Майски бебета 2024г. - Тема 7

• 12 662
  • 562
  •   2
Отговори
# 555
За това на частно ходим в Правителствена болница. Там не изписват АБ за щяло и нещяло. По принцип им е най-лесно с малко дете да изпишат АБ, защото се презастраховат и всички са спокойни, обаче пиенето на АБ без особена нужда може да има последствие за напред.

Да, но проблемът е в масовото използване без нужда или от неправилно използване. Те  резистентните бактериите си циркулират наоколо, независимо даваш или не антибиотик и въпрос на късмет какво ще хванеш.
Сори, за толкова отчаяния тон, но проблемът е доста голям. Да сме здрави и дано се вземат някакви мерки на национално ниво.

# 556
Ами той ме попита дали ще чакам да станат налепи по гърлото, което ми се стори малоумно. И предложи антибиотик, темеперетурата при нас беше много висока, ако е верен термометъра и над 40 стигна. И Панадол, Нурофен и свещички Фервекс не свалиха. Аз не мога да си позволя да я държа с темперетура заради гърчовете.

# 557
Ами той ме попита дали ще чакам да станат налепи по гърлото, което ми се стори малоумно. И предложи антибиотик, темеперетурата при нас беше много висока, ако е верен термометъра и над 40 стигна. И Панадол, Нурофен и свещички Фервекс не свалиха. Аз не мога да си позволя да я държа с темперетура заради гърчовете.

Не ме разбирай грешно, има нужда от антибиотици. Те лекуват. Не казвам не ползвайте антибиотици особено при нужда. Ама сополи без друго (серизно - отпадналост, температура) и без изследвания ( Последния път като ходиме за секрет точно излезе, че бактерията в носа полурезистентна към това, което ни изписаха този път, защото масово се изписва за нос. Най-малкото сигурно щяхме да му даваме нещо, което да не свърши много работа.

Интерсно, че не са пуснали все пак антибиограма.

Последна редакция: пн, 24 ное 2025, 15:06 от sedi_

# 558
Аз доколкото разбрах, са ви дали антибиотика само на база как им е изглеждало, което е малоумното в случая. Нито изследване, нито нищо.

Антибиотиците действат срещу бактерии. Не действат срещу вируси, не действат срещу "така ми изглежда". Седи го е споменала вече, но резистентността е проблем, който ще става все по-страшен.

# 559
Прешъс, в нищо не те обвинявам. Нито някого другиго. Уж трябва да имаме доврие на лекарите, но за съжаление не е точно така винаги. Всеки път съм,  ама той сега има ли нужда? Ми ако не му дам еди какво си и закъснея и стане зле? А ако му дам и той няма нужда? Антибиоците имат странични ефекти, някои са и сериозни. Малкият се роди с инфекция беше на 2 антибиотика венозно, единият можеше да доведе до глухота. И сега винаги чета листовките на всичко, което приемам или давам на малкия.

Особено като си в кофти ситуацията е ясно, че се действа както е най-добре за момента. Но ако можеш си потърси доверен доктор.

Последна редакция: пн, 24 ное 2025, 15:32 от sedi_

# 560
Няма проблем, не се чувствам, че ме обвинявате. Мнението на педиатърката ни е същото, в смисъл би изписала същото лечение. В случая няма как да се чака, просто не трябва да допускам висока темперетура. Мнение на няколко лекари е.

# 561
Да, в твоя случай е притеснително заради гърчовете. Обаче повечето си процедират така с всяко дете. Иначе с тези гърчове сигурно и аз бих се съгласи на АБ от страх да не стане по-зле и после да се обвинявам. За това те разбирам.

# 562
Да, да ние сме малко по-различен случай. Аз на 37 и малко трябва да давам задължително Панадол или Нурофен, пак мнение на няколко лекари, включително невролог. А темперетурата преди антибиотика не спадаше от нищо.

Общи условия

Активация на акаунт