Майски бебета 2024г. - Тема 7

• 12 707
  • 564
  •   2
Отговори
# 525
Ние преди може би 3 месеца го спряхме. Съгласувах го и с педиатъра, тя си набавя достатъчно млечни, а и пиеше само вечер. Нямаше проблем, от раз го махнах.

# 526
Да, аз отдавна го спрях, тя е доста лакома, добре си хапва, предлагам разнообразна храна, тъй че някак естествено отпадна млякото.

# 527
И аз отдавна го спрях. Но яде абсолютно всичко и беше лесно спирането.

# 528
Има ли ваксинирани бебчета тук за варицела?
Ако да, как я изкараха?
Ваксинирах каката миналото лято като се роди Гери две дози,без никаква реакция!
В момента се чудя дали Мони е с варицела утре ще разбера....има пъпки....не са много, но има и т.в голям филм съм от петък вечерта даже на дежурен я водих, но тогава нямаше т.
Гери също ще я ваксинирам ако й се размине до тогава
С две ръце съм ЗА

# 529
Ако да, как я изкараха?
В момента се чудя дали Мони е с варицела утре ще разбера....има пъпки....не са много, но има и т.в голям филм съм от петък вечерта даже на дежурен я водих, но тогава нямаше т.
С две ръце съм ЗА

Къде са пъпките при детето? Предполагам при каката? Пожелавам да мине бързо и да се разминете само с няколко пъпки! Все пак е ваксинирано детенце.

А на Гери в какъв интервал сложихте двете дози? И аз съм твърдо за и сондирам мнения за евентуални реакции и за какво да следя при детето, обичайните неща ли? Има ли специфична подготовка преди поставянето?

# 530
Аз още не съм му спряла напълно млякото.Давам му сутрин преди ясла,но половин доза.Имат закуска към 9 часа и лелките ми казаха да не му давам много да яде.
Напоследък спи по цяла нощ,пу пу,и не се буди.До скоро се будеше към 2,3 часа и му давах малко мляко.
От 2 дни има ситни пъпчици по вратлето и зад ушичките.Замислих се,че може да е шарка,но после се сетих,че може би е от антибиотика алергична реакция.Сутринта не изглеждаха като вчера,пък дано преминат.Страничните ефекти от антибиотиците се проявявали няколко дни след започването им.А ние го спряхме и на следващия ден се появиха Confused

# 531
Да каката е с пъпките...Ами по крака първо после, по торса, но не са много и са странни смисъл нз дали са от варицела днес ще каже док .
Гери още няма, ще сложа лятото.
Има още една редовна.
Но искам лятото да са здрави
Няма нищо специално както при другите ваксини да са здрави.🤗

# 532
Ако да, как я изкараха?
С две ръце съм ЗА

Ваксината за варицела може са се постави до 72 при контакт със заразен, но при вас (ако е варицела) вече сигурно са минали щом има и пъпки.

Ваксина за варицела не предпава само от варицела, но и от херпес зостер (евентуално), което е доста неприятно и опасно. Евентуално казвам, защото като ти е слаб имунитетът или има някакви други заболявания си е късмет какво ще отключиш или не. Най-вече при възрастните. За херпес зостер си има отдвлна ваксина, която я няма в България

пс: сега виждам, че е за каката. това за контактността може да е полезно за някой друг.

# 533
Ако да, как я изкараха?
С две ръце съм ЗА

Къде са пъпките при детето? Предполагам при каката? Пожелавам да мине бързо и да се разминете само с няколко пъпки! Все пак е ваксинирано детенце.

А на Гери в какъв интервал сложихте двете дози? И аз съм твърдо за и сондирам мнения за евентуални реакции и за какво да следя при детето, обичайните неща ли? Има ли специфична подготовка преди поставянето?

По принцип пише различни неща за времето между дозите, на нас ни казаха два месеца поне. Сложих ноември, следващата ще е януари, но тя ходи на ясла и не мисля да рискувам.

# 534
При някой, който е давал мед имало ли е реакция при детето?

# 535
При някой, който е давал мед имало ли е реакция при детето?

При нас нямаше никаква реакция, първо дадох в печиво, после в попарата и накрая на филийка.

# 536
Хора, как давате риба? В смисъл гарнитура отстрани. Аз обикновено с паста, но ми се иска да разноообразя. Рядко давам с картофи, но не му стига. Трябва да му дам 200гр картофи за да се наяде.

# 537
Най-често с ориз със зеленчуци. Много му харесва също с печени броколи и моркови за гарнитура. Също с пене, кускус, картофи (сладки и обикновени).

Момичета, да кажа и на вас. Имам един пакет памперси (с лепки) Puffies Sensitive, бях ги купувала за яслата, защото там не искат децата да са с гащички заради ученето на гърне. Ама нали ни отпадна яслата, та сега не ми трябват. Останали са около 40 броя и ги подарявам. Ако на някоя от вас ще й свършат работа (за яслата например), може да ми пише на лично.

# 538
Аз давам рибата с картофи.Но той не е по рибата много и яде основно картофите.Като взимахме от кухнята беше като някаква манджа  приготвена,с домати,чушки.

# 539
А как приготвяте и давате самата риба и каква е тя?

Общи условия

Активация на акаунт