ДВАНАДЕСЕТИ клас 2025/2026

• 14 078
  • 283
  •   3
Отговори
# 225
Много моля девойки, да направим една дискусия .

Имам нужда да ме светнете как да сравнявам бакалавър  3 г и 4 г. за една и съща специалност (имената са идентични даже) дори в един и същи университет. Очевидно че за 4 г. се учи повече, получават се повече кредити...  ама какво от това. Много съм боса... покрай дъщеря ми, която сама всичко си правеше ... сега съм напълно объркана с какво една програма 3 години и 180 кредита в по-лоша от друга за 4г.  и 240 кредита. И дали е по-лоша ... и защо. Виждам, че в единия случай програмата е по-богата но така или иначе накрая се завършва с бакалавърска степен и някаква цифра която нищо не ми говори. Ако така или иначе младежът планира мастър след бакалавъра има ли нужда от балакавър 4 г тогава  От друга страна за да последва малко по различен като специалност мастър но пак в същата сфера, , дъщеря ми трябваше по време на бакалавъра да "взема" и други предмети и съответно натрупа повече кредита. Това й даде предимство само при избора на мастърската програма и нищо друго повече. Очевидно за чужбина става въпрос в случая.

# 226
  • Варна
Трябва да си по-специфична за какво става дума.
Разликата може да е после какви професии ще имаш право да практикуваш.

# 227
  • София
Дъждец, с твоята девойка сме от една "партия"Joy

Ре_ге и на мен ми стана любопитно с това различни срокове, еднакви имена и в един и същ университет.

# 228
  • В светлината на слънцето
Нямам идея за цените на курса - той всичко сам си плащаше. Откак е взел книжка, не е слязъл от колата. На ден по 300 км върти от мерак, но и покрай работата. С ръчка е нашата.

# 229
БЧК го взеха още в началото на декември 2024 половината клас- някой им беше казал, че ще поскъпва. Платиха 90лв.
Утре е на първото кормуване след теорията, фен е на смяната на скоростите. Курсът иначе е 1500.

# 230
  • София
_re_ge, сравни учебните планове на двете програми и виж разликите (те ще са около 8-10 курса) дали са ви "важни", т.е. дали са в сферата на интерес за бъдеща реализация/магистратура. Ако не са, няма смисъл да се мотае още 1 година, че и да се плаща сериозно за това. Проверете и избраните мастърси какви изисквания имат. Да не се наложи пак да се доучва. И друга особеност има в чужбина: Вижте курсовете в двете програми по колко време се учат. Примерно в унито на големия в Нидерландия годината беше разделена на 4 части и се получаваше 6 седмици учене, 2 седмици сесия. Но курс по линейна алгебра си беше курс по линейна алгебра. Колкото го научиш, толкова. Получаваше се едно постоянно догонване и "недоучване" на материала и се натрупа неудовлетвореност. Ако е с нормални семестри, съответно трябва да е по-дълъг срок, но знанията ще са по-стабилни и стресът ще е по-малко.

# 231
  • София

За протокола всичките ни коли са с ръчна скоростна кутия (имахме автоматик като беше бебе... ).
Скрит текст:
Хах, като се замисля, че в далечната '90 съм карала курс на жигула... чудя се дали тук изобщо някой е виждал такава... Имаше едно странично огледало, но то по принцип не се ползваше... Еееех, младост...
[/color]

# 232
Ние имаме, седи в гаража и се вади само за ретро събития. Набора я кара без проблем и в гаража я вкарва.

# 233
  • на Мелмак
Е, как да не помним жигулата Simple Smile
Преди курсовете ме учиха да карам на москвич, лада, жигула.

# 234
Привет и от мен.
Щастлива, че ми/ни е последен 15-ти септември и приключвам с деца ученици.
При младежа предстои записване за шофьорски курс, какво да направим, роден в края на годината...
Каза, че и без това не го бърза, защото на училище ходи пеша, а дори и да вземе книжка, няма къде да кара кола.
То и без туй няма какво да кара. Sweat Smile
Моята ми трябва ежедневвно, така, че трудно ще се вреди.

И аз съм от поколението на динозавите в темата.
Помня и жигула, и лада, и москвич, и вартбург, чиито скорости бяха на кормилото. Sweat Smile

Успешен старт на всички.Flowers Hibiscus

# 235
  • София

Хихихи, пък аз си мислех, че само аз съм си играла със сладките динозавърчета в детството в тази тема...

# 236
  • София
Фран, нашият батко е в края на годината и кара курсове след първия семестър. Нямаше време като ученик, след това лятото бе разкъсано, а в университетът бе не по-малко натоварено.

Спомням си жигулите, даже преди 2 дни видяхме една с лети джанти в движение Joy
... помня, но ако шофирам с ръчка, ще ги пропусна Joy

Допреди няколко години "имахме", а свекърът ѝ слага задни колани, защото возеше децата през лятото. Ъпгрейдна  и сега е Голф-ър, който ползвахме да покажем на децата ръката.
Всъщност трябва много да се внимава с показването, тъй като не е разрешено. Глобиха познати - и детето, и обучителя (по-голямото дете с книжка), а колата остана без номера. Случка от безлюден паркинг. Ние в едно поле ходихме, нормално спазихме условието "извън пътната мрежа", пък и неравностите си бяха почти като нашенските пътища - 2в1.

Последна редакция: чт, 11 сеп 2025, 15:16 от Desem

# 237
Проверих днес Школо и вече имаме заредена новата 2025/2026 учебна година, е - няма програма, само предметите, но все е нещо, действат.

# 238
  • В светлината на слънцето
Аз съм карала курсовете на москвич Алеко - модерна за времето си кола (1991). Grinning Чичо ми имаше полски фиат, а първата кола на братовчед ми беше запорожец. Не знам дали помните как им се отваряха вратите на зазките наобратно. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 239
  • София
Аз карах шофьорски курсове на дърти години - когато забременях с набора, все ми се ходеше до WC, инструкторът се видя в чудо Joy. Помня си аз жигулките - имахме една в цвят "тютюн" Joy

Да ни е на късмет тази нова, последна "първа" учебна година на наборите - да са ни живи и здрави, да вземат правилните решения за последващите учебни студентски години Kissing Heart

Общи условия

Активация на акаунт