Имам нужда да ме светнете как да сравнявам бакалавър 3 г и 4 г. за една и съща специалност (имената са идентични даже) дори в един и същи университет. Очевидно че за 4 г. се учи повече, получават се повече кредити... ама какво от това. Много съм боса... покрай дъщеря ми, която сама всичко си правеше ... сега съм напълно объркана с какво една програма 3 години и 180 кредита в по-лоша от друга за 4г. и 240 кредита. И дали е по-лоша ... и защо. Виждам, че в единия случай програмата е по-богата но така или иначе накрая се завършва с бакалавърска степен и някаква цифра която нищо не ми говори. Ако така или иначе младежът планира мастър след бакалавъра има ли нужда от балакавър 4 г тогава От друга страна за да последва малко по различен като специалност мастър но пак в същата сфера, , дъщеря ми трябваше по време на бакалавъра да "взема" и други предмети и съответно натрупа повече кредита. Това й даде предимство само при избора на мастърската програма и нищо друго повече. Очевидно за чужбина става въпрос в случая.