Подобрява ли се качеството на туристическите услуги в България?

• 4 688
  • 163
  •   1
Отговори
# 60
Хубаво, ама аз за трудно заделената седмица почивка предпочитам 5* на първа линия, без навалица и с културно обслужване.
Тоест 100 лева в студио на Слънчака никога няма да ме съблазнят.

Няма проблем, пълно е с 5 звездни хотели, това какво общо има с това, че започват от 100 лева. Това беше написано само заради мрънкачите които смятат, че е скъпо на нашето море... И дори за 5 звезден никъде няма да намерите такава цена, както за 5 звезден на "Слънчака". Общувам с доста чужденци и много харесват курорта, хора от Дания, Швеция, Холандия и Великобритания. В крайна сметка винаги е пълно и си е намерило таргета. Ние преди 2 години бяхме на прекрасен 4 звезден Ол инклузив там, нов хотел, турски персонал, беше страхотно.

Много ми е смешно как българина намира оправдание за всичко на нашето черноморие и за същите неща си затваря очите в чужбина.
Понеже се спомена Италия...ами имат такива мизерии, че тук не сме виждали такова нещо никога, особено места като Неапол. Наскоро една позната избяга от там, въпреки платените нощувки.
Да не говорим какви прекрасни пясъчни плажове имаме, в Малта, Хърватия, много места в Италия. Гърция и Търция са каменисти. Обожавам нашето черноморие, определено сме късметлии.

# 61
  • Melmak
Обедно меню за 10-15 лв има, наистина, но какво е качеството? Кисела сервитьорка, объркани поръчки, шефа на кръчмата хвърля кутия в лицето, защото не им се занимава.

# 62
Обедно меню за 10-15 лв има, наистина, но какво е качеството? Кисела сервитьорка, объркани поръчки, шефа на кръчмата хвърля кутия в лицето, защото не им се занимава.

Това са стереотипи и клишета и не е базирано на факти.Аз съм получавал отвратителна храна в Гърция и Барселона. Разликата е, че струваше по 3 и по 5.

# 63
  • Melmak

Това са стереотипи и клишета и не е базирано на факти.Аз съм получавал отвратителна храна в Гърция и Барселона. Разликата е, че струваше по 3 и по 5.

Какво клише, разказах историята по-напред, няма да се повтарям. Абсолютно това се случи, хвърлиха ни кутията в лицето едва ли не.
В Барселона в туристическите части има и кофти ресторанти, но не може да се каже, че храната е по-гадна. В Испания храната е издигната в култ. Има прекрасни ресторанти.

Само пример от Барселона.

# 64

Какво клише, разказах историята по-напред, няма да се повтарям. Абсолютно това се случи, хвърлиха ни кутията в лицето едва ли не.
В Барселона в туристическите части има и кофти ресторанти, но не може да се каже, че храната е по-гадна. В Испания храната е издигната в култ. Има прекрасни ресторанти.

Само пример от Барселона.
Вашата история не определея черноморието, как пък аз никога не съм имал подобни? Но пък точно такива неща ми се случиха в Барселона и Солун.
Дори няма да споменавам, че храненето на вън в държави като Швеция, Дания, Норвегия и други е абсолютен лукс.

# 65
  • Melmak
Аз няма да тръгна да изброявам тук всяка гадна случка на морето в Бг и не само на морето, и в планината, и в София, и в други градове. Често просто храната не става, не е качествена, не е това, за което си платил и т.н.
В големите туристически градове като Барселона има всякакви ресторанти, и добри, и лоши. Персоналът е далеч по-любезен от тукашния.

# 66
Не виждам защо трябва да споря и да се оправдавам, някога ходех на нашето море, но хотелиерите, ресторантьорите и навалицата ме "изгониха". И вече не ходя, защото не ми харесва. И толкова.

# 67
Не виждам защо трябва да споря и да се оправдавам, някога ходех на нашето море, но хотелиерите, ресторантьорите и навалицата ме "изгониха". И вече не ходя, защото не ми харесва. И толкова.
Това е темата и това дискутираме. Никой не карат на сила да ходи на нашето море...Както виждаме всяка година  е пълно и сезоните са успешни, явно нещата се случват.
Аз също не ходя вече в Гърция поради същите причини.

Има и една друга подробност - климата. На нашето море определено летата са по- меки и няма такава тежка жега. Гърция, Испания, Италия, Кипър са непоносими Юни - Септември. Каква почивка и море е на 40+ градуса... това е пълен абсурд.

# 68
Следя определени места за настаняване на българското Черноморие и тази година там цените са по-ниски в сравнение с миналата. И има доста свободни места. Сезонът е къс, по-къс от този в Гърция, а плажната ивица е много по-малка. Нещата ще си дойдат на мястото след още няколко години.

# 69
  • България
Имам чувството, че Ричард Алибегов е влязъл да пише в темата и защитава ресторантите/баровете/кръчмите.

# 70
Аз не съм в туризма, обаче също си прекарвам добре на почивките в България. Храната къде каква е - винаги има някакъв риск, но ние  например не сме и всеки ден на заведение задължително. Вкъщи може да хапваш каквото си решиш. Има някои райони като Банско и Чифлика - е никъде там не сме попадали на лоша храна, буквално нито веднъж. Навсякъде е хубава. На морето е на късмет, но като познаваш вече някакъв район е доста по-лесно с избора.

# 71
  • София
Тя темата е за отношението и обслужването, не за цените, не знам защо вмъкнахте цените в разговора.

# 72
Имам чувството, че Ричард Алибегов е влязъл да пише в темата и защитава ресторантите/баровете/кръчмите.
Точно това щях да пиша и аз.
Писателска поне има бизнес или е рода с него.
Чак де чудя за кои места става дума и кои хотели, направо са най-добрите в света за без пари, все едно не съм ходил и не знам как е.
Всеки втори е посран с небезизвестния WC вирус, даже е щастие ако не те хване докато си на море-то, иначе сме топ.

# 73
  • София
Истината може би е някъде по средата! Wink Затова е темата, всеки да сподели опит за последните години. Нормално е да имаме различни впечатления, но като цяло могат да се откроят проблемите, така че да бъде от полза за всички, ако някой изобщо приема туризма в България сериозно с перспектива, а не по навик от комунизма "ден година храни". "Имаме тук два сезонни месеца (лято и зима) и да оберем туриста, пък догодина ще му мислим." Навсякъде има и лошо, и добро, но някъде (за съжаление в България) май минусите са повече. Обикновено положителното ни изненадва. Това, което мога да отбележа е, че по нашето Черноморие започнаха да смятат и българина за турист, а не само "чужденците", които идват за ол инклузив, не мърдат много от комплекса, само за евтин алкохол по баровете. Относно цените, именно на тези с високите заплати от чужбина им излиза по-евтино, защото са по-организирани, ползват големи отстъпки от туроператорите. Нека да сравним колко процента от тяхната заплата отделят за двуседмична почивка в България и колко наша? Когато отивам на почивка лятото - обикновено два пъти - в България и в Европа, ние сме за дълга семейна почивка с дете, в която не искаме да мислим колко ще изхарчим, защото както казваше баба ми "цяла година сме работили за едната почивка лятото". Smile

P.S. Направих анкета към темата, за да може по-ясно да се открои статистиката. Моля, да гласувате! Simple Smile

# 74
Точно това щях да пиша и аз.
Писателска поне има бизнес или е рода с него.
Чак де чудя за кои места става дума и кои хотели, направо са най-добрите в света за без пари, все едно не съм ходил и не знам как е.
Всеки втори е посран с небезизвестния WC вирус, даже е щастие ако не те хване докато си на море-то, иначе сме топ.

От София съм и нямам нищо общо с морето. Щеше да е прекрасно да имам бизнес или рода на морето, уви нямам. Просто не съм типичния българин плюещ и мразещ всичко родно и целуваш всеки камък в селата в чужбина. Базирам се на обективни и измеримни факти. Знам, че това е рядкост и за това сме най-негативната и най-нещастна нация по данни на ЕС.
Никога не съм хващал подобни вируси на морето. Летен вирус има навсякъде по света, пуснете си изследвания ако си посирате толкова често. Simple Smile

Любими бисери на Ганя и Ганка  из социалките са ми:

"От 20 години не стъпвам по черноморието, всяка година сме с вирус и там не ми харесва" ( иначе от 20 години не са стъпвали)
"На Гърция и Турция ша ходиме, за това е празно бетономорието" (Ами никога не е имало слаб сезон у нас)
" В Гърция е в пъти по-евтино" (Въпреки, че стотици проучвания всяка година, показват, че е пълна лъжа и е в пъти по-скъпо)

и оше....

"В Гърция може да са каменисти плажовете, но повече ми харесват защото камъчетата ми  масажират гърба"
"Бяхме в Неапол, черничко и мръсничко навсякъде, но това си е италиански чар, не ни пречи".

Последна редакция: вт, 05 авг 2025, 16:42 от Moderator (Nikol)

Общи условия

Активация на акаунт