвана в подходящ момент иначе нулев интерес

# 269
  • Варна
Искам да благодаря на Em22 отново за крема Фимозин🙏!Това е друга работа! Ползваме го вече 2 седмици и определено върши работа. Преди в банята само се мъчех, а то нищо не ставаше. Не исках в началото да го почвам, но сега е по-добре.

Относно ирачките и игрите,се занимава много с топките, има една игра дето да слага  разни неща в дупчиците. Една книжка въщо разглеждаме с интерес. Иначе е най- впечатлен от картонени кутии . Къса си ги и после парче по парче ги изхвърля. Всичко му е интересно, всичко иска да пипне и разгледа. Понякога го оставям.

Общи условия

Активация на акаунт