Подобрява ли се качеството на туристическите услуги в България?

• 4 679
  • 163
  •   1
Отговори
# 45
За Испания не съм сигурна, че масово знаят английски. За Франция мога да кажа, че когато мъжът ми заговори на френски (според него добър френски), му отговарят на английски. Blush

# 46
Не смятам че говоренето на езици е най-важното за качеството на услугата.
Реално у нас пеш от еднов време разни бармани и сервитьори по курортите говорят по 2-3 езика на работно ниво, ама ето услугата е много зле.
В Испания няма как сервитьор да ти говори на английски или е рядкост.
Които знаят езици, обикновено са учили и работят неща различно от хотелиерство и ресторантьорство.

# 47
  • Melmak
В Испания има много чужденци, които работят в сферата на туризма, не са само испанци. Испанците наистина рядко знаят английски. Обаче вече има все повече и повече латиноси сервитьори, бармани, те много по-добре говорят английски. Аз испански знам също и говоря с всички на испански, мъжът ми на английски. Даже в началото ако ме заговорят е на английски, защото видно съм чужденка.
Испанците като цяло имат ужасен английски, не е само до нежелание, просто не го говорят. Ако някой говори добре английски то е чудо.

В Турция има гостоприемство, обаче и аз като ЧС, не припадам от кеф по техните ол инклузиви. Има огромно значение кой хотел се избира и хубавите са скъпи. Рядко имат хубав пясъчен плаж, а да отида на морето, за да вися в комплекса на басейна - не, благодаря.

# 48
В Испания има много чужденци, които работят в сферата на туризма, не са само испанци. Испанците наистина рядко знаят английски. Обаче вече има все повече и повече латиноси сервитьори, бармани, те много по-добре говорят английски. Аз испански знам също и говоря с всички на испански, мъжът ми на английски. Даже в началото ако ме заговорят е на английски, защото видно съм чужденка.
Испанците като цяло имат ужасен английски, не е само до нежелание, просто не го говорят. Ако някой говори добре английски то е чудо.

В Турция има гостоприемство, обаче и аз като ЧС, не припадам от кеф по техните ол инклузиви. Има огромно значение кой хотел се избира и хубавите са скъпи. Рядко имат хубав пясъчен плаж, а да отида на морето, за да вися в комплекса на басейна - не, благодаря.
Най- хубавите плажове са в Сиде.

# 49
  • София
В един от турските курорти успоредно на плажната ивица бяха наредени хотели, всеки с басейн (закуска и вечеря се провеждаха покрай него, защото е непосредствено до ресторанта). Всяка част от плажната ивица, която се пада пред хотела - на крачки разстояние и се вижда от басейна, е безплатна за неговите гости, като там (на тази част от плажа) има и бар към хотела. Има някаква мисъл да е удобно на туриста около хотела, включително и да ползва безплатно шезлонги, чадър и бар (ако е ол инклузив) на плажа. А можеше да сложат такси. Не можеш да мислиш само как да спечелиш, трябва да задържиш.

# 50
  • Melmak

Най- хубавите плажове са в Сиде.
Според кого? Спрямо кои други плажове?

Написах, че рядко има хубав пясъчен плаж, а не, че няма никъде.

# 51
Пясък има на места, обаче уж морето е едно, ама в Турция водата е по-мътна и ми щипе на устните и ноздрите, какво остава за очите. Това за Анталия.  В Гърция водата е много по-приятна.

# 52
Думите "България" и "туристически услуги" не могат да са сложат в едно изречение...

# 53
На нас ни харесва и на българското Черноморие, и на планина, и в чужбина. На морето стоим най-много. Понаучили сме заведенията и знаем къде да ходим. Общо взето щом съм някъде на почивка, аз винаги съм доволна и никакви гафове с обслужване не са ме впечатлявали фатално. Но и не сме попадали на кой знае какво. За последно се сещам, че се излъгахме да седнем в рестораната на един хотел, който преди беше много добре. Оказа се пълен с пияни англичани и си тръгнахме по-бързо. Нямаше и да се сетя, ако не беше тази тема.

# 54
Качеството на туристическите услуги в България се е подобрило в последните години, да. Били сме в много хубави и перфектно чисти къщи за гости. Малки семейни хотели в Созопол, стаи в къща за гости в Родопите и с удоволствие бих ги посещавала и отново - всичко идеално чисто, удобно, гостоприемни домакини. Но това, което даже ми се струва, че се влошило, са чистотата и "интериора" около тези хотели. Плажовете стават все по-претъпкани, улиците са мръсни, преливащи кофи за боклук и ужасни ресторанти. Миналата година са починали няколко човека в България от опасна бактерия, която разяжда тялото и прониква през раните в него. На Черно море това.
Хората домакини или хотелиери се стараят, но това не е достатъчно. Дори въздухът по нашето Черноморие вече е доста замърсен. Цените са прекалено високи за цялостното качесво на туристическите услуги в България и затова гледам да не ги ползвам.

Последна редакция: нд, 03 авг 2025, 15:42 от blabla7

# 55
За тези цени няма какво да искаме....днес гледах по 100 лв на вечер има стаи и то сега, в пика на сезона....Никъде в Европа няма такива цени... Да не говорим за прехвалената Гърция, където всичко е по три.

# 56
100 лева не значат нищо ако не се каже в каква категория хотел, на колко разстояние от плажа, с какви удобства.
И освен това ако за 100 лева ще си отровиш почивката по-добре да платиш двойно, но да ти е кеф.

# 57
100 лева не значат нищо ако не се каже в каква категория хотел, на колко разстояние от плажа, с какви удобства.
И освен това ако за 100 лева ще си отровиш почивката по-добре да платиш двойно, но да ти е кеф.
За другата седмица, за Слънчев бряг в букинг. Частни студиа и хотели. Нали не очаквате 5 звезди за 100 лева? Изглеждат доста прилично с оценки над 8. Климатик, телевизор и добри отзиви. Никъде няма еквивалент в Европа на това.. Мрънкаме прекалено много. Обедни менюта масово 5 евро за готвена храна. Такава не съм виждал в Гърция дори преди 10 години. Нашето черноморие не е никак зле и има от евтино до много скъпо, за всеки джоб.

# 58
Хубаво, ама аз за трудно заделената седмица почивка предпочитам 5* на първа линия, без навалица и с културно обслужване.
Тоест 100 лева в студио на Слънчака никога няма да ме съблазнят.

# 59
За тези цени няма какво да искаме....днес гледах по 100 лв на вечер има стаи и то сега, в пика на сезона....Никъде в Европа няма такива цени... Да не говорим за прехвалената Гърция, където всичко е по три.
Дали?

https://www.hikersbay.com/prices/italy?lang=bg

Общи условия

Активация на акаунт