Майски бебета 2024г. - Тема 7

• 17 510
  • 732
  •   1
Отговори
# 585
Рибата към момента все още я готвя като манджа, стил детска кухня, с ориз или картофи и други зеленчуци, последната беше пъстърва, но се озорих с чистенето - печена я чистих и сготвих за малкия. Обмислям и печена на фурна скоро да дам, така както е за нас, някоя без кости или с малко и едри кости - сьомга, лаврак или ципура, предполагам с картофи варени като гарнитура.
Конче взехме за Коледа, което е като люлка и с колелца за бутане, също и кухня на монтесори, занимателна, не голяма, като за готвене, издирвах и въртящ гараж на Fisher Price, но 3-4 сайта само ми приемат поръчка и после ми я отказват, от озон 2 седмици го чаках тоя гараж и не ми го докараха, накрая се отказах от него, иначе интересен ми се видя, да харесам нещо и в цяла БГ да го няма.

# 586
Ние взехме количка за кукли, някаква пееща кукла Cocomelon, защото много харесва канала с песнички, две плюшени играчки, защото харесва кучета и котки и май е това. Роднините ще подарят със сигурност още играчки. За кухня май ще изчакам. Само тя ми липсва в целия бардак. 😅
Скрит текст:

# 587
От нас с мъжа й взехме количка за бебета на Макси Кози. Беше доста намалена в Озон. Даже има два коша 😂😂😂 На сестра ми съм поръчала да й вземе шейна, а другите като не знаят какво, да взимат книжки. Играчки все се намира кой да й подари и има. А и интереса към тях е краткотраен.

# 588
Аз взех една такава игра за нанизване и коледната книжка за Пип и Поузи, че са ни любимци. В яслата си е "поискал" влакче от Дядо Коледа

Скрит текст:
Всичко си има - модули за катерене, пиклер, Дисни колонка, колело почти баланс за вкъщи, лекарски комплекти, количка с бебе, музикални инструменти, игра с думи, и т.н. и т.н. Кухня имат в яслата и засега няма да взимам, че няма много интерес към нея в момента.  На някои играчки вече се насити и ще ги подарявам. Други не е проявил още интерес.

Аз всеки месец му взимам списание Сладурче. То е 2+ и за сега само стикерите лепим. Страшна занимавка. Другите неща ще ги правим като порастне малко още.

Иначе имам списък с някакви играчки, които ще взимам малко по нататък, ако на някого са му полезни за идеи:

# 589
  • Варна
Аз мисля да заложа на дрешки и музикални книжки или някаква игра с музика. Другите играчки не ги отразява. Отваря шкафовете , рови се из тези за домакински помагала-фолио, отверки, тиксо, торбички с цип и все в този род. Та каквото и да вземем, не знам дали ще му привлече вниманието за дълго. Като отидем в магазин, се захласва по плюшените играчки. Започвам да му ги подавам една по една, за да видя, коя ще хареса и да знам. Но като започна да му ги повтарям, той ги бута, че не ги иска. Не знам другите роднини какво са измислили.
Рибата я правя печена с картофено пюре или салата. Много му харесва тази комбинация. То и на нас де.

Последна редакция: вт, 02 дек 2025, 23:41 от mama 06

# 590
Количка за бутане с крачета, бебе някакво ще търся да го храни и книжки.

# 591
Аз вече писах, но ние взехме Yoto player и ще помолим бабите да запишат как четат приказки или каквото друго искат. Това ще й е подаръкът, не ми се иска да я затрупваме, има си всичко.

Риба основно сьомга и пъстърва на фурна, понякога риба тон на салата.

# 592
Ние с мъжа ми му взехме кухня за Коледа, но едва дочаках децата да заспят и се занимавах да я сглобя до 02:00 сутринта още същия ден, толкова се вълнувах. 😆 Той много си я харесва и всеки ден се заиграва с нея. От бабите и дядовците има Yoto player и комплект Лего Дупло, на вуйчото съм поръчала седалка за тоалетна със стълбичка, а на останалите сложната задача за книжки, които не са на животинска тематика, защото имаме много такива. 😄

# 593
Пропуснах да кажа че много ми харесва метлата и лопатата, та съм и взела детски такива. Grinning

# 594
От нас има Yoto Player и другата седмица книжки от коледния панаир в НДК. От едната баба има някаква коледна възглавница светеща и играчки (приумици на свекърва ми, какво ще я прави тази възглавница не знам), от нашите кухня от Лидл и онова устройство с картите за учене на думи.

С приятелките събираме пари и купуваме по едно нещо на децата, че иначе ще се разорим. От тях ще е коледна рокля.

# 595
От къде купувате Yoto Player, може ли линк? 😊
Благодаря!

# 596
От къде купувате Yoto Player, може ли линк? 😊
Благодаря!

От официалния сайт, доставката е безплатна.

# 597
А каква е разликата между плеъра и това да пуснеш нещо в Спотифай? Може аз да не съм разбрала нещо. Знам за картите, на които записваш, ама тя си има плейлист в Спотифай, наистина май пропускам нещо. 😀

# 598
Главното е, че е screenfree. На песничките/приказките може да си заложиш само пикселирано изображение за да се различава съдържанието от детето чрез асоциация, могат сами да сменят съдържанието с бутони, може да се контролира какво да се слуша през приложението. Може да се ползва като будилник и нощна лампа.
Като цяло насърчава самостоятелността и развива финната моторика чрез вадене и поставяне на карти, въртене и натискане на бутоните.
За мен лично е доста полезен и безопасен вариант на тонколонка и без необходимост от телефон/таблет/телевизор за слушане на песни и приказки.

Ако някоя реши да поръчва нека ми пише, ще пратя моя линк за 10% отстъпка при първа поръчка.

# 599
Ние за сега пускаме от спотифай, но идеята е детето само (с надзор до 3год.) да може да управлява устройството и да решава какво/кога да слуша. Също може да се пускат приказки, лични записи и т.н. Има и денонощно радио, като през нощта е с успокояващи/приспивни звуци.

Общи условия

Активация на акаунт