До астрала и обратно или... какво има "отвъд" - 3

• 2 049
  • 21
  •   1
Отговори
  • Мадрид / София
Тема продължение за света на невидимото, от което сме част. Бъдете добре дошли да споделите вашите изживявания.

Линк към предишните теми:
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 23 юли 2025, 21:32 от Angela61

# 1
Angela61, благодаря за новата тема!
Във връзка с вчерашното ми питане имам още един въпрос - вярно ли е, че в домовете си не трябва да държим снимки на починали, които ca поставени на открито? Преди години бях чела някъде, че снимки на починали трябва да се държат в шкафове, чекмеджета, някъде скрити. Защото в противен случай сме ги "теглили" и душите не можели спокойно да си отидат. Вярно ли е това или мога спокойно да си сложа снимка в рамка на шкафа например?

Последна редакция: пт, 25 юли 2025, 12:12 от Mah

# 2
  • Мадрид / София
Във връзка с вчерашното ми питане имам още един въпрос - вярно ли е, че в домовете си не трябва да държим снимки на починали, които поставени на открито? Преди години бях чела някъде, че снимки на починали трябва да се държат в шкафове, чекмеджета, някъде скрити. Защото в противен случай сме ги "теглили" и душите не можели спокойно да си отидат. Вярно ли е това или мога спокойно да си сложа снимка в рамка на шкафа например?
Сложи си снимка, няма никакъв проблем даже може да ти служи за връзка с човека. Това, което си чела/чула за скриване на снимката не е вярно. Повечето починали правят прехода бързо и са добре. Този преход не се влияе от нашите действия. Та сложи си снимка и можеш да му/ѝ говориш на глас или мислено (няма разлика) каквото искаш да кажеш.

# 3
Благодаря за темата.

Във връзка с вчерашното ми питане имам още един въпрос - вярно ли е, че в домовете си не трябва да държим снимки на починали, които поставени на открито? Преди години бях чела някъде, че снимки на починали трябва да се държат в шкафове, чекмеджета, някъде скрити. Защото в противен случай сме ги "теглили" и душите не можели спокойно да си отидат. Вярно ли е това или мога спокойно да си сложа снимка в рамка на шкафа например?

Мисля че са врели некипели това.
Аз искам да знам как снимката на дядо и баба на стената ги теглили.
Ако нещо ги тегли и седят тук, това не е заради снимка, а заради други неща.
В Америка индианците са вярвали, че като си правят снимка и душата им попадала в капан.
Grinning
Човека има умението нещо като не разбира да си го обяснява с магии, вещици, таласъми и да приказва глупости.

# 4
Според мене за тънките планове дали едно нещо, в случая снимка, ще е на стената или в сейф е без значение. Убедена съм обаче,че всяка снимка на човек съдържа информация за него.

# 5
Да,снимката наистина съдържа енергиен отпечатък от личността (от там е това вярване при индианците), има резон всъщност 😉. .Но е абсолютна тъпотия,че  му пречиш по някакъв начин...Или другата глупост -когато скърбиш и плачеш, му пречиш да си продължи по пътя. Или пък "стига си му вдигала кокалите, не говори за него,остави мъртвите да почиват в мир"...толкова глупости!!!! Човек и да скърби не може,все ще се намери кой да му дава наклон. ВИНАГИ се осланяйте на вътрешното ви чувство (интуиция) кое е правилно за вас в дадения момент

# 6
Някой ще ходи ли на Гурудев?

# 7
И ММ почина внезапно, не сме се сбогували физически преди смъртта. Може би,защото на ниво души все още сме в контакт. Първите месеци и години беше по-интензивно,сега много по-рядко. Виждам по свой си начин, няма да описвам точно какъв,когато иска да покаже, че е тук . Иначе аз му говоря, дори моля мислено или на глас, когато имам нужда от помощ, винаги ми помага. Оплаквам му се или мислено празнувам някакъв успех и твърдо вярвам, че е съпричастен в него. Неговият характер се вля в мен и промени моя,дава ми невероятна енергия. Те знаят всичко за нас. Няма значение как ще изразите това,което искате да знаят,дори и мислено стига до тях. Снимки имам поставени навсякъде и те ще стоят по местата си навярно и след като си отида и аз.

# 8
Това с характера и аз го забелязах .  В много отношения започнах да реагирам и постъпвам както би направил той. Сякаш(сигурна съм) ми вменява мисли как да действам
И да допълня... Понеже той беше доста ,как да кажа... особен, ми повтаряше че ще умре еди кога си(ориентировъчно, но факт).  ...и аз се разстройвах , естествено. Та той ми казваше:" Не се притеснявай. Където трябва ние вече сме заедно. И без това от там ще ти бъда в повече от помощ,отколкото тук"

Последна редакция: пт, 25 юли 2025, 18:17 от the_demon

# 9
Сетих се,че в първите месеци след загубата, когато ми беше отчаяно и скръбта ме смазваше,в главата ми нахлуваше незнайно от къде припева на песента на Графа- "Ако има рай" ,пуснах  да я изслушам цялата и разбрах какво е посланието.

# 10
  • Мадрид / София
Оставям ви един пасаж от книга на медиума Раул Вакеро, която ми попадна днес. Едва ли е случайно 😁

Превод:

medium_raulvaquero Скръбта не е просто загуба. Това е посвещение. Невидима кръстоска между това, което бяхме... и това, което започнахме да бъдем, когато нещо... -или някой - спира да бъде физически с нас. Загубата боли. Много. Но в тази болка има и истина, спомен и зов да се вгледаме в себе си. Защото, когато светът спре поради отсъствие, душата започва да се движи по различен начин. Вече не става въпрос само за оцеляване. Става въпрос за това да почувстваш всичко: гнева, тъгата, любовта, която остава безформена. И малко по малко, без да го осъзнаваме, скръбта се превръща в път. Духовен. Честен. Човешки. Това не е краят. Това е началото на нова връзка с изгубеното, със самия себе си и с нещо по-голямо, което не може да бъде обяснено, а само изживяно.

# 11
Благодаря за цитата. Бих прочела книгата,но на български,ако може 😁

# 12
  • Мадрид / София
Много интересна теория за 4 измерение какво е (видеото е на испански), Матиас де Стефано от малък си спомня ясно минали животи и измерения. Има различни проекти по света за Обединение и  разширяване на световното съзнание чрез индивидуалното. Действително не съм срещала такива теории, по-различни са от всичко прочетено и чуто до сега. И проблема е, че пасва перфектно на досегашната инфо, която знам. Оставам ви видеото, не знам дали има подходящи субтитули за да го разберете. На кратко: при първо измерение имане линия, при второ - квадрат, при трето куб.  Ако приемем, че физическото тяло, душата и духа са куб в куб при третото измерение то при четвъртото обяснява как се развива тази фигурация и обяснява, че всичката материя е една, която се трансформира в различни  фигурации. Тоест покрива се с теорията за фракталите:

Последна редакция: нд, 03 авг 2025, 10:23 от Angela61

# 13
  • Мадрид / София
Молитвата "Отче наш" в оргинал има различен смисъл от познатия ни вариант, който е създаден в последствие със съвсем различна цел (политическа, за контрол и смирение). Давам превод на български:

Отче-Утроба (майко) на космоса, Ти, Който даваш светлина на всичко съществуващо, нека Твоята светлина и Твоят звук блестят в нас.
Нека Твоето царство се прояви от вътре в нас.
Нека Твоята воля, Твоето желание, Твоята творческа енергия текат през нас, както текат през вселената.
Дай ни вътрешната храна (в последствие хляб), от която се нуждаем за нашето пътуване.
Развържи оковите на грешките, които ни оковават, докато освобождаваме другите от въжетата, които ги обвързват.
Не ни позволявай да се изгубим или да забравим връзката си.
Нека Твоята воля, Твоето желание, Твоята
творческа енергия тече през нас,
както тече през цялата вселена.
Нека мирът и земното спокойствие идват всеки ден от нашето съществуване, и нека твоята енергия тече в твоята Любов и твоето слово на живот, и нека земята покълне добри духовни вибрации за добър живот в нашето съществуване и в моята собствена съвест.
Амен

В ютуб можете да намерите как звучи на арамейски.

Последна редакция: пт, 08 авг 2025, 22:37 от Angela61

# 14
Винаги дълбоко в мен през всичките тези години, ме е човъркало чувството,че тази молитва нещо не е както трябва....И ето!😁 Благодаря Angela61.... Не знам за вас,но мен този Лъвски портал ми "намести чакрите"🤣🤣🤣🤣....Разходи ме по цялата скала на емоциите за 2 дни...И едни сънища,....не ти е работа ...Не знам какво следва,но ме превъртя през всичко от раждането до тук....Уж трябваше да изчезне всичко "старо"...Закова ме в събития и емоции от преди 35 години..Усещам как целия ми житейски цикъл се върти около тях.. Не знам как да продължа обаче 🤔....Дано потока ме води....

Общи условия

Активация на акаунт