ДВАНАДЕСЕТИ клас 2025/2026

• 31 765
  • 582
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Ааа, не съм казала, че не се е готвил за САТ! Готви се сам, не е ходил на курс. Май-юни месец учи здраво. Тогава беше и много зает в училище и се преумори. После не пипна, но явно си е починал и в август резултатът му беше по-висок. А на курс наистина не е ходил, но той е в АК, английският му е по-добър от българския. И е профил математика, където също се справя.
Но пък отказа Виена, щото има допълнителен изпит и не му се учи. Отказа Щатите, щото не му се занимавало с есета и подобни глупости, пък и там не искал да ходи. Отказа Нидерландия по не помня какви причини… За него САТ беше най-лесната опция и директно се нагласи там.

# 451
Изборът му е в десятката. С него сме на една вълна, все едно моите доводи изтъква. Едно в едно. Във Виена конкуренцията е убийствена ако е държавен университет, а образованието е малко по - академично, откъснато от реалния живот, отколкото практично. Нидерландия не е това което беше след брекзита, когато  цялото цунами се юрна натам. Щатите са една друга вселена и Тръмп не допринася да са особено привлекателна дестинация . Италия! О соле мио. В момента много сериозно привличат студенти. Освен това има много добри социални програми. И такси съобразени с потребителската кошница.

# 452
  • у дома с любимите си хора
Аааа, убедена съм, че се е готвил. То за такъв резултат над 1500 SAT дори американците се подготвят със специални учители. Не ми беше в това мисълта - сам или с учител или с курс, важен е крайният резултат. Няма никакво значение как. А и ти беше писала, че се явява за втори или трети път( прощавай, че не помня), което показва,че си е гонил висок резултат, за да му стигне, за където се е насочил. Дори да ти се вижда "енергоспестовен" и да не се е пробвал на другите места, това не значи, че не се е трудил за онова, към което се е стремял. Иначе си е абсолютно прав той да си избере къде иска да продължи, да си прецени кое какви усилия ще му коства, колко време ще отнемат есета, мотивационни писма, CV-та и да прогнозира къде какви са му шансовете. Само ще ти кажа, че много хора преди две години ми казаха, че голямото ми дете е лудо, че не е приело оферта от NYU и обещания, че след гап ще го вземат в един от унитата в Ivy. Да, ама той си взе решението тогава и никога не е съжалявал за сегашния си избор. Пасна си чудно на мястото, където е. Има една максима, която съм приела много , много отдавна - " Когато печелиш - не знаеш какво губиш, а когато губиш - не знаеш какво печелиш.".

# 453
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Честито на новия студент
Да повлече крак, както казваше бабчето ми. Simple Smile

# 454
Когато има опция за Италия как да предпочете онези сухи, студени хора в Австрия и Холандия?! И моите са на този принцип - търси се по- на юг от България...

# 455
  • Варна
Ех че хубава новина! Честит студент, лельо Ог! Нека е неговото и да му върви леко както досега. Вярвам, че се е потрудил по неговия начин и щом това е било достатъчно, що да хаби енергия Wink Много харесвам такива младежи, които знаят какво искат и кога колко да дадат от себе си, за да го постигнат.
Наборката изкара доста интензивни дни с пътуване и събития. Днес започва кормуване и съм на тръни как ще е първото впечатление от шофьорското място. Иначе вече се точи на старата ми кола, дано се спогодят. Започна и работа, макар и по заместване в началото, пак ентусиазмът и емоциите са големи. Смениха фотографа след фиаското с първата сесия, та за това поне се поуспокои. И пак - за бала нищичко си няма още - кво па имало толко да се купува?! Даже твърди, че нямало да си купува бижута специално...Rolling Eyes, роклята знаела каква я иска, "някакви обувки на ток и чанта и тва е". Заложила съм си по план към Март да се запритеснявам за тия работи Simple Smile

# 456
Браво на бъдещия студен!
С изграден план, активна работа и постоянство е постигнал целта си!
Да продължава все така успешно и занапред! Flowers Four Leaf Clover

# 457
  • Русе
След като се изредиха един куп фотографи да предлагат албуми за завършването кой от кой по скъпи, накрая децата решиха сами да си направят албум на класа. Освен това един от специалните им предмети е фотография.

# 458
Моят няма да участва в албума . Каза, че може да оползотвори 180 лева къде по-добре, а и няколко физиономии от класа не знае как ще изтърпи, камо ли да ги гледа и занапред.

Фотографката, която на мен ми прави лична фотосесия , като й споделих , че искат по 180 лева на човек, каза, че при нея най-скъпия вариант е 95.
Иначе си планирам фотограф точно на бала за час с гостите, както и след бала и укротяване на всички емоции в началото на юни една фотосесия на мама, татко и аз.
За бала - запазено заведение, фотограф, купени костюм, риза, вратовръзка (дано му станат дотогава, но имам опция за смяна в магазина с това, което е налично). Остават колана и обувките, но тях ще ги мисля по-натам.

# 459
УжасТ. Току- що разпитах  моичкия и само капарото което сме платили  за поредицата от фотосесии (а аз не знам за него, Мъжете са се оправили) е 100 лв. Очаква се още толкова са доплатим. Мъж ми само ме дръпна за ръкава да не коментирам. Синковецът е тотално отегчен. Добре че живот и здраве парите можем са ги спечелим.

# 460
  • Plovdiv, Bulgaria
Aunt Ogg, честито на твоето момче! Представям си, как ви е олекнало! Моето момче се готви за DSD -то и чака вече с нетърпение да има 1 ангажимент по-малко. Писа на 2 университета в Австрия и направо съм изумена как получи  подробен отговор буквално след 2-3 часа. Няма да са обаче тези университети май. Все още мисли. Приемът в Австрия е чак Юни, но по-сериозно е положението с общежитията, за които се подават документи по-рано.

# 461
Aunt Ogg честит ти студент. Да е успешен и доволен от избора си.
Моят категорично отказва чужбина, цели се в двата софийски. Да видим.
Колкото повече пораства, толкова повече мечтите за него  ми се свеждат до баналните неща-да е здрав и  щастлив .

# 462
аuntOgg, честит студент! Страхотен избор на място за учене и живот!
Доста ме е яд, че нашият не иска и да чуе за учене в чужбина, а Италия му е любима държава...Дано поне някога, някоя магистратура изкара по света, че да се докосне и до другите възможности, които предоставя света.

При тях първата серия снимки минаха в четвъртък - доколкото разбрах досега са платили 120 лв. и евентуално на следващите, които ще са вечерни и по-нататък, ще дават по още 20 лв. Да видим...
Иначе, всичко си върви плавно - ходи на уроци по БЕЛ, събота/неделя кара с баща си из София и околовръст...Растат хлапетата...Добре, че има още едно, по-малко, че рязко щях да се почувствам стара, като излети момъка...LaughingLaughingLaughing

# 463
  • Пловдив
На нас фотосесиите ни струват 160лв. Доколкото разбрах, ще бъдат три, но не знам подробности. Едната ще е самостоятелно, в деня на бала в ресторанта и третата не разбрах каква ще е. За Пловдив става въпрос.

# 464
  • В светлината на слънцето
Аз нямам идея колко струват при нас. Той сам си плаща всичко, даже и куверта за бала. Сега намали работата, за да има повече време за учене, но лятото работи здраво.

Общи условия

Активация на акаунт