Майски бебета 2024г. - Тема 7

• 5 328
  • 209
  •   1
Отговори
# 195
Има ли тук мами, чиито деца няма да посещават ясла, а директно ще бъдат записани на детска градина?

# 196
Има ли тук мами, чиито деца няма да посещават ясла, а директно ще бъдат записани на детска градина?
Да, аз няма да давам детето на ясла. Ще тръгне директно на детска градина.

# 197
Към момента и моите планове да такива, да пусна Сашко на детска направо

# 198
  • София
И моя син няма да ходи на ясла. Направо на градина.

# 199
Моника, как си?

Откакто нашата за малко не ни подпали, сменихме разклонителите в кухнята с такива с копче и директно изкл.тока оттам

# 200
Благодаря, добре съм. За сега бременноста върви леко. Само се чувствам по-изморена. И Саши тегли разклонители и всякакви кабели. Зоя как е ? При нея нещата са към финал мисля.

# 201
И при нас няма да има ясла.

# 202
  • София
Ох, момичета, и аз се чувствам така - прегряла от умора, емоции...детето крещи, нерви се, скубе Се, скубе мен, бърка ми в очите, ушите, устата, като се изнерви понякога си отскубва цели кичури. Опитвам се да съм разбираща и спокойна, ама не съм от скала и си изпускам нервите като отговарям по нервно, тръшкам се и аз понякога като малко дете, плача. Един ден не съм имала без него. Обожавам го, обожавам го, ама понякога ми идва в повече всичко. Благодаря, че споделихте как е и при вас - съжалявам, че и при вас е така, но в същото време се почувствах по-малко сама. Heart

# 203
Мони, коя седмица си вече? Стискам палци все така леко да минава бременността, а и раждането накрая. ❤️

Аз вече съм страшно буренце и се търкалям, много ми тежи корема. Очаквам след около месец да се появи девойката. 🥰

Баткото ни е сравнително спокоен като цяло, надявам се да понесе добре промяната с новия член на семейството. Иначе той след третия ден в яслата, на следващия се събуди със сопол, а днес вече и температура. 😐 Не очаквах толкова скоро да се сблъскваме с болестите..

# 204
Мони, коя седмица си вече? Стискам палци все така леко да минава бременността, а и раждането накрая. ❤️

Аз вече съм страшно буренце и се търкалям, много ми тежи корема. Очаквам след около месец да се появи девойката. 🥰

Баткото ни е сравнително спокоен като цяло, надявам се да понесе добре промяната с новия член на семейството. Иначе той след третия ден в яслата, на следващия се събуди със сопол, а днес вече и температура. 😐 Не очаквах толкова скоро да се сблъскваме с болестите..

Утре влизам в 12г.с. Доста раничко разбрахме и пола. Та си чакаме още едно момче вкъщи. Благодаря ти за пожеланията. На теб също да ти е леко раждането. Надявам се адаптацията вкъщи да е бърза и безпроблемна Simple Smile За сега имам намерения да пусна Саши на ясла като стане на 2 и след появата на бебето. Или най-добре (ако се справяме) направо на детска. Но не знам и как ще се справям вкъщи. За болестите знам, че е неизбежно. Дано при вас минат бързо тези периоди и леко.  Ще ми бъде приятно да споделяш опит.

# 205
  • Варна
Леле момичета! Ние говорим за едно дете, а вие вече чакате и второ😍. Пожелавам ви лека оставаща бременност и раждане след това! 🍀😊

# 206
Ох, вкъщи е трети ден драма с това боледуване. Вчера през нощта два пъти вдига температура до 39,3 - 39,4 градуса. 😵‍💫 Успешно я сваляме за няколко часа, но като мине ефекта на сиропа, пак тръгва да се качва. Днес следобед като видях на термометъра 39,8 градуса, директно го заведох в спешното където ни бяха супер безполезни. Видяха, че гърлото му е зачервено и казаха "вирусна инфекция, ето ви рецепта за антибиотик". Направо подпалих, какъв антибиотик като уж е вирус.. и как стигнаха до този извод без никакви изследвания. Абсолютно неадекватна работа. Отделно имаше малоумни коментари относно теглото му, сякаш не бях достатъчно напрегната вече.. "Ама как така е 9кг на година и пет месеца?", "Недоносен ли се е родил?", "Ами вие не го храните като хората това дете, защо е толкова кльощаво..". 🤬

Надявам се тази нощ да мине по-леко, защото от вчера съм на 3 часа сън, а през деня той иска нон стоп да е гушнат на ръце. 😐

# 207
  • Варна
Ее Зоя, само това ти липсваше сега. Пожелавам ви бързо да мине🍀

# 208
Зоя, скоро писах, че бяхме с вирус, при нас с афти, не искаше и да се храни. В спешното в провинцията не пожелаха и гърлото да й погледнат. Питаха ни защо идваме ами не сме опитали да свалим темперетурата. Аз мислех, че са зъби, но исках за всеки случай да видят гърлото. Та на следващия ден отидохме на частно на лекарка детски болести, която ни изписа Иновирекс, моята дъщеря е 9 и нещо, но последния месец нищо не яде, може и да е свалила, та беше 2 пъти по 5 мл. дозата, ампулки витамин ц за бебе, Нурофен и Панадол да редуваме, но лекарката каза, че те не свалят толкова висока темперетура, за нея свещички Фервекс. Тя нощем вдигаше над 39. Та на 3 ден вече беше добре. Допи го Иновирекса, но го давах по 5 мл. веднъж дневно. След това започнах някаква хомеопатия мама натура имунокинд. След 2/3 дни майка ми беше с хрема, аз ден след нея с кашлица, а баща ми ден след мен също. Само детето засега е ок, минаха 3 дни и мисля, че му се размина. Бях сигурна, че сме я заразили и нея. Та ако искаш пробвай Иновирекс. Надявам се бързо да оздравее, че си на финала с бебчето и не ти е до това.

# 209
Ех, Зоя дано мине бързо. Свещички за температура също имат бърз ефект. Сашко също е 9кг и съм се наслушала на такива коментари.. 😑 Той си похапва доста, но и не спира да се движи, така че не виждам проблем в теглото. Щом детето е активно , храни се и се развива - значи всичко е наред. Започнах да давам био баланс сашета. Давай течности, супички - ще мине. Пожелавам ви бързо възтановяване.

Общи условия

Активация на акаунт