Майски бебета 2024г. - Тема 7

• 17 460
  • 731
  •   1
Отговори
# 630
Момичета какви са тези вируси, какво е това чудо Anguished Преди две седмици температура, без зачервено гърло, без сополи. Вчера цял ден играе, търчи и хоп изведнъж температура. Свалим я - играе, търчи и пак вдигне Scream

# 631
И моето дете от вчера е с температура и сополи.Омръзна ми направо.През 1 седмица е болен.Незнам какво да правя,ако отидем на лекар,нищо специално няма да изпише освен инхалации и течности много да приема.Вече и знам репертоара.

# 632
Нас ни държи от октомври и тримата - ту се пооправяме и пак ни тръшва и така. Не мисля, че можем кой знае какво да направим, нормално е на тази възраст, просто следим и се надяваме да не се влошава.

# 633
Ние вече 8ми ден сме със сополи. Само това. Не съм го водила на педиатър. Пръсках 5дена грипстоп и сега от време на време физ.р-р. Винаги като идем пред кабинета и чакаме минимум час и ни лепва още нещо. Така, че справяме се сами 😅
На нас ни предстои тръгване на ясла. Моля, разкажете как се адаптираха вашите дечица? Още ползваме биба за заспиване и незнам дали няма да е проблем в яслата. Не исках да го пускам сега, ама като дойде и бебето незнам как ще се опрявя с двамата без помощ през деня 😅 Хората минали през такава ситуация могат да споделят опит? Зоя, вие как се справяте, знам че се отказахте от яслата ?

Последна редакция: пн, 22 дек 2025, 09:39 от MonikaMM

# 634
И ние си въртим един вирус от един месец.Всички сме болни,пооправим се и пак наново.
Моето свикна бързо в яслата.В началото 2,3 дни плачеше като го оставя сутрин,не ядеше почти нищо и не спеше.Това горе долу една седмица беше.Сега с тичане влиза.Бибата я отказа лятото още изведнъж,без драми.Единствения проблем е ,че все е болен напоследък.Една седмица ходи,една си е вкъщи

# 635
Ами трябва да говориш с конкретната ясла, биба за заспиване не е проблем по принцип. Моето дете тръгна още лятото, в началото беше добре, няколко дни ходи по половин ден, после започна да остава и да спи там. Тогава вече се влошиха нещата, като разбра, че за по-дълго я оставям. Плачеше сутрин при оставяне, вечер при взимане. Но отшумя за около 2 седмици. После вече ходеше с желание.

При всяко дете е индивидуално, няма формула. Някои плачат много, а както ми каза една приятелка - трябва да стане много зле, за да се подобрят нещата. Психическата адаптация може да продължи и до три месеца, напасване на режима, нови навици, свикване с обстановката. В началото може да е много преуморено и превъзбудено детето (Ани едва издържаше до 20 и заспиваше). Градинският глад също е нещо реално Grinning Колкото и да я яла в яслата, като се прибере набива от 18 до 20 нещо постоянно.

Също така, имате ли възможност да изчакате малко, защото януари и февруари тенденциозно е силната грипна вълна?

# 636
Намеренията са ми да го пусна края на февруари или от началото на март.

# 637
Мм да и моят постоянно е със сополи (зелени, не бистър сопол) и почти не е ходил на ясла последните 2 месеца. Като от 1 месец мъкне и конюктивит за 2ри път. Вече се замислям за някаква помощ да търся догодина, че то аз не мога да стигна до работа (а и май имам желание да я сменям) и явно още доста време ще е така.
За само сополи инхалации по 3 пъти на ден. Промивки с изотоничен или хипертоничен разтвор. И вече зависи от сопола нас са ни изписвали и сребърни капки. Ако има и нещо друго вече по осмотрение на лекаря.
За яслата много зависи там как са организирани нещата. В нашата нямаше проблем с биба, имаше дечица, които дойдоха с биби и вече нямат. Там ги отучват. За ападптацията е много индивидуално. Около 2 седмици имаше драма при нас. Като всеки ден беше една идея по-добре. После хвана сопол и 1 седмица си беше вкъщи и след това като се върна на яслата нямаше никакви драми. И вече си ходи с усмивка сутрин.
Изгради режим като този на яслата за да може това поне да е познато. Детето вече ще е "голямо" и може да му говориш, както и някакви книжки да вземеш. Може да го водиш до самата ясла и да му казваш че там ще ходи да си играе и т.н.

# 638
Мони, кога предстои да се роди бебчето? Как минава бременността засега?
Скрит текст:
Аз не съжалявам, че го спрях Явор от яслата. В ежедневието сме си най-често сами тримата. Мъжа ми напоследък даже се прибира от работа когато са заспали децата, та и с вечерната рутина намерих начин да се справям. Елица вече е на два месеца и за това време съм викала свекърва ми 5 - 6 пъти да идва на помощ за по няколко часа. Но и двамата като цяло са спокойни. Баткото не проявява много ревност, помага ми с дребни задачки като да изхвърли мръсен памперс в коша или да ми донесе мокрите кърпички. Така се чувства полезен и е много доволен. 😄

Всеки ден се опитвам да им синхронизирам обедното спане, за да имам поне по час, час и половина насаме. Когато не успявам, слагам бебето в раницата да спи гушната в мен докато аз си върша разни неща из вкъщи. А иначе като ги приспивам, Явор го слагам в кошарата, а аз лягам с бебето на леглото да я кърмя. Като заспят и двамата, местя бебето в другата стая, за да не се събуждат взаимно.

Гледам да ги извеждам всеки ден навън след дрямката. Преди излизах с бебето в раницата, а Явор в количката, но от скоро слагам нея в количката, а Явор върви до мен. Доста по-бавни сме така, но за щастие парка ни е на две минути от вкъщи.

Понеже нямам възможност всеки ден да готвя разнообразно, на Явко все още му поръчвам детска кухня (Фуристо). Отделно гледам постоянно да имам подготвени някакви плодове в купичка, за да си хапва ако случайно огладнее, а аз през това време съм заета с бебето. А малката докато я кърмя, с баткото обикновено четем някакви книжки.

Всеки ден е супер хаотичен и гледам да не се напрягам много ако нещо не се случи както съм го планирала. За жалост имам и моменти, в които му се карам малко повече, колкото и да се старая да съм спокойна и сдържана. В малкото свободно време, което имам гледам да си правя кратки тренировки или просто да си почивам.

Можеш да ми пишеш и на лично ако нещо друго те вълнува. 😊

Бързо оздравяване на всички болни! 🤞

# 639
Zoya, звучиш добре и доста позитивно Simple Smile кога минава това време, бебка станала на 2 месеца Simple Smile
Моята днес прави 1,7г. Тая история с регресията продължава вече 5 седмица. Не знам кога ще отмине, не знам какво да правя струва ми се невероятно да имам спокойна нощ, да не говорим да започне да спи в леглото си или пък да спи по цяла нощ. Това е някаква илюзия.

# 640
caprice, мислила ли си за работа с консултант? На мен много ми помогна и мога само да препоръчам. Ако искаш сподели режима, може да дадем евентуално съвети. Дано мине скоро регресията!

# 641
Мислила съм, да. Миналата година като беше на 4 месеца купих и "Аптечка за родители", но гя като интервали и общо количестно сън мисля, че е ок, но щачеството на съня не е. Брат й ядеше нощем до 2г. и 3м. Започна ясла и след първия месец там умората и емоциите му идваха в повече и започна да заспива рано и да спи по цяла нощ. Казвам това, защото бях подготвена психически, че ще е същото, но тя ме побърква с това ядене (докато беше на кърма пък съвсем - на 2 часа висеше на мен).
Режимът е
ставане 6:30 макс 7:20ч
сън 11:30- 12ч за 2ч - 2ч и половина (в повечето случаи с будене и доприспиване)
нощен сън 19:30-20:00ч (рядко 20:30ч).
Продължава да се буди 40мин до 1ч след заспиване и я доприспивам. Мн.рядко спи плътно до първото хранене.
Тази вечер изпи 210мл АМ след това бодна от масата кюфте, зелева салата. Заспа и след 50мин се събуди и в момента спи отгоре ми, не мога да я оставя в леглото. Пробвала съм нощем да дам вода вместо АМ, реве и си търси млякото. При първото събуждане по навик я вземам при нас и така откарва до сутринта. Нокем се буди с писък и си изпъва тялото.
Първо хранене за нощта е 23ч -23:30, после в 3ч (това го беше махнала, но през октомври заради кътниците го върна), после 5:30 -6ч пак търси мляко ( и това хранене беше махнала, направо закусваше с баща си нормална храна).
Има 16 зъба, не виждам други да са тръгнали. С това ядене през 2,5-3 часа ме побърква. Днес спа час и половина през деня, но изцяло върху мен. От месец и малко е вкопчена като коала в мен. Даже не дава на баща й да ме целува?!
С кой консултант работехте?

# 642
То и аз съм от майките, които са будени нощем. Ляга в 20.00 става в 7.30/8.00.
Дрямка час ,час и половина най-много. Будя я. И пак има нощи ,в които си се буди,проплаква, играе ,говори си, понякога и до истреричен рев...не знам на какво се дължи. 50/50 са нощите,до преди няколко месеца бяха всяка нощ.
Не е гладна, не е жадна, бодърстването й за 24 часа е 11.
Каприз за това дохранване нощем ,най -вероятно не си е дояла през деня. Не знам.
С голям интерес следя постовете ви за яслата и на нея предстои април ,когато направи 2.

# 643
Нашата сага с вируса продължава, не беше вдигала темперетура 2 дни, пъпките изчезнаха, от снощи пак има, днес вече 38.5. Направо вече не знам, изписаха ни някакъв сироп Виузид и Енгистол, не помагат явно. Црп от събота 85, днес пак ще я водим. Явно пак ще трябва антибиотик..

# 644
caprice, на пръв поглед дрямката ми се струва дълга, в общия случай час-час и половина е достатъчно на тази възраст. Добре ли хапва през деня? Може да е гладна, пробвали ли сте да яде храна с вас вечер, вместо мляко? Моето си хапва много добре твърда храна още от началото и лесно махнахме всички кърмения, а беше на поискване - през час-два денонощно. Тъй че може би опитайте вече да заместите всички млека с храна.
Ние работихме с Мамо, спи ми се.

Общи условия

Активация на акаунт