ДВАНАДЕСЕТИ клас 2025/2026

• 31 347
  • 576
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
Аз малко без да следя изкъсо темата, но говорим за математика, която се учи от всички в 11 и 12 клас задължително!
Това (по мое мнение!:joy:) се води математика ОП.
А ако е избрана математика като профил,се учат различни модули по предмета и се води математика ПП. И, доколкото схващам, не може да си избрал ПП математика и да пожелаеш да се явиш пък било то и на трета матура на математика ОП.
Sunglasses

# 106
Сигурно си права JiD. Аз тези съкращения така и не ги научих, но знам че имаш ли профил математика и избираш да се явиш на матура но математика, тя ще е профилна. Ако нямаш профил математика можеш да се явиш на трета или четвърта матура на обикновената математика, изучавана от всички в 11 и 12 клас, или на профилна с валидиране на изпита.
Моят коментар беше към aunt Ogg по повод това “Ако ВУЗ-ът изискава като балообразуващи предмети, които не са изучавани като ПП ( в 11 и 12 клас), тогава се взимат тези от 8-10 клас, т.е. ООП. ”

# 107
Лайквам ви, но наистина ми се завива свят от тези пресмятания. Колко беше просто навремето. Отиваш на колкото трябва приемни изпита и готово...

# 108
  • София
Реге, и аз съм така - чувствам се изгубена с това кандидатстване. Каката учи медицина - беше просто като боб чорба, с този неориентиран хуманитарист обаче не знам какво ще правя... То това е за докторска дисертация.

# 109
  • Русе
Да попитам нещо различно-относно издаването на нова лична карта при навършване на 18г. Старата лична карта изтича 2 седмици след навършване на 18. Кога трябва да отидем за издаване на нова? Преди навършване на 18 или след и срокът на обикновената поръчка нали е 30 дни, това означава ли че 30 дни преди изтичане на старата?

# 110
Кога трябва да отидем за издаване на нова? Преди навършване на 18 или след и срокът на обикновената поръчка нали е 30 дни, това означава ли че 30 дни преди изтичане на старата?

В рамките на един месец СЛЕД навършване на 18 г.

# 111
Синът ми се е насочил към икономическа специалност. С профил математика е, но засега не смята да се явява на ДЗИ МАТ.

Тези дни ме подпита леко, знам ли нещо за студентските бригади в САЩ и честно казано ме замисли. Едва ли е случаен този въпрос...

# 112
  • България, София
Привет момичета!
 И на мен ми се зави свят от това балообразуване.
Както писа magi_sveta, кандидатстването в МУ е детска песен откъм смятане на балове. Каката с нейната фармация хич не ме затрудни.
Наборката засега се е насочила към кореистика в СУ.
Ще се кандидатства с АЕ , но признавам още не съм проучвала.
И като споменах АЕ, за съжаление не мога да я похваля с покрито ниво С1.
Само 3 точки я делят от необходимия брой, за да е покрито нивото.
В интерес на истината, не е ходила на допълнителна подготовка на уроци или школа.
Но тя каза, че провалът идва от listening заради ужасното качество на записа. Още след изпита се оплакваше, че се чувало така, все едно хората са глътнали микрофона и от корема им идва звукът. Започвам да си мисля, че е нарочно. По - назад също имаше оплаквания за технически проблеми със записите на  изпити за сертификати.
На speaking е с най - много брой точки, но сумарно не достигат 3.
Ако беше записала да се яви на В2, щеше да го покрие с почти максимален резултат. Но аз не съжалявам за опита.
Ще пробва пак.

# 113
  • Варна
O, Велина, няма място за съжаления! Резултатът е чудесен! Поздравления! Със сигурност следващия път ще се справи блестящо, трябва й само малко тренировка по формАта. А може би и да е яви на друго място. Дъщеря ми и двата пъти (FCE и CAE) не се е оплакала изобщо от качеството на звука, така че до голяма степен явно зависи от техниката на мястото на провеждане.

# 114
Велина, ще се справи следващия път.
Аз също си признавам, че изобщо не знам какво и как ще се кандидатства, но тя и наборката е така.
Иначе първи отзиви от пътуването из Европа, в момента са във Вроцлав, много са доволни, яли били местна супа - с наденица и уиски.

# 115
  • България, София
MianaNia, чудесно.
Гледала съм снимки от Вроцлав. Изглежда прекрасно местенце.
Чудесно да им е пътуването, да се завърнат заредени и с много скъпи спомени!

# 116
  • София
MianaNia, чудесно решение за пътуване из Европа, ще натрупа преживявания и опит, които обогатяват.
velina_v, всичко е житейски урок, не съжалявайте. Следващия път знае пред какво се изправя и ще се справи с лекота.

# 117
Място за съжаление няма. Големия ходи няколко пъти на TestDaf. Всеки път по един от модулите беше на косъм под четворката, която му трябва. На друг модул и петици има, ноооо това е положението. На единия изпит също се оплака от лош запис, на другия му се паднал развален компютър, местили го в друга стая. Оправданието им беше, че не са го ощетили, защото са му спрели и времето. Но докато го преместят на другите времето за мислене свършило и той всъщност е мислел докато друг говори по друга тема. Освен стреса от извънредната ситуация. В интерес на истината, май точно на този модул тогава имаше петица, но все пак -случват се технически проблеми и трябва и късмет.

# 118
След ускорения С1 курс - на финалния изпит от школата го покрива, но кога ще се навие да иде на изпита за сертификат - още го мисли. Нямаше време да усети тази ваканция - започна С1 още на 01.07 и сега иска да релаксира. Даже не повдига темата за така жадувания шофьорски курс - явно трябва да презареди.

# 119
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Има време да се поокопити и да опита пак.
Да се посмеете, Горинич си взе изпита ИЕЛТС два пъти - за Германия академик, а за Англия виза академик. Никой не приема другия вариант, така,че се яви два пъти.
в България му дадоха сравнителни по-ниска оценка на спиикинг!!! На него! Дето не млъква.
По негово мнение било защото  изпитващият видимо не харесал политическата му позиция.
а защо на изпита за език има политически въпроси и защо оценяват позицията, а не изказа не знам.

Продължава да кара. Бил поизплашен в началото, стискал кормилото до огъване. Сега е по-спокойно.

Общи условия

Активация на акаунт