Борба до ключ - предаване по NOVA

• 27 324
  • 417
  •   1
Отговори
# 330
Ами циганиите с монтажната пяна ако ги обсъждаме към общите части са си много важен фактор, аз не бих припарила до такъв вход, нищо че няма дилъри. Явно има идиоти, които обичат да правят мръсотии скришом.

# 331
Ами циганиите с монтажната пяна ако ги обсъждаме към общите части са си много важен фактор, аз не бих припарила до такъв вход, нищо че няма дилъри. Явно има идиоти, които обичат да правят мръсотии скришом.

Подобни изпълнения много трудно може да се знаят при покупка. За това и не ги броя към "общи части", а към графа "съседи". Лошото на съседите е, че преди да купиш нямаш никаква представа какви са. А след като си купил могат за няколко месеца изцяло да се сменят и всичко да се смени.

В конкретния случай на предаването, трябва много яко да са прекалили с шум и мръсотия, за да им извъртят такъв номер. Ама много яко. Помня, че споменаха как домоуправителя им правел забележки.

Имам приятел, които прави сходни ремонти във Франция, каза ако къртя - бележки предварително, опакова целите стълби от ремонтирания апартамент до долу (или до асансьора), като се изнася боклук веднага вечерта входа се мие, ... Изобщо ред и дисциплина, каза като кърти преди 8 винаги ми викат полиция директно. И има ред. От няколкото кадъра които видях на площадката пред апартамента, беше пълна скръб - боклуци, техника, неизметено... Не оправдавам монтажната пяна, но повечето хора биха им викали полиция (или едри приятели) през ден.

# 332
Менторът не е Ковачев, а Караджов и вероятно него имаш предвид, че трябва да се включва в ремонтите и да, той се включи на два пъти с негов екип да спасява Вероника и Миро. Алекс Ковачев е единят оценител и той не се занимава с ремонтни дейности, а е изявен интериорен дизайнер, чийто услуги са много солени.
Относно състоянието на общите части за мен е изключително важно. Не бих се примирила да минавам всеки ден и да виждам кочина, изтърбушени мазилки, мръсотия и мизерия, дори собственото ми жилище да е в перфектен вид. Не е нужно да е с мрамор и златни орнаменти, но да е поддържано, чисто и приветливо.

Последна редакция: нд, 10 май 2026, 15:26 от Fatalina

# 333
Склонна съм да повярвам, че докато тече ремонта е било мизерия във входа и най-вероятно не са спазвали времето за почивка. За три месеца най-вероятно е било издевателство върху живущите.

Не искам да защитавам брокерката на хоум2ю, но според мен тя не хареса модела камък, а иначе съм съгласна с нея за идеята за плот от камък там. Просто и на мен модела не ми хареса, прилича на плочка фаянс, а и половината апартаменти в България от няколко години имат точно такива в баните си, твърдо не за мен. Ако бяха избрали друга шарка и релеф, щеше да е по-добре.

# 334
Е като ти сложат горница 100К евро за "луксозния" ремонт и мебели абсолютно си е фактор за мен обзавеждането при покупка и въобще няма да вляза с идеята всичко да преправя. (Това относно коментара на Georgio)

# 335
Да, извинявам се, имах предвид Караджов да влиза и да им помага, той самият, не само негови хора, а Ковачев да консултира при дизайн нещата (или негов служител).
Менторът не е Ковачев, а Караджов и вероятно него имаш предвид, че трябва да се включва в ремонтите и да, той се включи на два пъти с негов екип да спасява Вероника и Миро. Алекс Ковачев е единят оценител и той не се занимава с ремонтни дейности, а е изявен интериорен дизайнер, чийто услуги са много солени.
Относно състоянието на общите части за мен е изключително важно. Не бих се примирила да минавам всеки ден и да виждам кочина, изтърбушени мазилки, мръсотия и мизерия, дори собственото ми жилище да е в перфектен вид. Не е нужно да е с мрамор и златни орнаменти, но да е поддържано, чисто и приветливо.

# 336
И мен ме дразнеше брокерката , но едно не може да й се отрече, че беше стегнала отбора и всичко сдадоха на време. Тя и Елена е машина и контролира целия процес много стриктно. Успех им пожелавам!

# 337
Искам дизайнерът да покаже неговата визия за тези апартаменти на таблета си.

# 338
Ралица е ужасна, някаква пренавита, повечето й съвети неадекватни, изобщо брокерите и от другите агенции ми бяха много смешни. Изтупали се с костюми, вратовръзки и предлагат тези мизерни апартаменти, ами облечи се елегантно, спретнато, не дистанциращо, за мен това е неадекватно и смешно. И се чудя толкова ли няма на пазара добре завършени апартаменти, че тези да нямат конкуренция, направо съм изумена... то затова явно цените са до небето.
Иначе браво на Елена и Мартин. Въпреки, че не ми харесаха тапетните врати на санитарните помещения(според мен са по-подходящи за преходни стаи, както при Инклузив), но като цяло са се справили добре със задачата, оставиха приятно усещане. Чудя се, на телевизора ли така ми изглежда, но точно това, което коментираха менторите и аз съм абсолютно съгласна - да има един стил, цветова гама и кореспонденция между  различните помещения, аз не го виждам изобщо. Стените прасковено, жълтеникаво, кафеникаво, дървените части - тъмно, светло дърво, бели врати и первази, ами нищо не ми се връзва... а Ковачев каза имало хармония, явно проблемът е в моя телевизор.

# 339
Естествено че са важни общите части! Какво те грее че си направил в къщи си ок, като трябва да минеш през мизерията. Затова сме и като общество на такъв хал. Всички са свикнали да им е грозно, не им прави впечатление и затова нямат стремеж да излязат от кочината, да почистят пред блока си, да засадят цвете..

# 340
И се чудя толкова ли няма на пазара добре завършени апартаменти, че тези да нямат конкуренция, направо съм изумена... то затова явно цените са до небето.
Няма нищо учудващо, реалността е точно такава! Като цяло няма практика, дори зараждаща се тенденция да се продават завършени и още по-рядко напълно обзаведени апаратаменти, хеле пък от професионални дизайнери, така че да, няма конкуренция в този сегмент на жилищния пазар. Цените най-вече в София и до накъде в още три големи града обаче изобщо не са функция от това обстоятелство. Неспирно покачващите се в последните 3-4 години, цени на имоти в столицата се обуславят най-вече от три основни фактора, а именно: 1. нон-стоп прииждащите хора от цяла България, търсещи поприще за развитие, по-високо платена работа, респективно по-качествен живот и по-добро образование за децата си, често продали де що имат имоти в провинцията и с готовите кинти купуват жилища на каквата й да им обяват цена(а и като неориентирани и непознаващи сериозно променената като условия за живот София търсят точно в такива навикани и държащи високи цени квартали, суперлативите, за които лежат на стара слава) назависимо от абсолютно незавършеният вид(буквално на гола панела, на шпакловка и замазка, без интериорни врати и ВиК на тапа) в новото строителство или пък точно такива коптори, нуждаещи се от цялостно изриване и ремонт в старото строителство; 2. ниските лихви на банките при ипотечното кредитиране и почти безпроблемното им отпускане и 3. търсенето многократно надвишава предлагането на жилища и парцели за застрояване, вече осезаемо дори в квартали с не до там добра локация, както и в села и паланки на повече от 25 - 30 км. от София, особено ако има достъпен градски транспорт. Както вече писах назад търси се, основно чрез следене в сайта на ДНСК възможност за закупуване на жилища още на етап само издадено разрешение за строеж, без да има дори намек за реално стартиране на строителните дейности, т.е. не дори на познато"зелено", а буквално на невиждащо се, мъгливо и неясно бяло или пък се обикаля по започващите строежи с цел намиране на все още някой непродаден на "мъгливо бяло" апартамент с добро изложение, етаж и квадратура на евентуално по-приемливи цени. Всичките тези обективни обстоятелства предизвикаха бум в цените на жилищата, както и на строителните и/или ремонтни услуги. Чака се от месеци до година и повече, за да се намери свободна строителна фирма за строеж на къща или пък за майстори за цялостен ремонт.

Последна редакция: пн, 11 май 2026, 14:56 от Fatalina

# 341
Естествено че са важни общите части! Какво те грее че си направил в къщи си ок, като трябва да минеш през мизерията. Затова сме и като общество на такъв хал. Всички са свикнали да им е грозно, не им прави впечатление и затова нямат стремеж да излязат от кочината, да почистят пред блока си, да засадят цвете..
Определено! Това показва и отношението на съседите и грижата. Да не се направи организация за едно елементарно пребоядисване и поддръжка, това показва пълно безхаберие. То не е само вида, добре че не можем да усетим миризмата на старо и овехтяло. При такива хора, дори не е толкова чудно, че сътвориха грозната мизерия с ключалката...
В такива сгради не обичам дори да влизам, камо ли да живея, а да купя апартамент на тази цена абсурд.
И се чудя толкова ли няма на пазара добре завършени апартаменти, че тези да нямат конкуренция, направо съм изумена... то затова явно цените са до небето.
Няма нищо учудващо, реалността е точно такава! Като цяло няма практика, дори зараждаща се тенденция да се продават завършени и още по-рядко напълно обзаведени апаратаменти, хеле пък от професионални дизайнери, така че да, няма конкуренция в този сегмент на жилищния пазар. Цените най-вече в София и до накъде в още три големи града обаче изобщо не са функция от това обстоятелство. Неспирно покачващите се в последните 3-4 години, цени на имоти в столицата се обуславят най-вече от три основни фактора, а именно: 1. нон-стоп прииждащите хора от цяла България, търсещи поприще за развитие, по-високо платена работа, респективно по-качествен живот и по-добро образование за децата си, често продали де що имат имоти в провинцията и с готовите кинти купуват жилища на каквата й да им обяват цена(а и като неориентирани и непознаващи сериозно променената като условия за живот София търсят точно в такива навикани и държащи високи цени квартали, суперлативите, за които лежат на стара слава) назависимо от абсолютно незавършеният вид(буквално на гола панела, на шпакловка и замазка, без интериорни врати и ВиК на тапа) в новото строителство или пък точно такива коптори, нуждаещи се от цялостно изриване и ремонт в старото строителство; 2. ниските лихви на банките при ипотечното кредитиране и почти безпроблемното им отпускане и 3. търсенето многократно надвишава предлагането на жилища и парцели за застрояване, вече осезаемо дори в квартали с не до там добра локация, както и в села и паланки на повече от 25 - 30 км. от София, особено ако има достъпен градски транспорт. Както вече писах назад търси се, основно чрез следене в сайта на ДНСК възможност за закупуване на жилища още на етап само издадено разрешение за строеж, без да има дори намек за реално стартиране на строителните дейности, т.е. не дори на познато"зелено", а буквално на невиждащо се, мъгливо и неясно бяло или пък се обикаля по започващите строежи с цел намиране на все още някой непродаден на "мъгиво бяло" апартамент с добро изложение, етаж и квадратура на евентуално по-приемливи цени. Всичките тези обективни обстоятелства предизвикаха бум в цените на жилищата, както и на строителните и/или ремонтни услуги. Чака се от месеци до година и повече, за да се намери свободна строителна фирма за строеж на къща или пък за майстори за цялостен ремонт.
За съжаление май това е истината...

# 342
Дали ще кажат кой и за какво е купил апартаментите? Аз бих взела нещо подобно само ако го купя с цел инвестиция и веднага го пусна под наем/като AirBnB.

# 343
За тия пари не знам как и за колко време ще се избие такава “инвестиция”

# 344
За тия пари не знам как и за колко време ще се избие такава “инвестиция”

В сегашния пазар, такъв имот прави пари само като си стои и му се покачва цената поради нарастващото търсене (както потребителката по-горе обясни ситуацията). Избиването на инвестицията не е задължително да идва само от наем.

Общи условия

Активация на акаунт