Фалшив лукс - марки, продукти и хора, които само изглеждат скъпи

• 14 107
  • 240
  •   1
Отговори
# 210
Какво ще кажете за този фермер?

https://www.instagram.com/p/DNnBprRNke3/

# 211
Съвсем случайно попаднах на тази група, и като чета какво коментирате се забавлявам от сърце. Не мога да разбера, като имаш една Маркова тениска купена на “промоция” за 100-150лв, и виж ти всички трябва шапка да ти свалят. То не е само с дрехите така в България, то е с всичко. Явно нЕма измъкване от блатото!
Има една песен на Zarko - 52 ле’а разходи която описва всичко казано за фалшивият лукс, братле-е-е. https://youtu.be/DvKf0yk4_xE?si=lXFK1RsUuXYYkXvE

# 212
  • Mediterraneo
А правите ли разлика наистина между марково и менте?
Щото изброени някакви марки очила, скъпи, модерни, ама не се отчита фактът, че Полароид, например, също е марка. Сега, не са Гучи ( да им имам кичозните неща), но не са менте определено. Имат си и поляризация, и защита, и добра пластмаса и всичко.

Последна редакция: чт, 21 авг 2025, 21:39 от Тарталета

# 213
  • Пловдив
Не мога да разбера, като имаш една Маркова тениска купена на “промоция” за 100-150лв, и виж ти всички трябва шапка да ти свалят. То не е само с дрехите така в България, то е с всичко. Явно нЕма измъкване от блатото!
Има една песен на Zarko - 52 ле’а разходи която описва всичко казано за фалшивият лукс, братле-е-е. https://youtu.be/DvKf0yk4_xE?si=lXFK1RsUuXYYkXvE
Сама си измисляш глупави твърдения и сама си ги оспорваш, кво да кажа.

# 214
  • София
Реални впечатления от Рейбан от мен, тъй като работя в оптика.
Слънчевите са добри, особено стъклените /но те трябва да се пазят/. Напоследък пуснаха и поляризирани. Моделите са ретро. Много рядко има хубав нов дизайн.
По отношение на оптичните рамки съм с лошо мнение - ужасно твърда пластмаса, неудобни рамки, някои са много трудни за обработка и поставяне на стъкла. Тъй че - хич не са "Мерцедес".

# 215
Rockstar,
ето сега от теб за пръв път чувам, че Рейбан имали оптични рамки. ЖДНБ, както се казва във форума Simple Smile

# 216
Имам няколко модела на Ray-Ban. Но не ги считам за луксозни изобщо, защото според мен при тях цената си оправдава качеството и употребата. Тоест, не са едни пари дадени само за логото и формата на рамката.

На Том Форд са си гъзарийка определено. Много повече се открояват от Рейбанските. Но и са в пъти по-скъпи.

# 217
  • София
Много харесвам "пилотския" модел на Рейбан.
И да, можеш да си вземеш Рейбан с диоптър, но зависи от стъклата. Аз, в последните две години почти постоянно нося очила. Не ми е висок диоптъра, но ми е важно да са леки и стъклата и рамките.
Мъжът ми носи постоянно бифокални и си поръчва рейбан с фоточувствителност. Доволен е.

# 218
  • Пловдив
50 евро е скъпа тениска, аз съм с тениска за 5 лв от Пепко (може и Кик да е). Аз лично не виждам какво може в една тениска да струва 50 евро.

# 219
  • София
Аз пък имах всичко на Claas - шапка, тениска... 🤣 Уф, как ги бях намразила.

# 220
Аз лично не виждам какво може в една тениска да струва 50 евро.

Единствено логото.

# 221
  • Mediterraneo
Категорично за едното лого не плащам такива пари. Отделно, че ако искам логото на Томи Хилфигер, например, чакам да намалят тениската с много и, ако имам късмет, може и да я купя. Вече на 15 евро, не за 50, което даже пак е много за психологическата ми граница за тениска.

# 222
  • София
Вие поне имате истински намаления в Испания. В България е някаква луда надпревара между надути цени на стари колекции и турско китайски ментата.

# 223
Качеството на тениската 5 и за 100 лв определено е различно. Тази за 5 след първото спане се усуква и става за домашна или само за спане.
Ако стандартът ми го позволява защо да не си купувам по- качествени неща? Фалшив лукс е да се надскачам, да нося ментета или да съм цялата в марки и табелки

# 224
Е, стига, този е уонаби земеделски инфлуенсър. Дали му по проект пари да си купи трактор и вече харчи милиони. Разбира се, че за полето му върши работа и тениска за 5 лева, ама как ще се покаже с нея в Инстаграм.

Общи условия

Активация на акаунт