Фалшив лукс - марки, продукти и хора, които само изглеждат скъпи

• 14 472
  • 240
  •   1
Отговори
# 105
Ами аз за фалшив лукс се сещам когато по Коледа в столичния квартал Изток в клона на Уникредит добре облечени и добре изглеждащи хора, поне видимо интелигентни, чакаха на опашка да си платят някакви суми по борчовете, че им бяха блокирали сметки ....Луксозно облечени хора, живеещи на кредити. За мен е много страшно това. Аз също имам склонност към харчлък, но предпочитам да нося всякакви ментета фалшив лукс пред това да имам кредити и блокирани сметки.
С доста добра заплата съм и аз и мъжа ми, но Баленсиага не можем да си позволим, между другото. Мен и за средняшките Лакост ми се свиди, купувам си ги менте или следсезонни разпродажби. Разлика между ишлеме и оригинал засега не съм забелязала в качеството.

# 106
Баленсиага ли бяха, дето имаха не много отдавна в колекцията си "луксозна" гривна за 4000 долара, която изглежда точно като дебела ролка тиксо? Joy
Е това е истински лукс Satisfied

# 107
1200 долара е тиксото:  https://www.balenciaga.com/en-us/gaffer-bangle--matte-transparen … 365TZ01R2584.html
Някой писа, че много младежи носели обувки Баленсиага. Поне 95% от тях са реплики по 350 лв, което не е толкова непосилна цена за родителите на едно тинейдж парвеню. Оригиналните са по 1300 долара.

# 108
  • Deutschland/HE
Ееее, на мен най-редовно ми излиза тази чанта на Moschino, намалена е на 1480евро.

# 109
  • Най-красивата страна
По-добре оригинални маратонки Адидас за 150лв. ,отколкото менте Баленсиага за 350лв.

# 110
Живея близо до училище. Не мога да преброя колко пъти съм слушала разни деца да обясняват на майките си как са им съсипали живота с това, че не са им купили някой модерен боклук и как, видиш ли, от целия клас само те нямали...

# 111
  • Най-красивата страна
С децата трябва да се разговаря,да се обяснява...те имат нужда от много внимание.

# 112
Имам в най-близкия си семеен кръг пример за това как безграничното даване от щедри и заможни родители превърна детето им в абсолютно пасивен, разглезен и лишен от връзка с реалността човек. Обратното, и да си стиснат и да лишаваш от всичко не е добра идея. Ще ми се като родител и да давам, и да очаквам нещо в отговор.

# 113
Лого до лого, марка да марка, а външен вид- без никаква адекватна подръжка. Мазни коси, проскубани екстеншъни, болни зъби, неподдържана кожа, прорасла ноктопластика, очукан педикюр и напукани пети. Бляк.
Познавам еврови милионери, които са такива от минимум поне 10- 15 години. И колкото и често да се обличат неглиже (единият пък до последно ползваше телефон с копчета и мина към смарт такъв само заради онлайн банкирането), винаги са с качествени обувки, хубави часовници, а автомобилите им са чисти.

По-добре оригинални маратонки Адидас за 150лв. ,отколкото менте Баленсиага за 350лв.

Не мога да повярвам, че някой би дал повече от 20 лв за въпросните ментета. Rolling Eyes

# 114
  • Пловдив
С децата трябва да се разговаря,да се обяснява...те имат нужда от много внимание.
И пак е и до дете, не само до обяснения. Иначе друго средство освен обясненията и аз не мога да предложа.
Наскоро водих първия разговор със сина ми, на 7 години - защо няма да му купя маратонки не знам каква марка, явно от някоя реклама, нищо, че ги рекламират, че са хубави и не знам какво - няма да му ги купя. Ще видим по-нататък. С каката засега драми специално за марки не сме имали. Искала си е понякога разни неща, които ги имат и другите (телефон, маратонки с колелца - оказаха се неудобни, такива ролери, после онакива ролери), но не конкретна марка.
Някои деца лесно се съгласяват с такива доводи, за други е драма, и не зависи само от предходните разговори и възпитание.

# 115
Ееее, на мен най-редовно ми излиза тази чанта на Moschino, намалена е на 1480евро.

Това е уникално Simple Smile))

Относно купуването, нормално е децата да искат каквото имат и другите, това е важно, че искат да се вписват. Аз винаги приветствам тяхното желание да съответстват, но се налага да се съобразяват с възможностите на родителите си.

Ние нямаме телевизор и голяма част от проблема с рекламите ни е решен, но все пак гледам като си обличам децата да са криво-ляво като другите деца. Доколкото ми е възможно, гледам да не ги лишавам. Друг е въпросът, че на детето ми му се смееха в България, че нямаме кола и той много плачеше и искаше да вземем. Таман се бяхме навили да вземем кола и най-добрият му приятел в Германия му каза, че той пък не искал кола, семейството му нямало нужда, и вече не искаше кола. Та така, понякога е въпрос и на правилните приятели.

По темата, всичко, което ти е по джоба и по стандарта, е ок да го купуваш, демонстрираш и тн. Фалшивото идва от позирането с нещо, което си купил на кредит, взел на заем и тн. Така виждам нещата аз. Фалшив лукс го разбирам като е на гол тумбак чифтак пищови. Разни рапъри и други звезди, които трябва да флексват, демонстрират богатство и изхарчват милиони, обяват фалит. Например Емси Хамър бил обеднял, заради лукса, който демонстрирал -- огромния си антураж и тн. , но много са така. Имения за милиони, коли, дрехи, чудесии, накрая вместо да си инвестирал правилно и умножил милионите си, си ги изхарчил.

Последна редакция: вт, 29 юли 2025, 13:22 от MariyaHris

# 116
Много важно, като искат. На мен не са ми купуваши всичко, което поискам, нито на братовчедките ми. Доколкото знам, те също не купуват всичко на децата си. Може от време на време, като поощрение или за празник, но не непрекъснато.
Няма трайни травми.

# 117
Парвенющина е като суетността,(може би). Тоест,човек който се представя за такъв,какъвто не е. Но как да разпознаем такъв човек? Аз например,обичам от време на време да си поръчвам и посръбвам върху американски стол на бар-плот във вървежна кръчма скъпо уиски – Джони с черен етикет,но не съм богат. Това въобще не е парвенющина и не се представям за богат. Просто ми харесва да пия такова уиски в луксозна обстановка.
Джони с черен етикет е много добър пример за фалшив лукс. Некачествено уиски за мислещите, че разбират от алкохол.

# 118
Парвенющина е като суетността,(може би). Тоест,човек който се представя за такъв,какъвто не е. Но как да разпознаем такъв човек? Аз например,обичам от време на време да си поръчвам и посръбвам върху американски стол на бар-плот във вървежна кръчма скъпо уиски – Джони с черен етикет,но не съм богат. Това въобще не е парвенющина и не се представям за богат. Просто ми харесва да пия такова уиски в луксозна обстановка.
Джони с черен етикет е много добър пример за фалшив лукс. Некачествено уиски за мислещите, че разбират от алкохол.

И дънки/ тениска Гес. Grinning

# 119
Е от дънките и тениските Гес поне има много прилични ментета на добри цени, та ако ми приреват за такива, ще им търся на Илиенци нещо...

Общи условия

Активация на акаунт