Отговори
# 165
Май спря да дууууууууууухааааааааааааа Crazy може и да ни огрее една разходка newsm44 newsm44

Ами и ние не сме забелили пишока още до край,мен ме е шубе.

# 166
и нашето достоинство е повече от половината забелено но като отидем на консултация ще питам кога трябва да се забели докрая че и мен ме е малко шубе

Последна редакция: ср, 11 апр 2007, 13:31 от desidm

# 167
Здравейте майчета, приемате ли нови  Simple Smile
Аз съм мама на бебе Катрин, роди се  на 25 декември 2250кг и 44 см.

# 168
Добре дошла мама Polkam на бебе Катрин  bouquet

# 169
siniger4e аз също на моменти имам нещо като лохии - можеш ли да ми кажеш как точно се е повлияла температурата при теб - аз със сигурност не съм имала температура след раждането дори отчитам, че ми е значително по-ниска от обичайната температура - може би от недоспиването.  До сега лохиите ги отдавах на факта, че моя организъм трудно разгражда конци и вероятно просто се чисти по-бавно, но продължава вече три месеца и половина и започвам да се притеснявам.

Не знам за конците какво се очаква за разграждането...в какъв срок и т.н. При мен няма такива шевове.
Но лохии - т.е. онези жълто-розови лиги, не би трябвало да има повече от 40 дни.
Повишаването на температурата може да е признак, че има остатъци от плацентата, от околоплодния мехур. Това понякога е свързано и с допълнително кървене, защото организмът се мъчи да ги изхвърли.
При двата случая се налага кюртиране (изчистване на матката, с пълна упойка), процедура за около 15 мин, а излизането от упойката е около 30 мин. Не е страшно, като аборт е (не че съм правила аборт, но по еднакъв начин се прави с кюретажа).

По-ниска температура - не е признак на нищо ненормално.

Малко ми е чудно как може толкова дълго (вече 4 месеца) да текат лохии - според мен много скоро трябва да отидеш на лекар да провери как е положението. Naughty
Пиши как си!

Лохиите при мен продължиха много дълго поради полипи (неканцерогенни образувания) в матката.

Последна редакция: ср, 11 апр 2007, 15:17 от siniger4e

# 170
добре дошла на мама polkam и бебче Катрин    
днес като е кофти времето и сме мнооого активни а вчера като беше топло няма никои само някакви 3-4 поста но така е искаме хубаво времеееееее baby_neutral

# 171
  • София
Здравейте, девойки!

Ние се завърнахме, при майка ми си изкарахме супер.

amymommy, защо нищо не можеш да свършиш, бебчо иска да го носиш ли? Аз просто го оставям да си играе на гимнастиката, а като му писне го местя на шезлонга и така си стои по час, час и половина след папкане и после дремва половин час и така идва почти времето за ново хранене. Ако го чакам да заспи за да свърша нещо просто не го виждам как ще стане!

Аз също нямам цикъл още, хич не ми е и притрябвал Crossing Arms

Вержи, така ме е развеселила вашата гледачка, направо ще я схрускам Hug

За забелването на пишлето - задължително ли е?!?! Аз нищо такова не му правя newsm78

Абе мацки, как да дойда на НДК, мамчета без коли как се придвижвате!!

Добре дошла на мама polkam!

Аа, решили сме да кръщаваме бебока, та се чудя защо тая тема не сме я опоскали още?! Някоя от вас мисли ли за кръщене? Любимият иска да ходим на Рилския манастир, но нещо чувам много лоши отзиви, а вече сме поканили гостите и хотел запазих, трябва да се организирам ooooh!

# 172
  • София
Понтес а проверихте ли дали правят кръщенета там? Наскоро си говорихме с една друга мама- каза че например в Бачковския са ги спрели, виж за Рилския не знам........
Нашият татко пък иска малката като порасне ако сама реши тогава да се кръсти, аз искам сега.....ще трябва единия да отстъпи, ама да видим кой  newsm78

И на мен мн ми се идва на среща, но и аз съм без кола, а за пеша ми е мн далече от Слатина.
Ако следващия път я направите в Борисовата ще дойда Wink
Вержи Лорка е направо талант за гледачка Wink
Мами ние минахме изцяло на АМ от 1 седмица и давам по 150мл- 5 пъти, само за сравнение вашите по колко папкат приблизително?

# 173
  • София
Понтес а проверихте ли дали правят кръщенета там? Наскоро си говорихме с една друга мама- каза че например в Бачковския са ги спрели, виж за Рилския не знам........

macko, специално ходихме дотам да питаме. Няма записвания, колкото бебета се съберат ги кръщават заедно Rolling Eyes Няма място вътре за роднини, едва майката, таткото и кръстника влизали Shocked А една майка ми каза, че било пълно претупване, само крачетата им топвали във вода, било мръсно и ги събличали на една мръсна маса без покривка. Аз като си помисля що рода ще дойде от Гърция, ако е така кръщенето ще са шокирани хората...та затова довечера ще навивам таткото за друг вариант Confused
А и още нещо, тази лелка там в манастира ми каза, че не можело сестра ми да кръсти детето Close Вие знаете ли нещо по въпроса, аз искам тя да му е кръстница!

# 174
И аз мисля сестра ми да е кръстница , не съм чувала че не може..  newsm78

# 175
Ние живот и здраве, ако е рекъл Господ, сме планирали кръщавката за тази неделя...Ама то ще стане галимацийка. Кръстницата (кумата ми) лети няколко часа след църквата, кумът няма общо с кумата, а има бременна булка, без да е женен още за нея, която е в 9 месец... роднините на мъжа ми от село ще се моткат, а на майка шефа й от странство идва по работа, та тя и него го е поканила и той ще се гътне като ни види организацийката...Но  Naughty - с Божата воля ще се оправим!
Аз ви се чудя защо пък искате в Рилския манастир - то там е повече поклоническо място, с тези туристи, които се мъкнат там като на цирк, естествено, че няма как да е истинско кръщенето. А пък тук в по-малките църкви може много по-хубаво да бъде. Ние сме си поръчали хор за по-тържествено, и тва е.

polkam, добре дошла в отбора!  bouquet
Понтес, за първи път чувам сестра ти да не може да е кръстница, но - ние също обсъждахме вариант брат да е кръстник - по-добре е да не е роднина, защото така още едно семейство става близко, а иначе сестра ти винаги ще бъде близка с детето ти и без да е кръстница. По принцип кръщенето сродява двата рода. Кръстникът се задължава пред Господ да бъде духовен наставник на детето, а в случай на нужда - и родител...

Що не ме вземеш мен за кръстница!? Така обаче ще се сродим и ще трябва да се откажем от сватуване като пораснат малките... Да не влезнем в грях Wink

Последна редакция: ср, 11 апр 2007, 16:16 от siniger4e

# 176
  • СОФИЯ
  Мъжа ми не беше кръстен и миналата година преди сватбата се кръсти и кръсница му беше леля му,на свекърва ми сестра никой не ни е казал,че не може нито пък ни е питал,кои ще е кръсника.Единственото условие е кръсника да е кръстен доколкото съм запозната.
 Ние мислим да правим кръщенето септември.

# 177
  • Русе
Аз незнам с това кръщене какво ще правим.Не съм православна ,мъжа ми го влече по вече будизма аз съм възпитана от евангелисти newsm78 ще видим тази работа.
За на вън го обличам според мен.Зависи от времето.Днес например понеже много духа е с боди с дълаг ръкав ,памучна блузка,чорапогащник и дънково гащеризонче,чорапи и буйки,а от горе тънко шушлеково якенце с качулка и памучна шапка.
Вержи да ти изям циганката.Пу-пу-пу-ам
Благодаря за съвета с АМ преди кърмене ще пробвам Peace

# 178
Аз мисля,че може.Майка ми е кръсница на децата на брат си Heart Eyes

# 179
Да, лелята на бебо става за кръстница.Ако си спомняте точно преди Великден и аз се бях зачудила за кръщаване и мислех да я свършим тази работа докато сме на гости при нашите-със сестра ми за кръстница, без много шум.Но така се случи, че си останахме в Софето...Та ще видим.Евентуално, ако отидем налято до Гърция, може би там.Хем и роднините по гръцко ще са доволни, че била по-истинска церемонията уж.
Хммм, чудя се pontes, как не сме се заговорили, че сме с такава жилка  newsm78То не че по името на Алексчо не се замислих веднъж.
Ние вече се захранваме с  картофено-млечно пюренце и ни е много вкусно.Само да питам мамите, които също дават- вие преди самото хранене ли варите картофа, че аз сварих няколко и са в хладилника, а преди храненето само го притоплям и пасирам?
Мнооого ни се ще да дойдем до срещичката, но няма как да се довлечем чак дотам пеша...

Общи условия

Активация на акаунт